Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Δυνάμεις του Καντάφι απήγαγαν 4 ξένους δημοσιογράφους – 1 εκατ. δολάρια για το “κεφάλι” του Συνταγματάρχη

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=92709&catid=7


Κι ενώ ο εφιάλτης για τους ξένους δημοσιογράφους που κρατούνταν όμηροι στο ξενοδοχείο Rixos τελείωνε, άρχιζε ο εφιάλτης για 4 Ιταλούς δημοσιογράφους.


Τέσσερις Ιταλοί δημοσιογράφοι απήχθησαν στη Λιβύη, μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών και από τον πρόεδρο της ένωσης δημοσιογράφων της περιοχής της Ρώμης, Μπρούνο Τούτσι.
 
Από τους τέσσερις δημοσιογράφους, οι δύο είναι απεσταλμένοι της εφημερίδας Corriere della Sera, ο τρίτος γράφει για την εφημερίδα La Stampa και ο τέταρτος είναι ανταποκριτής της καθολικής εφημερίδας Avvenire.
 
Οι τέσσερις δημοσιογράφοι μετέβαιναν οδικώς από τη Ζαουίγια, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη λιβυκή πρωτεύουσα, προς την Τρίπολη, όταν μια ομάδα των δυνάμεων που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι σταμάτησε το όχημα στο οποίο επέβαιναν και σκότωσε τον οδηγό τους, διευκρίνισε ο Τούτσι, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
 
 
Περισσότεροι από 10.000 Λίβυοι πέρασαν το φυλάκιο Ντεχίμπα στα σύνορα της Τυνησίας από το Σάββατο, όταν άρχισε η επίθεση των αντικαθεστωτικών εναντίον της Τρίπολης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
 
Από το Σάββατο ως την Τρίτη 4.750 Λίβυοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους και 6.030 εγκατέλειψαν τη χώρα με προορισμό την Τυνησία, διευκρίνισε ο ίδιος εκπρόσωπος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
 
Δεκάδες αυτοκίνητα στα οποία επιβαίνουν οικογένειες περιμένουν και στις δύο πλευρές των συνόρων, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι περισσότεροι από αυτούς που κατευθύνονται στην Τυνησία είναι κάτοικοι της Τρίπολης.
 
Επίσης αρκετοί τραυματίες μεταφέρονται καθημερινά σε νοσοκομεία της Τυνησίας.
 
Από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν άρχισε η εξέγερση στη Λιβύη, 70.000 λίβυοι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Τυνησία.
 
Στο μεταξύ, οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις περικύκλωσαν και βομβάρδισαν την πόλη Ζουάρα, το κέντρο της οποίας ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, που ζήτησαν τη βοήθεια των μαχητών του Ζεντέν και της Νεφούσα, δήλωσε εκπρόσωπος των ανταρτών.
 
Οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν περικυκλώσει την παραλιακή αυτή πόλη στην οδική αρτηρία που συνδέει την Τρίπολη με την Τυνησία.
 
 
1.000.000 δολάρια για το κεφάλι του Καντάφι
 
Δίνουν τα πάντα για το κεφάλι του Μουαμάρ Καντάφι. Λεφτά και αμνηστία για τον επί 42 χρόνια ηγέτη της Λιβύης που παραμένει άφαντος και όσο δεν εμφανίζεται, οι αντάρτες δε θεωρούν ότι η εξέγερσή τους έχει τελειώσει. Οι μάχες συνεχίζονται και οι φήμες των τελευταίων ωρών, θέλουν νεκρό τον Μοχάμεντ Καντάφι, έναν από τους γιούς του Συνταγματάρχη.
 
Το Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμνηστία σε οποιοδήποτε μέλος του περιβάλλοντος του Καντάφι σκοτώσει ή συλλάβει το Συνταγματάρχη. Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εξεγερμένων, Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ, επιχειρηματίας της Βεγγάζης, τον οποίο δεν κατονόμασε, προσέφερε αμοιβή δύο εκατομμυρίων δηναρίων Λιβύης (1.300.000 δολάρια) για τη σύλληψη του Καντάφι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου