Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ελληνική επενδυτική τράπεζα για τις γερμανικές επενδύσεις στα σκαριά

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

             Μέσω επενδυτικής τράπεζας η οποία θα δημιουργηθεί με τη συνδρομή της KfW θα δρομολογηθεί η πλειονότητα των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ζητήσει τη συνδρομή της Ευρωπαΐκής Τράπεζας Επενδύσεων στην χρηματοδότηση της ελληνικής αγοράς, ενώ η γερμανική πλευρά έκανε γνωστό πως ομάδα εμπειρογνωμόνων και στελεχών της Γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων (KfW) είναι στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να δημιουργηθεί Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα.
Στη χώρα μας βρίσκεται γερμανική αποστολή με επικεφαλής τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας, κ. Στέφαν Κάπφερ.
Το γερμανικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομίας κ. Ρέσλερ, αφορά επενδύσεις σε τομείς υψηλού ενδιαφέροντος (ενέργεια, τουρισμός, διαχείριση απορριμάτων, υποδομές) καθώς και την παροχή ενισχύσεων σε μικρού και μεσαίου βεληνεκούς επιχειρήσεις. άτων).
Ο τελευταίος, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε πραγματοποιήσει στα τέλη Ιουλίου με τον έλληνα ομόλογο του ΥΠΑΑΝ κ. Χρυσοχοΐδη, στο περιθώριο συνδιάσκεψης 30 επιχειρηματικών συνδέσμων στο Βερολίνο για την προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα μας, του είχε γνωστοποιήσει πως γερμανικά κεφάλαια είναι πρόθυμα να τροφοδοτήσουν με φρέσκο χρήμα την ελληνική αγορά.



Πρόσφατα άνοιξε άλλωστε ο δρόμος για την χορήγηση επιπλέον 900 εκατ. ευρώ με την μείωση της εθνικής συμμετοχής στα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε ένα Task Force που θα βοηθήσει την Ελλάδα να εφαρμόσει τα μέτρα που προβλέπονται στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να εξασφαλίσει την ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου