Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΝΕΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Καντάφι: «Καταστρέψτε τους άπιστους»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63331310

  Με νέο ηχητικό μήνυμα έδωσε και πάλι το "παρών" ο επικηρυγμένος και... άφαντος συνταγματάρχης. Κάλεσε τους υποστηρικτές του να δώσουν τη μάχη και να "καταστρέψουν τους άπιστους". Οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν πάντως ότι τον έχουν περικυκλώσει...

Καντάφι: «Καταστρέψτε τους άπιστους»



Νέο μήνυμα-κάλεσμα στους οπαδούς του να "καταστρέψουν" τους εξεγερμένους στην Τρίπολη απηύθυνε ο Μουαμάρ Καντάφι, την ώρα που οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν πως ο Λίβυος ηγέτης είναι περικυκλωμένος σε συγκρότημα κατοικιών στη λιβυκή πρωτεύουσα.
Το ηχητικό μήνυμα μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός προσκείμενος στο καθεστώς.
Ο Καντάφι χαρακτήρισε του αντικαθεστωτικούς για άλλη μία φορά ποντίκια, σταυροφόρους και άπιστους. Παράλληλα, κάλεσε όλους στη Λιβύη να δώσουν μάχη κατά της "ξένης επέμβασης". "Η Λιβύη είναι για το λιβυκό λαό, όχι για τους πράκτορες, ούτε για τον ιμπεριαλισμό ουτε για τη Γαλλία, ούτε για το Σαρκοζί ούτε για την Ιταλία" πρόσθεσε.
Λίγο νωρίτερα, ομάδα εξεγερμένων που πολιορκεί ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο αρχηγείο του Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη, υποστηρίξε ότι ο Λίβυος ηγέτης κρύβεται στα κτήρια αυτά μαζί με κάποιους από τους γιους του.
"Είναι μαζί. Βρίσκονται μέσα σε μια μικρή τρύπα", δήλωσε ο Μουχάμαντ Γκομάα, ένας από τους αντικαθεστωτικούς που μετέχουν στην ομάδα. "Σήμερα θα το τελειώσουμε αυτό", προσέθεσε. Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, γινόταν ανταλλαγή πυρών με τις πιστούς στον Λίβυο συνταγματάρχη στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στα συγκεκριμένα κτήρια.
Οι Λίβυοι εξεγερμένοι εισέβαλαν στη συνοικία Αμπού Σαλίμ της Τρίπολης, ένα από τα προπύργια των δυνάμεων του Καντάφι στην πρωτεύουσα, μετά από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ σε ένα κτίριο στην περιοχή. Ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε ότι οι αντάρτες έψαχναν όλα τα σπίτια για να εντοπίσουν ελεύθερους σκοπευτές και έβγαιναν από αυτά με δεκάδες αιχμαλώτους.
Πρόσκληση στους πολίτες της Λιβύης που βρίσκονται σε περιοχές υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Καντάφι, να ενταχθούν "στην επανάσταση", απηύθυνε ο επικεφαλής Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Βεγγάζη , ο Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ δήλωσε παράλληλα ότι θα δεχθεί με χαρά τη διεξαγωγή συνομιλιών με όποιες ομάδες από τις περιοχές αυτές το θελήσουν ώστε να αποφευχθεί να χυθεί κι άλλο αίμα.
"Χαιρετίζουμε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις από οποιαδήποτε κοινότητα ή περιοχή, άμεσες ή έμμεσες, ώστε να αποφευχθούν περισσότεροι σκοτωμοί", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε μάλιστα ότι η Λιβύη είναι αρκετά μεγάλη για όλους και δεσμεύτηκε ότι όλοι οι Λίβυοι θα έχουν ίση μεταχείριση. "Ο (εθνικός) πλούτος είναι για τους Λίβυους και θα διανεμηθεί εξίσου στο λιβυκό έδαφος", διαβεβαίωσε.
20.000 νεκροί
Ο Αμπντέλ Τζαλίλ υποστήριξε ακόμη ότι οι νεκροί της σύγκρουσης ανέρχονται σε "περισσότερους από 20.000". "Δεν έχω στη διάθεσή μου ακριβή αριθμό, αλλά η ένοπλη σύγκρουση έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων", είπε.

Ερωτηθείς για την πιθανή παρουσία χημικών όπλων στη χώρα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος, καθώς "ως πρώην μέλος του καθεστώτος, γνωρίζω καλά ότι τα όπλα αυτά είναι πλέον άχρηστα".

Ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε επίσης να ανταμείψει κατά την ανοικοδόμηση της χώρας του τα κράτη που βοήθησαν τη Λιβύη "βάσει της υποστήριξης" που προσέφεραν στους εξεγερμένους.

"Δεσμευόμαστε να ευνοήσουμε τις χώρες που μας βοήθησαν, κυρίως μέσω της ανάπτυξης της Λιβύης. Θα τους μεταχειριστούμε βάσει της υποστήριξης που μας προσέφεραν", σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα την "ευγνωμοσύνη" του στις χώρες που μετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα και σε αυτές που αποδέσμευσαν λιβυκούς πόρους στο εξωτερικό που είχαν παγώσει.

Παράλληλα ο αξιωματούχος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Φάτχι Μπάτζα δήλωσε σήμερα έπειτα από τη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη στην Κωνσταντινούπολη, ότι οι διπλωμάτες της Ομάδας Επαφής αποφάσισαν να επιταχύνουν τη διαδικασία για την αποδέσμευση λιβυκών πόρων που έχουν παγώσει, το οποίο θα επιτρέψει στους αντικαθεστωτικούς να λάβουν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τους πόρους της Λιβύης στο εξωτερικό.

"Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, αλλά κάτι κινείται. Θα πάρουμε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ως το τέλος του μήνα", σημείωσε ο Μπάτζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου