Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Στο τραπέζι η εξαγωγή ενέργειας στη Γερμανία

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Σχέδιο για την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία παρουσίασαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στον γερμανό υφυπουργό Οικονομίας, Στέφαν Κάπφερερ.



Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης γερμανικών επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά και την αξιοποίηση των απορριμάτων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, το σχέδιο εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, αναμένεται ότι θα συζητηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων με Γερμανούς εταίρους καθώς και με άλλες χώρες που θα επιδείξουν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας που μπορεί να παραχθεί στη χώρα μας.
«Είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ένα μεγάλο πρότζεκτ από το οποίο η Ελλάδα έχει να κερδίσει πολλά» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι τα οφέλη θα προέλθουν τόσο από την εισαγωγή τεχνογνωσίας όσο και με την εξαγωγή ενέργειας προς το Βορρά.
Άλλωστε, η Γερμανία δείχνει ιδανική χώρα για την εξαγωγή ενέργειας, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει σταδιακά τη χρήση πυρηνικών μονάδων για την παραγωγή ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου