Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

«Είμαι υποχρεωμένος να το εφαρμόσω» Απάντηση Βενιζέλου για την αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4652030

«Βρήκα και είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω ένα μέτρο που είχε συμφωνηθεί τον Μάιο, προκειμένου να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης που κινούνται στον χαμηλό συντελεστή του 6,5%.» αναφέρει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στην επιστολή που του απηύθυναν 28 εταιρείες και αλυσίδες καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης.

Ο υπουργός αναγνωρίζει ότι είναι δύσκολο να βρεθεί άμεσα μέτρο ισοδύναμου αποτελέσματος, που να αποδίδει περίπου 800 εκατ. ευρώ το χρόνο, εφόσον διατηρήθηκε το καθεστώς της επιστροφής του φόρου λόγω αποδείξεων και εφόσον δεν εξομοιώθηκε η φορολογική επιβάρυνση επί του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης.

Επανέλαβε πάντως ότι το θέμα είναι από τα πρώτα που συζητούνται στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα είναι αυτό.

«Καμιά συζήτηση για συντελεστές δεν έχει νόημα, αν δεν συμφωνήσουμε πρώτα για το πώς θα λειτουργεί ο μηχανισμός είσπραξης, πώς δηλαδή θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία, η οποία διαβρώνει όλες τις προσπάθειές της χώρας και αναπαράγει μία μεγάλη αδικία σε βάρος όσων είναι συνεπείς γιατί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να φοροδιαφύγουν» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου