Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

“Οι Λίβυοι αντάρτες χρησιμοποίησαν μικροσκοπικά αεροσκάφη”

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_9904.html#more


Αύγουστος 25, 2011.

Οι Λίβυοι αντάρτες χρησιμοποίησαν μικροσκοπικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να κατασκοπεύουν το στρατό του Καντάφι, ανέφερε σήμερα μια καναδική εταιρεία η οποία παρείχε αυτές τις συσκευές.

Ο πρώην ανώτερος αξιωματικός του καναδικού στρατού, ο οποίος  δημιούργησε την εταιρεία ‘ Ζαρίμπα’, στα τέλη Ιουλίου επισκέφθηκε το θύλακα των ανταρτών του Μισούρι για να εκπαιδεύσει τους αντάρτες στο χειρισμό της συσκευής.


«Οι αντάρτες αγωνίζονταν εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι, αλλά δεν γνώριζαν που ακριβώς βρίσκονταν. Ζήτησαν επανειλημμένα μια διέξοδο σε αυτήν την κατάσταση, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν από μακριά τους στρατιώτες» δήλωσε ο επικεφαλής της ‘Zariba’, Τσάρλς Μπάρλοου.

«Είχαν προσπαθήσει να εγκαταστήσουν κάμερες σε ελικόπτερα αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Τότε προσκλήθηκα να τους βοηθήσω «, είπε ο Μπάρλοου.

Τα, στυλ παιχνιδιού, αεροπλάνα φέρουν ένα ρομπότ που ζυγίζει λιγότερο από 1,5 κιλό και μπορεί να μεταφέρει ένα σακίδιο. Μοιάζει με τα μικροσκοπικά ελικόπτερα των παιδιών που έχουν τέσσερις έλικες και κατευθύνονται με τηλεχειρισμό.

Οι αντάρτες στο Μισούρι εκπαιδεύτηκαν από τον Μπάρλοου και μέσα σε ένα απόγευμα έμαθαν να το χειρίζονται πάρα πολύ καλά. Η συσκευή αυτή κοστίζει $100.000.


--
Πηγή: ИНПРЕС

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου