Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σχόλιο http://tourkikanea.gr/: Για προσέξτε τον σαφέστατο διαχωρισμό που κάνει ανάμεσα σε Τούρκους-Πομάκους και Ρωμά ο ίδιος ο Τούρκος….
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ραντικάλ 13-8-2011

Ο Τούρκος που ανακάτεψε την Βουλγαρία



Ίδρυσε την Βουλγαρική Ερυθρά Ημισέληνο, την έκλεισαν. Όταν η Βουλγαρία τον εμπόδισε να ιδρύσει το κόμμα ¨Δημοκρατών Μουσουλμάνων¨, ως διαμαρτυρία πήγε στο Εκλογικό Συμβούλιο με τα εσώρουχα του. Ο ¨νεοθωμανός¨ Ουζείρ Ουζείροφ εντέλει πέτυχε μια νίκη : Για πρώτη φορά βουλγαρικό δικαστήριο επέτρεψε σε πολίτη να έχει μεταφραστή τουρκικών.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Στην είδηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Χουριέτ, αναφέρεται ότι μια διαφορετική πολιτική φιγούρα συζητείται στην Βουλγαρία. Ο Τούρκος της Βουλγαρίας Ουζείρ Ουζείροφ που ζει στο Σλαβιάνοβο της περιοχής Ταργκοβίστε, τα τελευταία χρόνια κατά καιρούς αναφερόταν στα βουλγαρικά ΜΜΕ σχετικά με τις διαμαρτυρίες του, αλλά για πρώτη φορά έφτασε στα πρωτοσέλιδα.
Ο Ουζείροφ που δεν βγάζει ποτέ το φέσι από το κεφάλι του, είχαν στήσει μαζί με τον επίσης επιχειρηματία αδερφό του το μνημείο ¨Αγνώστου Τούρκου Στρατιώτη¨, το οποίο κατεδαφίστηκε με δικαστική απόφαση στις 30-9-2009. Αργότερα ανακοίνωσε πως θα ιδρύσει την Βουλγαρική Ερυθρά Ημισέληνο, αλλά και αυτή η προσπάθεια του συνάντησε την αντίδραση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Πρώτο κόμμα όνοματι ¨Οθωμανικό¨
Ο Ουζείροφ χωρίς να το βάζει κάτω τον Απρίλιο του 2010 άρχισε κινήσεις το ¨ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ¨ κόμμα. Το όνομα του κόμματος που σχηματίζεται από τα αρχικά των βουλγαρικών λέξεων Ένωση ανεκτικότητας, υπευθυνότητας και εναλλακτικής προόδου, καθώς υπενθύμισε το Οθωμανικό καθεστώς, προκάλεσε τον θυμό των Βουλγάρων εθνικιστών. Ο Ουζείροφ δηλώνοντας πως ¨Αφού υπάρχει Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα γιατί να μην υπάρχει και κόμμα Δημοκρατών Μουσουλμάνων ;¨ , δεν μπόρεσε τελικά να ιδρύσει το κόμμα για τι δεν συγκέντρωσε τις 500 αναγκαίες υπογραφές.
Ο Ουζείροφ πάλι δεν το έβαλε κάτω. Εν όψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούνε στις 23 Οκτωβρίου μάζεψε τις αναγκαίες υπογραφές και ίδρυσε την ¨Μουσουλμανική Δημοκρατική Ένωση¨ (MDB). Και έχρισε τον αδερφό του Αλή ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Κεντρικό Εκλογικό Συμβούλιο όμως άφησε το κόμμα έξω από τις εκλογές. Μετά από αυτό την περασμένη εβδομάδα, ο Ουζείροφ ως διαμαρτυρία πήγε στην εβδομαδιαία σύναξη του συμβουλίου αυτού με το μποξεράκι του.
Την περασμένη όμως Τρίτη συνελήφθη διότι δεν πήγε να καταθέσει όταν κλήθηκε από τις αρχές κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος (453 χιλιάδες λίρες) και για οικονομική απάτη. Ο Ουζείροφ παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και κατέθεσε στα τουρκικά. Σχετικά ανέφερε : ¨Για πρώτη φορά δικαστήριο στην Βουλγαρία παρείχε σε Βούλγαρο πολίτη διερμηνέα των τουρκικών. Σπάσαμε τον κλοιό 130 ετών. Πρόκειται για μια μεγάλη μέρα, μεγάλη νίκη¨.
Ο αδερφός : Θα με ψηφίσουν δύο άτομα
Ο Αλή Ουζείροφ ανακοίνωσε πως ακόμη είναι ο μόνος Τούρκος υποψήφιος των εκλογών για την προεδρία της Δημοκρατίας της 23ης Οκτωβρίου. Σχετικά δήλωσε πως ¨Θα με ψηφίσουν τουλάχιστον δύο άτομα. Εγώ και ο αδερφός μου¨.
Προσπάθεια διάσπασης του HÖH ;
Το κόμμα HÖH το μεγαλύτερο κόμμα που εκπροσωπεί τους Τούρκους της Βουλγαρίας, πως βλέπει τους Ουζείροφ ; Μιλώντας στην εφημερίδα Χουριέτ ο ιδρυτικός πρόεδρος και σύμβουλος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Ρούμελης Οζτζάν Πεχλιβάνογλου δήλωσε πως ¨Πίσω από την προβολή του Ουζείροφ, κρύβεται η προσπάθεια του συνασπισμού της κυβέρνησης που στηρίζεται από το ακροδεξιό κόμμα ΑΤΑΚΑ, να διαιρέσει τις τουρκικές ψήφους. Διότι οι Τούρκοι δεν διασπώνται και αν συνεργαστούνε με Ρωμά και Πομάκους μια μέρα μπορεί να βγάλουνε και πρωθυπουργό ακόμη¨.
Σχόλιο : Για προσέξτε τον σαφέστατο διαχωρισμό που κάνει ανάμεσα σε Τούρκους-Πομάκους και Ρωμά ο ίδιος ο Τούρκος….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου