Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Έρχονται οι ιδιώτες στην είσπραξη φόρων ( θα απολυθούν οι κρατικοί εφοριακοί;)

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/68810.html

image


Εντός των ημερών αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη λογιστών, ελεγκτικών εταιρειών και δικηγόρων, οι οποίοι θα συνδράμουν στην είσπραξη των χρεών.


Οι ιδιώτες θα αμείβονται με προμήθεια έναντι των ποσών που θα καταφέρνουν να οδηγήσουν στα ταμεία του Δημοσίου. Η είσπραξη των χρεών θα παραμείνει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των εφοριών αλλά οι ιδιώτες θα αναλάβουν να εντοπίσουν τους οφειλέτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους οδηγήσουν στην πόρτα της Εφορίας.
Από τους 900.000 οφειλέτες, οι 892.000 οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ, από αυτούς δε, οι 716.000 οφείλουν ποσά μόλις μέχρι 3.000 ευρώ. Ολοι οι οφειλέτες (892.000) που οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ, έχουν συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,1 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 37 δισ. ληξιπροθέσμων οφειλών αντιστοιχούν σε μόλις 14.700 οφειλέτες, εκ των οποίων οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και οι 8.200 νομικά πρόσωπα.
Στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να στέλνει ραβασάκια στους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη δίνοντας προθεσμία δεκαπέντε ημερών για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Στην περίπτωση που δεν θα ρυθμιστούν οι οφειλές, από τον Σεπτέμβριο επιστρατεύονται κατασχέσεις για τους οφειλέτες μικροποσών και Αυτόφωρο για όσους μεγάλα ποσά αφού όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών «στόχος μας δεν είναι να γεμίσουν τα κρατητήρια με οφειλέτες, αλλά να εισπράξουμε τα χρωστούμενα».

Πηγή: εφημερίδα Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου