Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 45 ΧΡΟΝΙΑ:Η πτήση προς τη Μεταπολίτευση -Οταν ο Ζισκάρ Ντ'Εστέν παραχωρούσε το προεδρικό αεροπλάνο στον Κωνσταντίνο Καραμανλή(Βίντεο)

Φωτογραφία: YouTube
Το προεδρικό αεροπλάνο της Γαλλίας ήταν εκείνο που μετέφερε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στην Ελλάδα και έβαζε τέλος στην επταετία των Συνταγματαρχών με πληγή, ανοιχτή ακόμη, την κατάληψη της Κύπρου από τουρκικές δυνάμεις.

Η τραγωδία της Κύπρου, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα που επεχείρησε η Χούντα των Συνταγματαρχών στην Αθήνα οδηγεί το καθεστώς σε κατάρρευση. Η Δημοκρατία βρίσκεται προ των πυλών και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επιστρέφει στην Αθήνα σηματοδοτώντας την έναρξη της μεταπολίτευσης.

Ευρωπαϊκή Τράπεζα: Σταματά ο δανεισμός προς την Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ/EIB) δεν θα χορηγήσει νέα δάνεια στην Τουρκία που να σχετίζονται με έργα του δημόσιου τομέα τουλάχιστον έως τα τέλη του έτους ενώ προχωρά σε αναθεώρηση της στρατηγικής της.

Η κίνηση εντάσσεται στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης νωρίτερα αυτό τον μήνα να επιβάλει κυρώσεις συμβολικά στην Τουρκία για τις «παράνομες», όπως τις χαρακτηρίζει, γεωτρήσεις για πετρέλαιο και αέριο στα ανοικτά της Κύπρου.
«Ως τράπεζα της ΕΕ, η EIB θα ακολουθήσει τις συστάσεις του Συμβουλίου και, συγκεκριμένα, θα λάβει μια περιοριστική προσέγγιση όσον αφορά την υποβολή νέων χρηματοδοτήσεων προς έγκριση στο Συμβούλιό της για το υπόλοιπο της χρονιάς», δήλωσε εκπρόσωπος της EIB στο Reuters.

Καιρός: «Ψήνονται» από τον καύσωνα Βέλγιο και Ολλανδία - Θερμοκρασίες ρεκόρ

Συναγερμός στην Ευρώπη για τον καύσωνα

Η θερμοκρασία των 38,9 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε σήμερα στη στρατιωτική βάση Κλάιν Μπρόγκελ, στο βορειοανατολικό Βέλγιο, ένα ιστορικό ρεκόρ στη χώρα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής μετεωρολόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Βελγίου (IRM) Ντάβιντ Ντεχενάου.

Ο σταθμός μέτρησης του Κλάιν Μπρόγκελ, που υπάγεται στον βελγικό στρατό, καταγράφει συχνά τις υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα. Είχε μετρήσει θερμοκρασία 38,8 βαθμών Κελσίου το καλοκαίρι του 2018, διευκρίνισε ο μετεωρολόγος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέγιστη ΞΕΦΤΙΛΑ Τούρκων και ανταρτών στο Αφρίν… Απαγωγή αμάχων για λύτρα

Οι Τούρκοι και ένοπλοι σύμμαχοί τους απήγαγαν εκατοντάδες αμάχους από το Αφρίν στην περιοχή του Χαλεπίου στην Συρία, από τότε που κατέλαβαν την περιοχή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περίπου 2.090 πολίτες από το Αφρίν κρατούνται ακόμα από τους Τούρκους και τους συμμάχους τους, συμπληρώνοντας πως έχουν απαχθεί πάνω από 3.000 συνολικά από τον περασμένο Μάρτιο και πως οι συγγενείς έχουν καταβάλει πάνω από 10 εκ. συριακές λίρες για να απελευθερωθούν.

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον και επισήμως νέος πρωθυπουργός - «Θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ χωρίς “εάν” και “όμως”»

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι και επισήμως από σήμερα το απόγευμα ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, αφού η βασίλισσα του ανέθεσε τον σχηματισμό κυβέρνησης και εκείνος αποδέχτηκε αυτήν την εντολή.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργός τόνισε ότι «εκείνοι που στοιχηματίζουν εναντίον της Βρετανίας θα χάσουν τα πάντα».

Αναφερόμενος στο Brexit, δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς «εάν» και «όμως».