Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ένα ιστορικό κείμενο που έρχεται από τα βάθη των αιώνων: Παρακαταθήκες του βασιλιά των Σέρβων Στέφανου Νέμανια (13ος αι.) προς το γιό του για την σημασία της γλώσσας στην επιβίωση ενός λαού. Όποιος το διαβάσει δεν το ξεχνά ποτέ!...

Ολοι ξέρουμε την σπουδαιότητα της γλώσσας στην διατήρηση της εθνικής συνείδησης και της ιστορικής συνέχειας ενός έθνους.
Στην σημερινή Ελλάδα εδώ και 40 περίπου χρόνια συντελείται ένα γλωσσικό έγκλημα με στόχο τον αφελληνισμό και την αποξένωση των νέων γενεών από τις ρίζες τους.


Η κατρακύλα άρχισε με την μεταπολίτευση από τον ανεκδιήγητο πρωθυπουργό Ράλλη ο οποίος διά νόμων κατάργησε σημαντικά γραμματικά στοιχεία της ελληνικής γλώσσας όπως το απαρέμφατο...., περισπωμένες, πνεύματα κ.α.!!!!

Κατόπιν ακολούθησε η επίσημη καθιέρωση του μονοτονικού και ο πόλεμος κατά της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας.

Οι πάγοι του Αρη - Εντυπωσιακή φωτογραφία από τον Νότιο Πόλο του Κόκκινου Πλανήτη

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία από την παγοκάλυψη στον Νότιο Πόλο του Αρη κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Mars Express που μελετά τον Κόκκινο Πλανήτη. 

Πρόκειται για μια εικόνα που απεικονίζει με μεγάλη λεπτομέρεια τους πάγους στον Νότιο Πόλο του Αρη οι οποίοι αποτελούνται από νερό και διοξείδιο του άνθρακα. 

Η έκταση των πάγων στον Νότιο Πόλο αλλάζει ανάλογα με την εποχή. 

Η Αγκυρα "κλείδωσε" το Αιγαίο μέχρι την Εύβοια με πρωτοφανές κείμενο NAVTEX: "Οποιος μπει στην περιοχή μας κινδυνεύει να βυθιστεί"!

ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 25OY ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ.
 
Το τουρκικό Ναυτικό δέσμευσε για ασκήσεις με χρήση πυρών ολόκληρο το Αιγαίο μέχρι τις ακτές τις Εύβοιας με την έκδοση μιας πρωτοφανούς NAVTEX η οποία προειδοποιεί ότι όποιος μπει μέσα στην περιοχήαυτή "κινδυνεύει να δεχθεί πυρά από τα τουρκικά πλωτά και εναέρια μέσα"!

Σοκ και δέος: Με εισοδηματικά κριτήρια όλες οι συντάξεις- Διαβάστε τις 28 σελίδες του πορίσματος - Το Νοέμβριο στη Βουλή το τελικό σχέδιο

Οι «σοφοί» παρουσίασαν τις αλλαγές που θα ανατρέψουν όλα όσα γνωρίζαμε για το ασφαλιστικό - «Ψαλίδι» και στις απολαβές των σημερινών συνταξιούχων - Στο 45%-55% μειώνεται το ποσοστό αναπλήρωσης - Σε ένα ταμείο θα συγχωνευθούν κύριες, επικουρικές και εφάπαξ - Διαχώρισε τη θέση του για τα εισοδηματικά κριτήρια ο Κατρούγκαλος - Πρόκληση: Βάφτισαν τη σφαγή των συντάξεων κοινωνικό συμβόλαιο!
Σε άμεση εφαρμογή της μεταρρυθμίσης του ασφαλιστικού εφόσον υπάρχει προσδοκία να αποτελέσει ισοδύναμο των μνημονιακών μέτρων θα προχωρήσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος είπε ότι θα θέσει την πρόταση της επιτροπής σοφών υπόψιν του υπουργικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.