Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Λάβρος ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος (ΒΙΝΤΕΟ)

Λάβρος ήταν κατά το κήρυγμα της Μεγάλης Παρασκεύης, στην συνάντηση των Επιταφίων στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου με στεντόρεια φωνή, τόνισε: "Είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα, ακόμα και ισχυροί γονάτισαν! Γονάτισαν και δεν έχουν τρόπο να αντισταθούν...."

Κοζλοντούϊ: Διαρροή ραδιενέργειας "μια ανάσα" από τα ελληνικά σύνορα





ImageΑύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο γύρω από το περίβλημα του ενός αντιδραστήρα στον κεντρικό πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι, στο βόρειο τμήμα της Βουλγαρίας, και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε χωρίς διαρροή ραδιενέργειας, ανακοινώθηκε από τον πυρηνικό σταθμό.

ΛΕΠΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΠΡΙΝ 2260 ΧΡΟΝΙΑ

Ζωηρή εντύπωση σε όλον τον κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση για την εύρεση του ανδρικού κρανίου στην Αρχαία πόλη της Χίου. Αναφερόμαστε στο πολύ σημαντικό εύρημα, κρανίο, στο οποίο υπήρχαν ίχνη λεπτής χειρουργικής επέμβασης που έγινε όμως 250 χρόνια πριν την αρχή της χριστιανικής χρονολόγησης. Το έτος 250 π.Χ. 
Συγκεκριμένα βρέθηκε ανδρικό κρανίο με οπή διαμέτρου 1.62 εκατ. στο αριστερό βρεγματικό οστό, που δείχνει ότι ο άνδρας είχε υποστεί λεπτή εγχείρηση εγκεφάλου, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής. Η αναγνώριση του τρυπανισμού οφείλεται στον ανθρωπολόγο συνεργάτη της Κ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κ. Αστέριο Αηδόνη. Το παράξενο είναι ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έμαθαν την τόσο σημαντική είδηση από τους Τάιμς του Λονδίνου, όπου πρωτοδημοσιέυτηκε και έκανε τον γύρο του κόσμου, το δε υπουργείο Πολιτισμού, μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα και την δημοσιοποίηση του από τους Τάιμς του Λονδίνου, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία συνιστά να αποφεύγεται να εξαχθεί

Βωμος:Νέα δικαίωση πολιτών

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε και δημοσίευσε σήμερα 26 Απριλίου 2011, την ακύρωση ανάκλησης προσωρινής διαταγής των:
1) Ελληνικού Δημοσίου (όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών),
2) Υπουργού Πολιτισμού,
3) ΗΣΑΠ Α.Ε.
Σύμφωνα με την οποία αναστελλόταν η κατάχωση του βωμού. Έτσι παραμένει σε ισχύ η προσωρινή διαταγή από τις 15 Απριλίου 2011 που επέβαλε / διέτασσε τη διακοπή των εργασιών της κατάχωσης του Βωμού και την επανεμφάνιση του όπως ακριβώς ήταν στις 12 Απριλίου 2011, δηλαδή πριν καταχωθεί μερικώς και εσπευσμένα από την κατασκευαστική κοινοπραξία ΗΣΑΠ Α.Ε. / ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - Μοχλός Α.Ε., ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσης. Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου είναι απολύτως συνεπής και σε συνέχεια της απόφασης του δικαστηρίου που ζητάει την αποκάλυψη του Βωμού των 12 Θεών και ελέους και την επαναφορά του στο Φως.