Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Πιο λαμπερή από ποτέ η Ακρόπολη σκορπά την ακτινοβολία της σε όλο τον κόσμο – Δείτε εικόνες από την φωταγώγησή της - Η τελετή απόδοσης του νέου φωτισμού του Ιερού Βράχου(Βίντεο)

Με τον νέο φωτισμό της θα λάμψει απόψε η Ακρόπολη, σκορπίζοντας λίγο από την ακτινοβολία της σε όλο τον κόσμο, γεγονός που θα αναμεταδοθεί ζωντανά σε όλη την υφήλιο.

Το έργο της αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο αποδόθηκε στις 8 μ.μ., παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου, οι οποίοι παρευρίσκονται στην Πνύκα.

Το live streaming είναι διαθέσιμο από τον ιστότοπο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (digitalculture.gov.gr), από το κανάλι YouTube του Ιδρύματος Ωνάση και σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1.

Αρμενία: Το Μπακού παραχώρησε τον εναέριο χώρο του στην Τουρκία -Τι αναμένεται να πράξει ο Πούτιν;

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου ουσιαστικά δημοσιοποιεί την μόνιμη τουρκική παρουσία στην περιοχή

Το υπουργείο εξωτερικών της Αρμενίας καταγγέλλει επίσημα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την Άγκυρα και προσωπικά τον Ερντογάν για παραβιάσεις του αρμενικού εναερίου χώρου από τουρκικά F-16, οι οποίες αποτελούν ενδείξεις των προθέσεων της Τουρκίας κατά της Αρμενίας που έχει σύμμαχο τη... Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Χοβχανισιάν, οι πτήσεις των τουρκικών και αζέρικων πολεμικών αεροσκαφών σήμερα «ελέγχονταν από την τουρκική αεροπορική διοίκηση Ε7-Τ» που εδρεύει κοντά στις τουρκικές πόλεις Ερζερούμ και Καρς.

Τζορτζ Γιανκόπουλος: Ο επιστήμονας από την Καστοριά που είναι μια ανάσα από την θεραπεία του κορονοϊού

Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος πρόεδρος της φαρμακευτικής Regeneron, είναι στην λίστα του Forbes και δηλώνει περήφανος για την ελληνική του καταγωγή. Ο λαμπρός επιστήμονας νίκησε Εμπολα και MERS, και τώρα θέλει να νικήσει τον κορονοϊό!

Με καταγωγή από την Καστοριά και με περιουσία σύμφωνα με τη λίστα Forbes πάνω από 1,2 δισ δολάρια, ο πρόεδρος του κολοσσού Regeneron Pharmaceuticals, Τζορτζ Γιανκόπουλος, της φαρμακευτικής εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το πειραματικό «κοκτέιλ» των δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων το οποίο μείωσε τα επίπεδα του κορονοϊού δεν είναι η πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπος με μια παγκόσμια ιατρική πρόκληση.

Τούρκος ακαδημαϊκός: “Η Γαλάζια Πατρίδα είναι καταδικασμένη σε αργό θάνατο”

İlhan Uzgel
iuzgel@gazeteduvar.com.tr

Με αυτήν την κρίση αποκαλύφθηκε ότι η δυνατότητα αντίστασης της κυβέρνησης του Ερντογάν απέναντι στη Δύση ήταν πολύ χαμηλή και η αντοχή της ήταν πολύ περιορισμένη. Αυτό θα πρέπει να είναι το πιο διδακτικό μέρος της τελευταίας κρίσης για την κυβέρνηση της Άγκυρας. Συνειδητοποιώντας την κατάσταση, ο Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου άρχισαν να αποσύρονται ήσυχα ήσυχα από την περιοχή της Αν. Μεσογείου, λέγοντας από τη μια ότι «από μας δεν πρόκειται να υπάρξει ατύχημα, θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να μην υπάρξει» και από την άλλη «σκίσαμε τον χάρτη της Σεβίλλης και φεύγουμε».

Δεν είμαστε όλοι Τούρκοι! Έπεσε «δυναμίτης» στην τουρκική τηλεόραση (Βίντεο)

Την ώρα που ο Ερντογάν ζητά το μισό Αιγαίο…

Δείτε τι ακούστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή στην τουρκική τηλεόραση! Μεταξύ άλλων Ο Ahmet Uysal, διευθυντής του Κέντρου Μεσανατολικών Σπουδών στην Άγκυρα και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης καταρρίπτει τον μύθο Ερντογάν περί “Τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας” στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ενώ τονίζει πως στην Τουρκία είναι αναμεμειγμένοι και πολλοί έχουν εκτουρκιστεί.

  • Προερχόμαστε από μία πολυεθνική αυτοκρατορία.