Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Αυτή η φωτογραφία «έκοψε» την ανάσα σε χιλιάδες χρήστες του ίντερνετ και είναι από την… Ελλάδα!

Συγκίνηση και δέος από την συγκλονιστική εικόνα, που αποτύπωσε βραβευμένος φωτογράφος και ανέβασε στο Instagram το National Geographic.

Ο Ισραηλινός φωτογράφος, Muhammed Muheisen, βραβευμένος με Πούλιτζερ, αποτύπωσε με τον φακό του στις 22 Δεκεμβρίου τη μοναδική ομορφιά του Παρθενώνα να στέκει λούζεται στο φως της πανσελήνου.

Ρακόμελο για τον πονόλαιμο, τον βήχα και τον χειμώνα. Ρακόμελο στο μπρίκι, στο κατσαρολάκι και καπνιστό

Της Θάλειας Γούτου,
Από το medlabnews.gr


Το ρακόμελο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα δέκα καλύτερα ποτά για τον χειμώνα, την οποία δημοσίευσε ο δημοφιλής βρετανικός ιστότοπος, Guardian.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, πέρα από το κρασί ή το ουίσκι, υπάρχουν κι άλλα ποτά που μπορούμε τα πιούμε στις γιορτές και όχι μόνο και μας έρχονται από όλο τον κόσμο.
Ανάμεσα σε αυτά βέβαια βρίσκεται και το ελληνικό ρακόμελο.

Το ρακόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από μέλι με την διαδικασία της ζύμωσης των σακχάρων του μελιού. Παρασκευάζεται συνδυάζοντας ρακή (τσικουδιά) ή τσίπουρο με μέλι και διάφορα μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το γαρίφαλο, το κάρδαμο ή άλλα τοπικά βότανα.

Παρατείνεται ο Νόμος Κατσέλη - «Ανάσα» για χιλιάδες δανειολήπτες

Λύσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας εξέτασαν σήμερα (28/12) μεταξύ άλλων, κυβέρνηση και τραπεζίτες.
Η κοινή βούληση για την εντατικοποίηση της συνεργασίας Κυβέρνησης – τραπεζών, προκειμένου να επιταχυνθεί η μείωση των κόκκινων δανείων, η χρηματοδότηση της οικονομίας και η προστασία της πρώτης κατοικίας, διαπιστώθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Τα θύματα της προπαγάνδας - Ο σταλινισμός στην Ελλάδα

Τα θύματα της προπαγάνδας
Του Ν. Λυγερού

Κανένας Έλληνας που έχει διαβάσει τα είκοσι άρθρα του Προσυμφώνου των Πρεσπών δεν μπορεί να είναι υπέρ του, διότι πολύ απλά η λογική του είναι η υποβάθμιση του Ελληνισμού σε όλες του τις μορφές, για να μπορέσουν τα Σκόπια να φανούν αντάξια της Ελλάδας.

 Όμως, θέλει δεν θέλει η κυβέρνηση αυτό δεν γίνεται, διότι υπάρχουν αντικειμενικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών που δεν μπορούν να απαλειφθούν με μερικά άρθρα ενός Προσυμφώνου.

Το όλο θέμα είναι να το αντιληφθούν και οι ψηφοφόροι του Σύριζα που δεν επέλεξαν αυτό το κόμμα για να διαπράξει αυτό το έγκλημα κατά του Ελληνισμού.


 Άλλα είχαν στο μυαλό τους όταν ψήφισαν κι άλλα βλέπουν τώρα.

Κυβερνητικές καθυστερήσεις στην Ενέργεια - Σκοπιανά κόλπα

Κυβερνητικές καθυστερήσεις στην Ενέργεια
Του Ν. Λυγερού

Ενώ ο Υπουργός Ενέργειας έχει μονογράψει ήδη τους φακέλους των κοινοπραξιών Repsol-Ελληνικά Πετρέλαια και ExxonMobil-Total-Ελληνικά Πετρέλαια, ακόμα δεν έχει τελειώσει η διαδικασία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία ακολουθεί η κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων. Αυτός ο γύρος αδειοδότησης αφορά τρία τεράστια θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο, Νότια Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικά Κρήτης από τα οποία έχουμε μεγάλες προσδοκίες για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της ελληνικής ΑΟΖ. Έτσι η καθυστέρηση δεν είναι μόνο παράλογη αλλά και απαράδεκτη. Το ίδιο συμβαίνει και με το έργο κοινού ενδιαφέροντος της ευρωπαϊκής επιτροπής, δηλαδή το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia Interconnector που θα μεταφέρει 2GW μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου.

Ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός - Πολιτικάντικες κομπίνες

Ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός
Του Ν. Λυγερού

Όλοι οι ψηφοφόροι του Σύριζα δεν είναι του ίδιου τύπου και μόνο ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός, γιατί έχει παραμείνει στον παλαιό ιδεολογικό κομματισμό. Αυτός ο σκληρός πυρήνας θέλει να εκμεταλλευτεί την ύπαρξη ψηφοφόρων της Αριστεράς, που δεν έχουν καμία σχέση βέβαια με κάποια σταλινική προσέγγιση. Κι είναι λάθος να θεωρούμε ότι ο Σύριζα είναι μονολιθικός, όσον αφορά στους ψηφοφόρους του. Άλλωστε στα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία υπάρχουν πάρα πολλοί ψηφοφόροι του Σύριζα που θεωρούν δικαίως ότι η ψήφος τους έχει προδοθεί. Ποτέ δεν ψήφισαν τον Σύριζα, για να καταπατήσουν το όνομα της Μακεδονίας. Είναι απλώς πολίτες που έχουν βαρεθεί ή ακόμα και σιχαθεί τα προηγούμενα μεγάλα κόμματα και θέλησαν να δοκιμάσουν μια πολιτική αλλαγή. Όμως τώρα αντιλήφθηκαν τι σημαίνει πραγματικά κόκκινη βαρβαρότητα που δεν σέβεται το Έθνος και την Ιστορία. Βλέπουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα έχει εκμεταλλευτεί