Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018

Τα θύματα της προπαγάνδας - Ο σταλινισμός στην Ελλάδα

Τα θύματα της προπαγάνδας
Του Ν. Λυγερού

Κανένας Έλληνας που έχει διαβάσει τα είκοσι άρθρα του Προσυμφώνου των Πρεσπών δεν μπορεί να είναι υπέρ του, διότι πολύ απλά η λογική του είναι η υποβάθμιση του Ελληνισμού σε όλες του τις μορφές, για να μπορέσουν τα Σκόπια να φανούν αντάξια της Ελλάδας.

 Όμως, θέλει δεν θέλει η κυβέρνηση αυτό δεν γίνεται, διότι υπάρχουν αντικειμενικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών που δεν μπορούν να απαλειφθούν με μερικά άρθρα ενός Προσυμφώνου.

Το όλο θέμα είναι να το αντιληφθούν και οι ψηφοφόροι του Σύριζα που δεν επέλεξαν αυτό το κόμμα για να διαπράξει αυτό το έγκλημα κατά του Ελληνισμού.


 Άλλα είχαν στο μυαλό τους όταν ψήφισαν κι άλλα βλέπουν τώρα.
Με την ανάγνωση του Προσυμφώνου γίνεται κατανοητό ότι ο σταλινικός σκληρός πυρήνας του κόμματος τούς εκμεταλλεύτηκε, για να περάσει με ύπουλο τρόπο τις ιδέες που θέλει να υλοποιήσει από το 1924 και 1949. Επειδή θέλει να εκδικηθεί την ιστορία του Ελληνικού έθνους και τίποτα άλλο.
Ακόμα κι η ιδέα της Βαλκανικής Ένωσης είναι ένας τρόπος να βάλουν φυλακή τον Ελληνισμό σ' ένα σταλινικό σύστημα που νοσταλγεί την εμβέλεια της Σοβιετικής Ένωσης. Η απλή ανάγνωση του Προσυμφώνου διευκρινίζει πολλά πράγματα και γι' αυτό είναι απαραίτητη για να μην πέσουν θύματα της προπαγάνδας οι ψηφοφόροι του Σύριζα.

Ο σταλινισμός στην Ελλάδα
Του Ν. Λυγερού


Ενώ ο σταλινισμός έχει πεθάνει στις χώρες που γεννήθηκε, παραμένει ζωντανός στην Ελλάδα. Δεν αποτελεί τη λεγόμενη Αριστερά της Ελλάδας. Λειτουργεί ξεχωριστά γιατί δεν αποδέχεται τις δημοκρατικές δομές των άλλων ιδεών της Αριστεράς και γι’ αυτόν τον λόγο μισεί τον Μίκη Θεοδωράκη, επειδή έχει ανεξάρτητη σκέψη. Αυτός ο σταλινισμός βρίσκεται τώρα στην εξουσία εντός του σκληρού πυρήνα της. Κι αν ακόμα και τώρα αποτελεί μια μειοψηφία, προσπαθεί με έμμεσο τρόπο, όπως είναι παραδείγματος χάρη το Προσύμφωνο των Πρεσπών να περάσει τις ιδέες του κατά του Ελληνισμού. Δεν ασχολείται με μια κλασική αντιπαράθεση μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, θέλει μόνο να επιβάλλει τη δική του ιδεολογία σε όλους και δεν πειράζει αν δεν γίνεται αντιληπτή από τους ψηφοφόρους. Με αυτήν την έννοια τούς εκμεταλλεύεται, διότι ξέρει πολύ καλά ότι δεν ψήφισαν τον Σύριζα για τον ίδιο λόγο. Οι ψηφοφόροι του Σύριζα έχουν πέσει στην μεγαλύτερη παγίδα, διότι δεν ήξεραν ότι ο πυρήνας του είναι σταλινικός κι ήθελαν απλώς να δώσουν την ευκαιρία σ’ ένα κόμμα της Αριστεράς να πάρει την εξουσία, είχαν την εντύπωση ότι ήταν το ανάλογο που έγινε με το ΠΑΣΟΚ και δεν είδαν τις θεμελιακές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων. Το Προσύμφωνο των Πρεσπών ήταν η πρώτη καθαρή διαφορά για όλους και γι’ αυτό οι ψηφοφόροι του είναι πλέον στα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου