Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Η κρυφή σύσκεψη για το αντιρατσιστικό και οι φόβοι για το νομοσχέδιο

Σύσκεψη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο την περασμένη Δευτέρα επιβεβαίωσε η Νέα Δημοκρατία. Τι προσπαθούν να προλάβουν με τον νέο νόμο στην κυβέρνηση
Όπως τόνισαν από την ΝΔ, στη σύσκεψη εξετάσθηκε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο της Ελλάδας και έγινε σύγκριση του νόμου 927/79 για να δουν τι κενά υπάρχουν σε σύγκριση με τον νέο νόμο Ρουπακιώτη.
Παράλληλα μελετήθηκε, η ευρωπαϊκή οδηγία σε σχέση με το πόσο είναι δεσμευτική για τη χώρα μας η δημιουργία ενός νέου νόμου.

Η Ισλανδία γυρίζει την πλάτη στην ΕΕ

Η Ισλανδία γυρίζει την πλάτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η νέα κυβέρνησή της βάζει στον πάγο τις ενταξιακές συνομιλίες που άρχισαν το 2010. Πρώτος στόχος της φαίνεται να είναι να προστατεύσει την ανάκαμψη της οικονομίας της από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Ο Sigmundur David Gunnlaugsson, που θα αναλάβει την πρωθυπουργία αυτή την εβδομάδα, αποφάσισε να επεκτείνει επ'  άπειρο την απόφαση του Ιανουαρίου για “πάγωμα” των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ.
 
Όπως είπε πολιτικός σύμβουλός του στο Bloomberg, αργότερα κατά τη διάρκεια της θητείας του θα ζητήσει από τους Ισλανδούς να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα εάν θέλουν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΙΣΧΥΟΣ "Στον ουρανό" οι τουρκικοί εξοπλισμοί: 26 δισ. ευρώ σε 5 χρόνια έναντι μηδενικών ελληνικών!

Το ύψος των αμυντικών προγραμμάτων που έχει υπογράψει μόνο το τουρκικό υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας (SSM) την τελευταία πενταετία ανέρχεται στο εντυπωσιακό νούμερο των των 45,4 δισ. τουρκικών λιρών (19.127.560.000 ευρώ) σημειώνοντας αύξηση 85% σε σχέση με το 2008 που ανέρχονταν σε 24.5 δισ. τουρκικές λίρες.
Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι αγορές που έχουν κάνει άλλες υπηρεσίες του τουρκικού υπουργείου Άμυνας που ανέρχονται περίπου σε 7 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο και αποτελούν νές παραγγελίες, οption κλπ.

Βρετανικό άρθρο-κόλαφος για τον «χοντρομπάσταρδο» Πάγκαλο!

Το βαρύ χαρακτηρισμό «χοντρομπάσταρδος» χρησιμοποιεί ο δημοσιογράφος Γκρεγκ Πάλαστ του BBC, για να χαρακτηρίσει το Έλληνα πολιτικό, Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στην εμπειρία του από το Eurasia Media Forum στο Καζακστάν, γράφει χαρακτηριστικά πως «δεν είναι και πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τον χοντρομπάσταρδο» ανάμεσα σε ένα πλήθος από πανέμορφες Ρωσίδες, βιομηχάνους και μιντιάρχες».

Τα γαλλικά έγγραφα εκθέτουν το ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ

Την περίεργη τακτική  των στελεχών του ΣΔΟΕ να καθυστερούν επίμονα την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ εκθέτουν τα νέα σημαντικά στοιχεία που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές τα οποία ξεκαθαρίζουν την νομική υπόσταση του υλικού και επισημαίνουν πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φορολογικούς ελέγχους και επιβολή προστίμων.

Όπως, επισήμανε το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής αλλά και το protothema.gr , οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να φέρουν ούτε ευρώ στα δημόσια ταμεία αν και έχουν περάσει ήδη 8 μήνες από την ανάδειξη της υπόθεσης σε κεντρικό πολιτικό θέμα. Το γεγονός αυτό μάλιστα έχει προκαλέσει την οργή του κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών.

Ομολόγησε ότι σκότωσε τη μάνα του επειδή του είπε να κλείσει την τηλεόραση!

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε ο 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης έσφαξε την 51χρονη μητέρα του, μέσα στο σπίτι τους στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, όταν εκείνη του ζήτησε να κλείσει την τηλεόραση!

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν συγκλίνουν στο γεγονός ότι το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων σε συνδυασμό με τον εσωστρεφή χαρακτήρα του δράστη είναι τα αίτια του στυγερού εγκλήματος.

Αυτή είναι η νέα ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

Αποκλειστικά μέσω Ίντερνετ και μόνο εφόσον παραδώσουν στην εφορία τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών τους, για να εισπράττει μόνη της από εκεί η εφορία τις μηνιαίες δόσεις -με πάγια εντολή- θα μπορέσουν να κάνουν την αίτησή τους όσοι χρωστούν στην εφορία.

Οι οφειλέτες θα έχουν όμως δικαίωμα να καθυστερήσουν μία μόνο φορά, μία μηνιαία δόση. Αν αυτό επαναληφθεί και δεύτερη φορά, τότε χάνεται η ρύθμιση και ο οφειλέτης θα πρέπει να πληρώσει ολόκληρο το υπόλοιπο ποσό της οφειλής του.

Οι αριθμοί αποκαθηλώνουν τον Παπαδήμο

Οι αριθμοί αποκαθηλώνουν τον Παπαδήμο
Άλμα στα 309 δισ. ευρώ πραγματοποίησε το χρέος της Ελλάδας στο τέλος Μαρτίου 2013 σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Δημοσίου Χρέους που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.
Πιο συγκεκριμένα, το χρέος του Δημοσίου, από 280,3 δισ. ευρώ που ήταν στις 31 Μαρτίου του 2012, αμέσως μετά το πρώτο κούρεμα (PSI), αυξήθηκε σε 309,3 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου του 2013, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,8 δισ. ευρώ και από τα 305,5 δισ. ευρώ που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2012.
Μέσα σε 12 μήνες, Μάρτιος 2012 - Μάρτιος 2013, το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 29 δισ. ευρώ, παρά τη δεύτερη αναδιάρθρωσή του (ανταλλαγή ομολόγων) που έγινε τον Δεκέμβριο του 2012 και οδήγησε σε εξοικονόμηση της τάξεως των 20 δισ. ευρώ.

Μικτή η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μικρή άνοδο καταγράφει σήμερα το ΧΑΚ της τάξης του 0,16%. Ο Γενικός Δείκτης η ώρα 1308 ήταν διαμορφωμένος στις 97,65 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ήταν την ίδια ώρα στις 39,49 μονάδες και κατέγραφε πτώση 1,42%.

Ο όγκος συναλλαγών ήταν διαμορφωμένος στα €13.412,32 για τις μετοχές και €8.050,00 για τα χρεόγραφα. Ο αριθμός των συναλλαγών είχε φθάσει τις 32.

Από τις μετοχές που τύχαιναν διαπραγμάτευσης οι 4 κινούνταν ανοδικά, οι 2 ήταν αμετάβλητες, οι 4 κινούνταν καθοδικά και 99 ήταν αδιαπραγμάτευτες.

Πτωτικό "χατ-τρικ" στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να καταφέρνει ωστόσο στο κλείσιμο να περιορίσει αισθητά τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες.

Μικτή εικόνα διαμορφώθηκε στον FTSE25, όπου ξεχώρισαν τα κέρδη των Eurobank και ΣΩΛΚ, καθώς και το κλείσιμο του ΟΤΕ στο υψηλό ημέρας. Ακολούθησαν ανοδικά, μεταξύ άλλων, οι Μυτιληναίος και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης δέχθηκαν οι μετοχές των ΕΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ ακολούθησαν οι τίτλοι των Τρ. Πειραιώς και ΕΛΠΕ.

Πεντακάθαρες οι ελληνικές θάλασσες

Πεντακάθαρες οι ελληνικές θάλασσες
Την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών υδάτων κολύμβησης επαναβεβαιώνει η φετινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ), σχετικά με την καθαρότητα των ευρωπαϊκών υδάτων κολύμβησης, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Η έκθεση κατατάσσει τη χώρα μας στην πέμπτη θέση στην Ευρώπη σε καθαρότητα, με ποσοστό ποιότητας 93,3%. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται Κύπρος και Λουξεμβούργο με ποιότητα υδάτων που αγγίζουν το 100%. Ωστόσο, δύο θέσεις πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται η Μάλτα με ποσοστό καθαρότητας νερών 97% και η Κροατία με 95%. Οι τρεις χώρες, εκ των οποίων και η Ελλάδα ανήκουν στα οχτώ κράτη όπου παρουσιάζονται εξαιρετικές τιμές ποιότητας. Μετά την Ελλάδα ακολουθούν Γερμανία (88%), Πορτογαλία (87%), Ιταλία (85%), Φινλανδία (83%) και Ισπανία (83%).

Ολόκληρος ο νέος 509, δηλαδή το αντιρατσιστικό ν/σ

Διαβάστε όλο το αντιρατσιστικό ν/σ, που κατατέθηκε στη νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής. Σε ελεύθερη μετάφραση θυμίζει τον αναγκαστικό νόμο 509: Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!

Ένα "κοστούμι"που χωραει σε όλους: πολιτικόυς, δημοσιογράφους,κληρικούς,δικηγόρους,γιατρούς,ακόμη και τον κακό σας γείτονα, έτσι και σας καταγγείλει ότι είστε κατά των λαθρομεταναστών!
Προφανώς ένας νέος νόμος που θεωρείται βεβαιώνει ότι θα διχάσει τον Ελληνικό Λαό, για μια ακόμη φορά.