Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ρωσία: «Θα επαναφέρουμε το όνομα "Κωνσταντινούπολη" στους χάρτες μας - Για λόγους Μνήμης και ιστορικής Δικαιοσύνης» - "ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΚΤΥΠΗΜΑ" ΣΤΙΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
Η Ρωσία θα αποκαταστήσει στους χάρτες της το όνομα "Κωνσταντινούπολη" αντικαθιστώντας τη νυν τουρκική ονομασία "Ιστανμπουλ" στην "Πόλη των Πόλεων" στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν αναγνωρίζει την κατοχή της άλλοτε Βασιλεύουσας από την Άγκυρα.
 
Το ζήτημα έχει γίνει πρώτο θέμα στα ρωσικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα στο RT με τον "εκκωφαντικό" τίτλο «Να θυμάστε το Βυζάντιο». Το RT εκφράζει τις θέσεις της ρωσικής κυβέρνησης και μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά του στο Βυζάντιο.

Η αποστολή του Μουσείου Καραθεοδωρή

Του Ν. Λυγερού

Η επιστολή του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή προς τον Ludwig Bieberbach ήταν κλειστή έως το 2012 λόγω του κανονισμού της Γερμανίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων για 30 χρόνια. Έτσι στην πρώτη μας αποστολή τον Ιανουάριο του 2006 δεν ήταν δυνατόν να τη διαβάσουμε. Το ίδιο ισχύει και για την επιστολή του Καραθεοδωρή προς τον Zassenhaus που θα ανοίξει τον Νοέμβριο του 2021. Τώρα είχαμε την χαρά να ζήσουμε μαζί με τον Σάκη Λιπορδέζη, τον Διευθυντή του Μουσείου Καραθεοδωρή και τη Βασιλική Τσατσαμπά, τη γραμματέα του επιστημονικού συμβούλου, το άνοιγμα αυτής της επιστολής 2 σελίδων όπου ο Καραθεοδωρή συζητάει για την αλλαγή του βιβλίου

Καταγραφή Επιστολής Κ.Καραθεοδωρή στον Bieberbach

N. Lygeros

Göttingen den 24 April 1915
Friedländern 31

Lieber Herr Bieberbach,

Ν. Λυγερός - Έξυπνη Παιδεία(Βίντεο)


Ν. Λυγερός - Έξυπνη Παιδεία ΙΧ. 
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης 
99.7fm, 07/06/2016

ΕΦΥΓΑΝ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ! Αυτοί έφυγαν νωρίς: Η Ελβετία ακύρωσε το αίτημα ένταξης στην ΕΕ - Δεν θέλει πλέον να γίνει μέλος της "γερμανικής" ένωσης

Η άνω Βουλή της Ελβετίας υπερψήφισε την Τετάρτη την ακύρωση της ισχύος του αιτήματος για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση του 1992.
 
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μόλις μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή του βρετανικού δημοψηφίσματος.
 
Είκοσι επτά μέλη της άνω Βουλής υπερψήφισαν την ακύρωση ενός μακροχρόνιου αιτήματος της Ελβετίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι 13 που καταψήφισαν. 

Βρέθηκε το μαύρο κουτί της πτήσης της EgyptAir - Εστάλησαν ερευνητές για την ανάκτησή του

Σε βάθος 4 χιλιομέτρων σε σημείο της Μεσογείου εντοπίστηκε - Είναι εν μέρει σπασμένο αλλά ο χώρος αποθήκευσης είναι ανέπαφος
Το πολυπόθητο μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης της EgyptAir που έπεσε στη Μεσόγειομ, το οποίο ίσως να δώσει πληροφορίες για το τι έφταιξε, βρέθηκε, σύμφωνα με ερευνητές στην Αίγυπτο.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου είπε ότι το κουτί βρέθηκε 4 χιλιόμετρα βαθιά μέσα στον ωκεανό, εν μέρει σπασμένο, αλλά με το χώρο αποθήκευσής του ανέπαφο.

Νεκρή βουλευτής στη μάχη του Brexit - Όλο το χρονικό της φονικής επίθεσης(Βίντεο)

Η Τζο Κοξ εξέπνευσε λίγες ώρες αφότου άνδρας την πυροβόλησε και τη μαχαίρωσε - Παγκόσμιο σοκ - «Η Τζο πίστευε σε έναν καλύτερο κόσμο» είπε ο σύζυγός της - Ο Κάμερον έκανε λόγο για ένα «λαμπρό αστέρι»
Τραγική ήταν η κατάληξη της επίθεσης κατά της βουλευτίνας των Εργατικών, Τζο Κοξ, καθώς η 41χρονη μητέρα δύο παιδιών εξέπνευσε έπειτα από τα πυρά που δέχθηκε και τις μαχαιριές.

Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο του Λιντς, η Κοξ έχασε τη ζωή της.