Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Νικηφόρος B’ Φωκάς 912 – 969

Νικηφόρος B’ ΦωκάςΑπό τους σημαντικότερους αυτοκράτορες του Βυζαντίου, που ανήκε στη Μακεδονική Δυναστεία. Διακρίθηκε, κυρίως, για τις στρατιωτικές και λιγότερο για τις πολιτικές του ικανότητες. Έγινε ο φόβος και ο τρόμος των Αράβων και είναι απορίας άξιον γιατί δεν ονομάσθηκε Αραβοκτόνος, κατά το Βουλγαροκτόνος. Δολοφονήθηκε από τον ανιψιό του Ιωάννη Κουρκούα (γνωστότερο με το παρανόμι Τσιμισκής), που συνωμότησε με τη θεία και ερωμένη του Θεοφανώ.
Γεννήθηκε περί το 912 στην Καππαδοκία και ήταν γόνος της οικογένειας των Φωκάδων, πολλά μέλη της οποίας κατέλαβαν υψηλά αξιώματα στην αυτοκρατορία. Εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στο στρατό και το 945 ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Z' ο Πορφυρογέννητος του ανέθεσε τη διοίκηση του Ανατολικού Θέματος, που βρισκόταν υπό την απειλή των Αράβων. Αρχικά είχε αποτυχίες, αλλά στη συνέχεια τους κατατρόπωσε σε σειρά μαχών για να κερδίσει τον χαρακτηρισμό «Ο Ωχρός Θάνατος των Σαρακηνών».

Ναυάγιο των Αντικυθήρων: Το εκπληκτικό 3D βίντεο με την άγκυρα του πλοίου

Το 2012 ο ενάλιος αρχαιολόγος Μπρένταν Π. Φόλεϊ (Brendan P. Foley) του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Γουντς στις ΗΠΑ πήρε άδεια από την ελληνική κυβέρνηση να διεξάγει σειρά καταδύσεων γύρω από τις βαθιές ξέρες των Αντικυθήρων.
Οι δύτες ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα-επιθεώρηση που διήρκεσε τρεις εβδομάδες τον Οκτώβριο του 2012 χρησιμοποιώντας rebreathers, για να επιμηκύνουν την παραμονή τους σε βάθος 70 μέτρων.
Η νέα τεχνολογία επιτρέπει πληρέστερη έρευνα της θέσης του ναυαγίου, η οποία δεν έγινε σε παρελθούσες αποστολές. Επιπρόσθετα οι δύτες θα ερευνήσουν βαθύτερα στις πλαγιές της ξέρας, προκειμένου να εντοπίσουν άλλα τέχνεργα τα οποία μετακινήθηκαν πιθανώς στις περασμένες δύο χιλιετίες από ρεύματα.

Βρέθηκε «νέα Γη»; Η NASA ανακοινώνει την Πέμπτη «μεγάλη ανακάλυψη» - Ενθουσιασμός στη διαστημική υπηρεσία

Το αντικείμενο του τηλεσκοπίου Κέπλερ είναι να εντοπίζει εξωπλανήτες και μέσω ειδικού προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google, να διευκρινίζει αν υπάρχουν πιθανότητες ύπαρξης εξωγήινης ζωής οποιασδήποτε μορφής

Μία ακόμη σημαντική ανακάλυψη στο «ράλι» αναζήτησης εξωπλανητών που συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα στοιχεία για να οριστούν ως... «Νέα Γη», φέρεται να έχει πραγματοποιήσει η NASA, ενημερώνοντας πως θα προβεί σε ανακοινώσεις την Πέμπτη, μέσω έκτακτης συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσουν οι υπεύθυνοι της διαστημικής υπηρεσίας.

Σοκ σε Τουρκία και κατεχόμενα με το ειρωνικό πρωτοσέλιδο κατά Ερντογάν που τον ουρεί ελληνικό άγαλμα!(Βίντεο - Φωτο)

- Το πρωτοσέλιδο της Afrika του Σενέρ Λεβέντ έχει προκαλέσει παροξυσμό σε Τουρκία και κατεχόμενα
- Ωμή τουρκική κυβερνητική παρέμβαση στα κατά τ' άλλα "ανεξάρτητα" κατεχόμενα της Κύπρου στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα
- "Ο Σενέρ Λεβέντ δρα ως υποστηρικτής των Ελληνοκυπρίων!"
- Απειλητικά μηνύματα αλά Ερντογάν "θα ρθουμε ένα βράδυ" έξω από την εφημερίδα Afrika κι ένα μαύρο στεφάνι

Τα προαπαιτούμενα του μνημονίου -Πλειστηριασμοί για χρέη προς την εφορία - Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ

Μπορεί η αισιοδοξία που εκφράζεται και από τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα να έχει βάση, αφού ο στόχος φαίνεται επιτεύξιμος, ωστόσο οι πρόσθετες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση περιγράφουν ένα «καυτό» διάστημα μέχρι τον Ιούνιο που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.

Υποχρεωτική εγκατάσταση POS σε 58 ακόμη κατηγορίες επαγγελματιών - Τους δόθηκε προθεσμία τριών μηνών

Προθεσμία τριών μηνών από σήμερα να εγκαταστήσουν αυτόματα μηχανήματα (POS) για συναλλαγές με κάρτες, παρέχεται σε 58 νέες κατηγορίες επαγγελματιών. Αυτό προβλέπεται σε κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ Παπαδημητρίου και της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Πρόκειται μεταξύ άλλων για όσους ασχολούνται με ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων, ξυλουργικές εργασίες, χρωματισμούς και επενδύσεις δαπέδων και τοίχων, υπηρεσίες μετακόμισης, καθαρισμό κτιρίων, επισκευή ρολογιών και κοσμημάτων αλλά και μεστικά γραφεία ακινήτων ακόμη και γραφεία κηδειών.

Εισβολή «Γκρίζων Λύκων» στην Αγιά Σοφιά - Μπροστά σε δεκάδες εμβρόντητους τουρίστες(Βίντεο)

Στόχος των μελών της Alperen, η οποία αποτελεί  παρακλάδι των Γκρίζων Λύκων, ήταν να διαμαρτυρηθούν για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, από τον Ντόναλντ Τραμπ
Στον ιερό Ναό της Αγιάς Σοφιάς, το σύμβολο της χτιστιανοσύνης και του ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη, εισέβαλαν την Κυριακή Τούρκοι εθνικιστές, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.


Οι «Γκρίζοι Λύκοι», όπως τους αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, μπήκαν στον ιερό Ναό και προσευχήθηκαν στον Αλλάχ.