Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Αρχαίος ελληνικός βωμός ανακαλύφθηκε στη Σεγέστα της Σικελίας

Ένας αρχαίος ελληνικός βωμός για οικογενειακή λατρεία που χρονολογείται πριν από τουλάχιστον 2.000 χρόνια απεικονίζεται μετά την εύρεση του στον αρχαιολογικό χώρο της Σεγέστας στη Σικελία της Ιταλίας, στις 29 Ιουνίου 2023. [Credit: Flavio Leone Sisilab Coop, Culture Sicilia/REUTERS]

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αρχών της Σικελίας, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν αρχαίο ελληνικό βωμό της ελληνιστικής περιόδου στα πλαίσια ανασκαφών που διενεργούν στην αρχαία Σεγέστα.

Στρατιωτικός Σύνδεσμος: Πώς η μυστική οργάνωση κατάφερε να αλλάξει την πολιτική ζωή της χώρας


Σαν σήμερα, στις 4 ιουλίου 1909, συγκροτείται στην Αθήνα ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος», μία ομάδα αξιωματικών που προετοίμασε την επανάσταση στο Γουδί τον ίδιο χρόνο και έφερε στην εξουσία τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Την Κυριακή το 3ο Μικρασιατικό Αντάμωμα στη Σάμο


Γυναικεία φορεσιά που ανήκει στο Σύλλογο Μικρασιατών Σάμου (φωτ.: Facebok / Σύλλογος Μικρασιατών Σάμου)

Διοργανώνεται από την Ένωση Μικρασιατών Σάμου

Το παιδομάζωμα στο δημοτικό τραγούδι


του Γιώργου Καραμπελιά

«Ανάθεμά σε βασιλιᾶ»

Ορισμένοι ιστορικοί και δημοσιογράφοι, στα πλαίσια της γενικευμένης «απομυθοποίησης των εθνικών μύθων», θέλησαν να παρουσιάσουν και το παιδομάζωμα ως μια μορφή εν πολλοίς «εθελοντικής στρατολογίας» των ραγιάδων ώστε να ξεφύγουν από τη φτώχια[1]!

Στον «Τύμβο της Μακεδονίτισσας» ο Γεραπετρίτης: Κατάθεση στεφάνου στο Φυλακισμένα Μνήματα

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την κατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα. Photo via Twitter@GreeceMFA

Το στρατιωτικό κοιμητήριο «Τύμβος της Μακεδονίτισσας» επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την παραμονή του στη Λευκωσία, όπου κατέθεσε στεφάνι και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών.

Γ. Γεραπετρίτης από Κύπρο: Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα επί του εδάφους και διχοτομικές λύσεις


Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό πραγματοποιεί ο νέος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στην Κύπρο, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Ο Ερντογάν δεν είναι αυτός που δείχνει: Σταμάτησε τις υπερπτήσεις για να “νικήσει” τον Μενέντεζ


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Οι «δηλητηριώδεις» αναφορές του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για την Ελλάδα, με αφορμή το ναυάγιο του πλοίου-«φέρετρου» Adriana και τον θάνατο εκατοντάδων άμοιρων προσφύγων και μεταναστών, πρέπει να αναλυθούν από τους συμβούλους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Επιχειρησιακά έτοιμοι» κρίθηκαν οι άριστοι Έλληνες κομάντο που θα ενταχθούν στη Δύναμη Αντίδρασης του NATO [pics]


Από την Τρίτη 27 έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα Αττικής η αξιολόγηση (evaluation) καθώς και η πιστοποίηση (validation) του Τμήματος Χερσαίας Τακτικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Land Task Group – SOLTG) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, από την Allied Special Operations Forces Command (ASOFCOM), ενόψει της έναρξης ετοιμότητάς του ως τμήμα της Δύναμης Αντίδρασης του NATO [NATO Response Force – 24 (NRF – 24)] από 01 Ιανουαρίου 2024.

ROTEM Loitering Munitions της IAI: Επιλογή από “τρεις χώρες του ΝΑΤΟ”


Η Israel Aerospace Industries (IAI) υπέγραψε σύμβαση για την παράδοση περιφερόμενων πυρομαχικών (loitering munitions) Rotem σε τρεις χώρες του ΝΑΤΟ. Το συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ακολουθεί μια παρόμοια συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε με την Εσθονία τον Μάιο.

Οι έξυπνες βόμβες ανεμοπορίας και οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι χαμηλού κόστους, είναι η λύση για να νικήσουμε σε έναν πόλεμο.

 

Οι έξυπνες βόμβες ανεμοπορίας και οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι χαμηλού κόστους, είναι η λύση για να νικήσουμε σε έναν πόλεμο!

 Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος.

Η Ελλάδα αναπτύσσει «γεράκια αυτοκτονίας» – kamikaze drones – ΒΙΝΤΕΟ


του Χρήστου Μαζανίτη

Η Ελλάδα, μέσω του κρατικού εργοστασίου των ΕΑΣ, προχωρά στην ανάπτυξη και παραγωγή περιφερόμενων πυρομαχικών, γνωστά κι ως drones αυτοκτονίας ή kamikaze drones για τον Ελληνικό Στρατό. 

Fitch Solutions: Σήμα σταθερότητας στην Ελλάδα η νίκη της ΝΔ


H Fitch Solutions αύξησε τη βαθμολογία της διαδικασίας χάραξης πολιτικής της Ελλάδας από το 73,3 στο 80,0, δεδομένου ότι η ΝΔ διατήρησε την απόλυτη πλειοψηφία της στο κοινοβούλιο.

JP Morgan: Αναβαθμίζει την Ελλάδα σε overweight


Στην αναβάθμιση των ελληνικών μετοχών σε overweight από neutral προχώρησε η JP Morgan, σημειώνοντας ότι τόσο το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η οποία αναμένεται σύντομα, θα προσφέρουν περαιτέρω περιθώρια ανατιμολόγησης.

Παύλος και Νικόλαος: Είμαστε Έλληνες, το Γλύξμπουργκ δεν είναι δικό μας όνομα (video)


Την πρώτη μεγάλη συνέντευξη μετά τον θάνατο του πατέρα τους, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, παραχώρησαν στην ΕΡΤ οι Παύλος και Νικόλαος Γλύξμπουργκ. Οι ίδιοι, αποκηρύσσουν το επίθετο αυτό, τονίζοντας πως αισθάνονται και είναι Έλληνες. 

Μητσοτάκης: Ενίσχυση του ΕΚΑΒ από Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις


«Ίσως και μέσα στη διάρκεια της ημέρας να έχουμε την απόφαση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την αξιοποίηση των μέσων της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα των διακομιδών του ΕΚΑΒ», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη που έκανε το πρωί στο υπουργείο Υγείας και διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Διαγωνισμούς για νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, ελικόπτερα, οχήματα και μέσα ατομικής προστασίας για τους πυροσβέστες,


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις και τα προγράμματα που αφορούν στο Υπουργείο.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν.Δένδια - Ισραηλινού ομολόγου του: Πρόσκληση για επίσκεψη στο Τελ Αβίβ


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό ‘Αμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ύστατη μάχη της Τουρκίας να «παγώσει» την πώληση F-35 στην Ελλάδα – Ο συμβιβασμός για τα F-16 που ζητά η Τουρκική αεροπορία


Η Αθήνα δεν προτίθεται να συνδυάσει τη βελτίωση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με αλλαγή και «εκπτώσεις» στο εξοπλιστικό της πρόγραμμα.

Κώστας Σαρικάς

Τουρκία για ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Δεν θα επηρεαστούμε από τις πιέσεις


Η Τουρκία δεν θα επηρεαστεί από τις «πιέσεις» και θα αντιταχθεί στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αν αυτή αποτελεί «βάρος» για την Ατλαντική συμμαχία, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Τουρ στις χώρες του Κόλπου κάνει ο Ερντογάν για να μαζέψει επενδύσεις


Λία Δεληγιάννη
l.deligianni@euro2day.gr

Περιοδεία ετοιμάζει ο Τούρκος πρόεδρος, καθώς οι οικονομικοί πόροι από τις δυτικές χώρες έχουν σχεδόν στερέψει.

Λιβύη: Ο Χάφταρ δίνει στον Αλ Ντμπεϊμπά προθεσμία για τη δίκαιη κατανομή των εσόδων από το πετρέλαιο και απειλεί με πόλεμο


Ο Χάφταρ κατηγορεί την κυβέρνηση Αλ Ντμπεϊμπά και την Κεντρική Τράπεζα για διαφθορά και σπατάλη δημοσίου χρήματος

Ιούλιος 4, 2023. Ελλάδα.

Βεγγάζη (Λιβύη) – Ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις του θα λάβουν προθεσμία, το αργότερο μέχρι τα τέλη Αυγούστου, για δίκαιη κατανομή του πετρελαϊκού πλούτου στη Λιβύη,

Μετά τις διαρροές η επίσημη ανακοίνωση: Ως τον Οκτώβριο θα παραμείνει ο Στόλτενμπεργκ, ΓΓ του ΝΆΤΟ-Τρίτη παράταση από το 2014


FILE PHOTO NATO Secretary General Jens Stoltenberg EPA/OLIVIER MATTHYS

Το ΝΑΤΟ αποφάσισε σήμερα να παρατείνει τη θητεία του γενικού γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ κατά ένα έτος, προτιμώντας να διατηρήσει έναν πεπειραμένο ηγέτη καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, αντί να προσπαθήσει να συμφωνήσει σε κάποιον διάδοχο.

Νέα εμφάνιση Πριγκόζιν μετά την ανταρσία της Wagner – «Σύντομα θα δείτε τις επόμενες νίκες μας»


Ζητάει υποστήριξη από τον κόσμο

Πούτιν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να αντιστέκεται απέναντι στις εξωτερικές πιέσεις, τις κυρώσεις και τις προκλήσεις


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα (4/7) την διαβεβαίωση ότι η Ρωσία «θα συνεχίσει να αντιστέκεται στις εξωτερικές πιέσεις και τις κυρώσεις», κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε την ένταξη του Ιράν στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO)


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε την ένταξη του Ιράν στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), επισημαίνοντας τη σημασία της παροχής βοήθειας στην Τεχεράνη για την προσαρμογή σε όλες τις διαδικασίες της συμμαχίας.

Ξεκίνησε ο παγκόσμιος πόλεμος των τσιπ: Ελέγχους εξαγωγών σε σπάνιες πρώτες ύλες επέβαλε η Κίνα


Το Πεκίνο θα επιβάλει ελέγχους εξαγωγών σε δύο σπάνια ορυκτά που είναι απαραίτητα για την κατασκευή ημιαγωγών, σε αντίποινα προφανώς μετά τον περιορισμό των εξαγωγών τσιπ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη προς την Κίνα.

Απίστευτη κωλοτούμπα Σπίρτζη! Πριν τις εκλογές οι παροχές της ΝΔ ήταν "συσσίτια", μετά ήταν καλές!


Μετά τις εκλογές το παραμύθι δεν πουλάει.

«THE MYTHOLOGIST»: Το YouTube κανάλι με τα 170 βίντεο ελληνικής και παγκόσμιας μυθολογίας


«THE MYTHOLOGIST»: Το YouTube κανάλι με τα 170 βίντεο ελληνικής και παγκόσμιας μυθολογίας

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM, 03/07/2023

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM, 03/07/2023

Κώστας Λάβδας, Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ και η συνάντηση Μητσοτάκη, Ερντογάν


Κλίμα έντονων διπλωματικών διεργασιών επικρατεί, τόσο στην ελληνική, όσο και στην τουρκική πλευρά, ιδιαίτερα μετά την συμφωνία συνάντησης Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου.

Λεβέντ Σενέρ: Ο Ερντογάν θα μας αφανίσει (3-7-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Απίστευτο άρθρο του Λεβέντ Σενέρ - Προειδοποιεί τους Τουρκύπριους ότι κινδυνεύουν με αφανισμό

Τελ Αβίβ: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο διεθνές αεροδρόμιο


1. Τελ Αβίβ: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο διεθνές αεροδρόμιο
2. Πούτιν και Σι στην ψηφιακή ασιατική σύνοδο κορυφής

Ο Δημήτρης Καιρίδης στον Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ 100.3 (03.07.2023)

 
Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι τακτικός καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον  ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ  Β1 ΑΘΗΝΩΝ.

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Κύπρο – Συνάντηση με τον Κύπριο ΥΠ.ΕΞ |Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 4/7/23|OPEN TV


1. Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Κύπρο – Συνάντηση με τον Κύπριο ΥΠ.ΕΞ
2. Τουρκία και Αίγυπτος συμφώνησαν να διορίσουν πρεσβευτές μετά από 13 χρόνια
3. Μόσχα: Αποκρούστηκε επίθεση από ουκρανικά drones – Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικά drones στη Σούμι
4. Σε επιφυλακή η αστυνομία στη Γαλλία μέχρι τις 14 Ιουλίου
5. Η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Πως η εκλογή της Ρένας Δούρου στη Βουλή μπορεί να οδηγήσει σε παραγραφή τη δίκη για το Μάτι | Αταίριαστοι | 04/07/2023


1. Μητσοτάκης: Η χώρα θα αποκτήσει ένα Ε.Σ.Υ. αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων
2. Πως η εκλογή της Ρένας Δούρου στη Βουλή μπορεί να οδηγήσει σε παραγραφή τη δίκη για το Μάτι

H Τουρκία πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ "ανεβάζει" το θέμα του προσφυγικού | Σήμερα | 04/07/2023


1. H Τουρκία πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ "ανεβάζει" το θέμα του προσφυγικού
2. Σύλληψη 7 πρακτόρων της Μοσάντ από τις τούρκικες μυστικές υπηρεσίες
3. Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν 

Γαλλία: Προς εκτόνωση οι ταραχές


1. Γαλλία: Προς εκτόνωση οι ταραχές
2. Ισραήλ: Νέες μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου