Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Παγκόσμια Ελλάδα (Βίντεο)

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται από σήμερα η Εθνική ομάδα Γυναικών του Beach Handball επικρατώντας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νορβηγίας με 2-1.

Ιστορία στον Ελληνικό αθλητισμό και στο Ελληνικό χάντμπολ έγραψε η Εθνική Γυναικών, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball.
Τα «χρυσά» κορίτσια των Μαρίας Καραντώνη και Σοφίας Δημητρίου νίκησαν 2-1 (18-14, 15-24, 5-2) την πρωταθλήτρια Ευρώπης Νορβηγία στα σουτ αουτ και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες κόσμου!

Η καταδρομική επιχείριση του Κανάρη στην Αίγυπτο

Τον Ιούλιο του 1825 ο Ιμπραήμ είχε πατήσει για τα καλά το πόδι του στον Μοριά και σημείωνε τη μία επιτυχία μετά την άλλη απέναντι στους επαναστατημένους Έλληνες. Την εποχή εκείνη, ο Κωνσταντίνος Κανάρης σκέφτηκε ένα παράτολμο σχέδιο ως αντιπερισπασμό προς τον Αιγύπτιο πολέμαρχο: να εκστρατεύσει στην πατρίδα του και να κάψει τον αιγυπτιακό στόλο, που ναυλοχούσε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, μπροστά από το παλάτι του πατέρα του Μοχάμετ Άλι.
Το σχέδιο του κοινοποιήθηκε στους προύχοντες της Ύδρας Μανώλη Τομπάζη, Λάζαρο Κουντουριώτη και Αντώνιο Κριεζή, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν και αποφάσισαν να το θέσουν σε εφαρμογή. Με πάσα μυστικότητα για τον φόβο των κατασκόπων, ετοιμάστηκαν τρία πυρπολικά, ένα για τον Κανάρη, ένα για τον Αντώνιο Βώκο και το άλλο για τον Μανώλη Μπούτη,

Στους 25 οι αγνοούμενοι από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική - Η επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής

Σε 25 άτομα ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλας Μαλλίρη.
«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται», τόνισε η κ. Μαλλίρη, ενώ επεσήμανε ότι «η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28».