Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ:
TAYTHN ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΕΓΕΝΤΕΣ,ΑΛΛ'ΟΥΤΩ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΕΓΟΝΑΜΕΝ ΩΣΤ'ΕΞ ΗΣΠΕΡ ΕΦΥΜΕΝ,ΤΑΥΤΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ, ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΙΣΠΕΡ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΙΟΤΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΕΙΠΕΙΝ.ΜΟΝΟΙΣ ΓΑΡ ΗΜΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΤΡΟΦΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΛΕΣΑΙ ΠΡΟΣΗΚΕ.

(Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24-25)

98% μεθάνιο το Φυσικό Αέριο Κύπρου

Του Ν. Λυγερού


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Υδρογονανθράκων της Κύπρου ανακοίνωσε επίσημα πλέον ότι στο κοίτασμα Αφροδίτη του οικοπέδου 12 της Κυπριακής ΑΟΖ βρήκαμε φυσικό αέριο με 98% μεθάνιο. Αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα αν και ήταν αναμενόμενο από τους ειδικούς είναι πια μια πραγματικότητα που αποδεικνύει ότι η όλη προσπάθεια είναι αξιόπιστη λόγω τεχνογνωσίας. Δεν είναι ανάγκη, λοιπόν, να συμμετέχουμε σε διαμάχες μεταξύ απόψεων, αρκεί να συνεχίσουμε το έργο μας στην Κύπρο που αποτελεί παράδειγμα για την Ελλάδα όσον αφορά στην προσέγγιση και στην αξιοποίηση της ΑΟΖ ως υψηλή στρατηγική. Διότι ακόμα κι αν υπάρχουν προβλήματα που δεν έχουν λυθεί στο επίπεδο της οικονομίας, αυτά ανήκουν στο πλαίσιο της τακτικής και μπορούν να λυθούν μέσω της ανάπτυξης που προσφέρει η ΑΟΖ.

Η Φλόγα Δοκιμής Καύσης Φυσικού Αερίου στην Κύπρο.(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Dimitris Katsios

Το ελληνικό Γκότζι κατακτά τον κόσμο

Το ελληνικό Γκότζι κατακτά τον κόσμο
Το τόσο ευεργετικό για την υγεία μας φυτό Γκότζι Μπέρι από την Κίνα έχει βρει γόνιμο έδαφος για καλλιέργεια στην Ελλάδα και ήδη οι εγχώριοι καταναλωτές ετοιμάζονται για σημαντικές εξαγωγές.
Είναι της μόδας και είναι ευεργετικό για την υγεία. Ένα άγνωστο μέχρι πρότινος φυτό, το Γκότζι Μπέρι από τη μακρινή Νίγκτζια της βορειοδυτικής Κίνας, έχει όλο και μεγαλύτερη ζήτηση και αναμειγνύεται με άλλους ξηρούς καρπούς, μπαίνει ως συμπλήρωμα σε σοκολάτες, χυμούς έως και σε καλλυντικά!
Ο λόγος;
Εκτός από τη γεύση του είναι τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει για την υγεία.

ΥΠΕΡΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΤΟΥ ΜΗΝΑ


Όλα μα όλα τα στοιχεία μας, συγκλίνουν στο ότι μετά τις 20-21 Σεπτεμβρίου, η χώρα μας θα επηρεαστεί από υπερκαταιγίδες, δηλαδή πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Φαίνεται να επηρεάζεται μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας, με πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Ως τώρα, φαίνεται να επηρεάζεται από αυτές τις πολύ ισχυρές καταιγίδες, η δυτική, βόρεια, κεντρική και πιθανότατα και νότια Ελλάδα. Υπάρχει ενδεχόμενο να επηρεαστεί και το ανατολικό Αιγαίο από ορισμένες καταιγίδες.

Η χειραγώγηση της συνείδησης


Ο φόβος αποτελεί διαχρονικά το εργαλείο που χρησιμοποιεί κάθε είδους πολιτική, θρησκευτική και οικονομική εξουσία, όχι μόνο για να εδραιώσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και την κυριαρχία της, αλλά και σαν απαραίτητο και αναγκαίο μέσο για την έκφρασή της. Είναι ζωτικής σημασίας για την εκάστοτε εξουσία να μπορεί να επιβάλλει τον φόβο των συνεπειών και της τιμωρίας για αυτούς που δεν αναγνωρίζουν την κυριότητα της, αντιστέκονται σε αυτήν ή εκπροσωπούν μια ανταγωνιστική δύναμη.

 «Η καλή διακυβέρνηση μπορεί να πουληθεί προς μια κοινωνία, ακριβώς όπως και κάθε άλλο αγαθό» – « Κατασκευάζοντας την Συναίνεση» -Edward Bernays.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ....ΤΙΠΟΤΑ!!!

ΕΤΣΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !

Αντιστράτηγος ε.α. περιγράφει πώς τα Μνημόνια σαρώνουν τη σύνταξη των απόστρατων και τις ζωές των εν ενεργεία αξιωματικών του στρατού!«ΑΘΛΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ»
· «Έκοψαν στη μέση τη σύνταξη και διπλασίασαν τους φόρους. Πληρώνω 500 ευρώ ρύθμιση της εφορίας γιατί διαφορετικά θα μου ζητήσουν 8.000 ευρώ μαζεμένα κι επειδή δεν τα έχω θα μου πάρουν το σπίτι»

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΥΣ: ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ, ΝΕΚΡΟ ΠΑΙΔΙ “ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ” ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…(ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΩΣ “ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ” ΣΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ! 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΚΑΡΕΙ.

Ποιᾶς φέτας ἔχουμε τήν ΠΟΠ;

Ποιᾶς φέτας ἔχουμε τήν ΠΟΠ; 1Από το filonoi.gr

Τῆς βουλγαρικῆς; Τῆς τουρκικῆς; Τῆς …σενεγαλικῆς;
Πάντως τῆς ἑλληνικῆς δὲν τὴν ἔχουμε…
Μὴν βλέπετε τὸ ΠΟΠ… Ἤ καλλίτερα, μὴν τὸ διαβάζετε λᾶθος. Δὲν σημαίνει Προστατευομένη Ὀνομασία Προελεύσεως. Σημαίνει Πῶς Ὅλοι (οἱ ἄλλοι) Πλιατσικολογοῦν (εἰς βάρος μας).

Εἶτε τὸ πιστεύετε εἶτε ὄχι, βουλγαρικὴ φέτα, ἐδῶ καὶ εἰκοσιπέντε χρόνια, πωλεῖται στὸ ἀμέρικα ὥς φέτα… Κάτι εἴπατε γιὰ ΦΕΤΑ κα ΔΑΜΑΝΑΚΗ;;;;
Κυττάξτε ἐδῶ!!!
Τὸ παιχνίδι τὸ ἔχουμε χάσει ἐδῶ καὶ χρόνια!!!
Ὅπως χρόνια τὸ Φωνάζω καὶ τὸ ἀναρτῶ…
Τὸ ἴδιο μὲ τὸ γιαούρτι!
Ἡ ἑταιρεία VIGO πουλάει ΦΕΤΑ σὲ ΟΛΑ τὰ super-marketw  τῆς Ἀμερικῆς. Ἡ ΦΕΤΑ εἶναι, ὑποτίθεται, ΤΡΕΙΝΤ ΜΑΡΚ τῆς Ἑλλάδος.

KI OMΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΤΟ 1947!

κολωνακιΤου Βλάση Γωγούση

Αρχές του 1947 η ΑΓΓΛΙΚΗ κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει την ενίσχυση της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής
επικράτησης στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη , στέλνει το 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.

Μετά από έναν περίπου μήνα, ο Porter στέλνει επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ των άλλων:

ΣΟΚ: Ζητούν από άστεγους 500 ευρώ επειδή ζουν στο δρόμο

ΣΟΚ: Ζητούν από άστεγους 500 ευρώ επειδή ζουν στο δρόμο
Aντιδράσεις έχει προκαλέσει διάταγμα δημοτικού διαμερίσματος
στη Βουδαπέστη που ποινικοποιεί την διαβίωση σε ανοικτούς χώρους, την αναζήτηση φαγητού από τα σκουπίδια και τη συλλογή αντικειμένων που έχουν αφεθεί στο δρόμο και τιμωρεί με υψηλά πρόστιμα τους άστεγους παραβάτες.
Όπως αναφέρει η οργάνωση Human Rights Watch, το εν λόγω διάταγμα επιβάλει πρόστιμο 150.000 φιορίνια (500 ευρώ) στις παραπάνω παραβάσεις.
Για «κατά συρροή» παραβάτες, η ποινή μπορεί να γίνει ακόμη και φυλάκιση.
Το διάταγμα σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα έρχεται ενώ ο δήμαρχος της Βουδαπέστης

Πάπας προς Πούτιν: Μην δημιουργήσεις πρόβλημα στο σχέδιο της χιλιετίας

Από το kostasxan

«Τον πάπα να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία», είχε πει ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός, όταν θέλησε να αναφερθεί σε μία σκοτεινή περίοδο της ανθρωπότητας, στην οποία η Ελλάδα θα υπέφερε…
Και όπως φαίνεται, ο νέος Πάπας παρουσιάζει ιδιαίτερα «χαρακτηριστικά», αφού είναι –τουλάχιστον- διπρόσωπος και για πολλούς εκφραστής του σκοταδισμού, του νεοταξισμού και της παγκοσμιοποίησης.

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι, παρ' όλο που έγινε λόγος για την επιστολή αυτή σε αρκετά δημοσιεύματα, δεν συζητήθηκε - αναλύθηκε ακόμη από κανένα δημοσιογράφο σε κανένα μέσο ενημέρωσης (και μάλλον δεν προβλέπεται να γίνει κάτι τέτοιο).

Η Δαμανάκη έχασε μέχρι και την μάχη της "Φέτας"!!! (Δεν μπορούσε ή δεν ήθελε;;;)

Ούτε την Ελληνική φέτα, ή καλύτερα την πρώην «Ελληνική φέτα» δεν μπόρεσε να προστατέψει η αργόμισθη κυρία Δαμανάκη που....
τοποθετήθηκε στην θέση της επιτρόπου από το σαΐνι τον Τζέφρι για να ξεπουλήσει και αυτή ό,τι περνάει από το χέρι της!
Ανίκανη να κρατήσει την φετούλα μας, στη διεθνή «μάχη της φέτας»!
Τσάμπα τα 230.000 που παίρνει και 50.000 για έξοδα κίνησης που αν τα δίναμε θα την στέλναμε στον Άρη χωρίς επιστροφή ευχαρίστως, βάλε και τα έσοδα από τα ακίνητα κτλ, παίρνει και την βουλευτική σύνταξη και όλα αυτά για να κάνει τι; Να ξεπουλάει την πατρίδα της!

Συγχαρητήρια! Δείτε τα κατορθώματά της:

Ντάισελμπλουμ: «Όχι» στη χαλάρωση του προγράμματος της Πορτογαλίας

Ο έξω κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι η πορτογαλική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη σε όσα έχουν συμφωνηθεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ

Η Πορτογαλία θα πρέπει να εμμείνει στους στόχους που έχουν τεθεί και συμφωνηθεί, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωση που θα μπορούσε να «μεταφραστεί» ως πρώτη απόρριψη του αιτήματος της γείτονος για χαλάρωση του προγράμματος.

Πήραν πίσω τις γαλάζιες σημαίες από 13 ελληνικές ακτές!


Δείτε ποιες είναι οι παραλίες που αποσύρθηκαν από τους καταλόγους του 2013 - Έχασαν τα βραβεία λόγω «σοβαρών ελλείψεων στην παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους» Δεκατρείς ελληνικές ακτές που είχαν βραβευτεί φέτος με το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» αποσύρθηκαν από τους εθνικούς και διεθνείς καταλόγους του 2013 και έχασαν τα βραβεία τους καθώς τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος, έκριναν πως δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια.

Κυβέρνηση Μέρκελ - Στάινμπρουκ θέλουν οι Γερμανοί


Το SPD «σκέφτεται» να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση ευρέος συνασπισμού, έπειτα και από την έρευνα που «δείχνει» ότι το 47% των Γερμανών θέλουν συνεργασία Χριστιανοδημοκρατών-ΣοσιαλδημοκρατώνTο ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» φέρονται να εξετάζουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SDP), οι οποίοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στις δημοσκοπήσεις, ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

Στο εδώλιο και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης

Στο εδώλιο και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης
Μετά τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο τη... σκυτάλη παίρνει ο άλλοτε πολιτικός του σύντροφος Τάσος Μαντέλης ο οποίος παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σε δίκη για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα «μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού.
Ο πρώην υπουργός καλείται πλέον να αντικρούσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας βαρύτατες κατηγορίες όπως αυτές της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), της συνδρομή στην παραπάνω πράξη κατ' εξακολούθηση και της παθητικής δωροδοκίας.

Άμα λιώσουν οι πάγοι, η Κύπρος θα μείνει… μισή


Λευκωσία: Σοκ προκαλεί ο χάρτης που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του National Geographic και δείχνει πώς θα είναι ο πλανήτης αν λιώσουν οι πάγοι. Ολόκληρες περιοχές χάνονται κάτω από το νερό, σε μια νέα επιστημονική εκδοχή του Κατακλυσμού…

Ο διαδραστικός χάρτης που έφτιαξαν περιβαντολλόγοι που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, παρουσιάζει κάθε ήπειρο και την εμφάνιση που αυτή θα έχει αν γίνουν πραγματικότητα οι ζοφερές προβλέψεις.

Στις 94,13 μονάδες-Εβδομαδιαίες απώλειες παρουσίασε το XΑΚ


Λευκωσία: Με μικρές απώλειες έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, διατηρώντας έτσι την εικόνα που παρουσίασε η αγορά κατά τις προηγούμενες χρηματιστηριακές συναντήσεις της εβδομάδας, χαρακτηριστικών των οποίων ήταν η οριακή μεταβολή του Γενικού Δείκτη.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 94,13 μονάδες, σημειώνοντας μικρές απώλειες της τάξης του 0,69%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 89.922 ευρώ.

Σε εβδομαδιαία βάση, η αγορά παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη, παρουσιάζοντας οριακή πτώση σε ποσοστό 0,37% Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε την Παρασκευή στις 35,71 μονάδες, σημειώνοντας σημαντική πτώση σε ποσοστό 2,22%.

Εβδομαδιαία άνοδος 5,55% στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με θετικό πρόσημο και συνολικά κέρδη 5,55% έκλεισε η εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας παρά τις απώλειες της Παρασκευής.

Στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών ο ΓΔ βρέθηκε εκ νέου σε απόσταση «αναπνοής» από το επίπεδο των 1.000 μονάδων, τα μικρά κέρδη όμως εξανεμίστηκαν γρήγορα.

Σε επίπεδο συναλλακτικής δραστηριότητας η γενική εικόνα ήταν και πάλι υποτονική, όπως καταδεικνύει και ο «καθαρός» τζίρος (εξαιρουμένης της αξίας των προσυμφωνημένων συναλλαγών) που δεν ξεπέρασε τα 40 εκατ. ευρώ.