Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ντάισελμπλουμ: «Όχι» στη χαλάρωση του προγράμματος της Πορτογαλίας

Ο έξω κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι η πορτογαλική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη σε όσα έχουν συμφωνηθεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ

Η Πορτογαλία θα πρέπει να εμμείνει στους στόχους που έχουν τεθεί και συμφωνηθεί, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωση που θα μπορούσε να «μεταφραστεί» ως πρώτη απόρριψη του αιτήματος της γείτονος για χαλάρωση του προγράμματος.

Σε δήλωση κατά την προσέλευσή του στο άτυπο Γιούρογκρουπ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως «είναι σημαντικό να μείνουμε σε αυτά που έχουμε τώρα συμφωνήσει εντός του προγράμματος συμπεριλαμβανομένων και των στόχων για το έλλειμμα.
Δεν νομίζω ότι είναι καλό σημάδι να συνεχίζεται η συζήτηση για το εάν θα πρέπει να μειωθούν ή να αυξηθούν οι στόχοι. Ο έξω κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι η Πορτογαλία και η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη σε όσα πρέπει να γίνουν, σε όσα έχουν συμφωνηθεί».

Σημειώνεται ένα 24ωρο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της πορτογαλικής κυβέρνησης Πάουλο Πόρτας, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή υποστήριξε πως ο στόχος για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2014 θα πρέπει να τεθεί στο 4,5% του ΑΕΠ αντί για το 4% που έχει συμφωνήσει η χώρα με τους διεθνείς πιστωτές.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου