Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο(Βίντεο)

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά γύρω στους 40.000 άνδρες υπό τη διοίκηση του αντιστρατήγου Νουρετίν Ερσίν. Η ελληνική πλευρά πιάστηκε στον ύπνο και η αντίδρασή της εκδηλώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για εισβολή, αλλά για «ειρηνική επέμβαση», με σκοπό την επαναφορά της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο, που είχε καταλυθεί από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974).

Αίγυπτος: Το 2020 θα ανοίξει τις πύλες του το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο θα δώσει τη δυνατότητα να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο ο αιγυπτιακός πολιτισμός και η ιστορία της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο

Το αργότερο σε δύο χρόνια από σήμερα, μέσα στο 2020, το νέο τεράστιο Αρχαιολογικό Μουσείο της Γκίζας του Καΐρου, το μεγαλύτερο στον κόσμο, θα υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του.

Για την πρόοδο των έως τώρα εργασιών ενημερώθηκε ο αιγύπτιος πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό, Μουστάφα Μαμπντούλι, τον υπουργό Αρχαιοτήτων, Χάλιντ Ελ Ανάνι, και τους αρμόδιους φορείς κατασκευής του έργου.

Κομισιόν: Προετοιμαστείτε για κάθε σενάριο Brexit -Οι ημερομηνίες ορόσημα - ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ή ΧΩΡΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΙΣ 29/3/19

Την ανάγκη προετοιμασίας που χρειάζεται η ΕΕ ενόψει του Brexit, στις 30 Μαρτίου του 2019, καθώς αναμένονται επιπτώσεις στους πολίτες, τους επιχειρηματίες και τις διοικήσεις, επισημαίνει με κείμενό της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Καλεί μάλιστα τα κράτη-μέλη και τους ιδιωτικούς φορείς να εντείνουν τις προετοιμασίες σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα αποτελέσματα.
Οι επιπτώσεις περιλαμβάνουν ένα φάσμα, από τους νέους ελέγχους που απαιτούνται μεταξύ των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και του ΗΒ ως την εγκυρότητα των πιστοποιητικών, τους διαφορετικούς κανονισμούς και τη μεταφορά δεδομένων.

«Aνταλλαγή εδαφών Σερβίας-Κοσόβου σημαίνει πόλεμος» - Είναι επικίνδυνο να γίνεται λόγος για μια τέτοια λύση, τονίζει ο πρωθυπουργός του Κοσόβου

Η εδαφική ακεραιότητα του Κοσόβου φαίνεται ότι δεν αποτελεί πλέον «κόκκινη γραμμή» για την Ουάσιγκτον. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Γκρεγκ Ντελαουί σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο KTV άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, στην διαδικασία οριστικής επίλυσης του ζητήματος.
Στην ερώτηση αν η ανταλλαγή εδαφών Σερβία -Κοσόβου θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο διάλογο Βελιγραδίου -Πρίστινας απέφυγε να απαντήσει ευθέως όπως συνήθιζε στο άμεσο παρελθόν.

Μέρκελ: Προσφυγικό και ΦΠΑ στα νησιά δεν συνδέονται

Ελληνικό χρώμα είχε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Γερμανίδα Καγκελάριος, καθώς μίλησε και για το ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και για το προσφυγικό
Η 20ή Αυγούστου «είναι μία σημαντική ημέρα» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι η συνέχεια της επίδρασης των προγραμμάτων δεν τελειώνει την ίδια ημέρα.
Σημείωσε, δε, πως το γεγονός ότι δίδεται στην Ελλάδα επιπλέον χρόνος δεκαετιών αποτελεί απόδειξη εμπιστοσύνης, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά ότι υπάρχει κάποια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για διασύνδεση της παράτασης της ισχύος τού μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά με τη συμφωνία για το προσφυγικό.