Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Μήπως το ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ δεν κάνει προπαγάνδα;

Ο “κακός” ξαναχτυπά….

Αν κάποιος ανατρέξει στο σχετικό στρατιωτικό εγχειρίδιο περί προπαγάνδας, θα δει ότι ένα είδος κατηγοριοποίησης αυτής, είναι με βάση την πηγή από την οποία προέρχεται.

Έτσι λοιπόν, υπάρχει η:

Τούρκος δημοσιογράφος γράφει για το βασίλειο του Πόντου !

Αναρωτηθήκατε ποτέ για το βασίλειο του Πόντου ;

Μιλάμε για ένα βασίλειο που έζησε σε αυτά τα εδάφη 342 χρόνια. Πρωτεύουσα ήταν πρώτα η Αμάσεια και μετά η Σινώπη.   

Σας έχουν μιλήσει ποτέ στα σχολεία για αυτό το μεγάλο βασίλειο που είναι ο πρόγονος των περισσότερων από εμάς;

 Γνωρίζετε ποια γλώσσα μιλούσανε ;

Κοράι Πεχλιβάνογλου

Η Γαλλία εξοστρακίζει την Τουρκία από Λιβύη

Αντρέας Πιμπίσιης
Από το philenews

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να κρύψει τη μη συμμετοχή του στη Διάσκεψη του Παρισιού για τη Λιβύη, στο γεγονός ότι προσκλήθηκαν χώρες που σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο δεν έχουν οποιοδήποτε ρόλο ή λόγο. Φαίνεται, ωστόσο, μέσα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Γάλλος Πρόεδρος προς τους ξένους ηγέτες, ότι καταγράφονται οι στόχοι που έχουν τεθεί για το μέλλον της Λιβύης και οι οποίοι δεν κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τους στόχους που θέλει να εξυπηρετήσει ο Ερντογάν. 

Γιόσι Αμράνι (πρ. Ισραήλ στην Ελλάδα): Σημαντική πρόοδος στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις

«Πολύ καλές» χαρακτηρίζει ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι, τις προοπτικές των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων, αποδίδοντας τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τις προσπάθειες να εμβαθύνει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και εξαίροντας τη σημασία της συνεργασίας στο πλαίσιο ευρύτερων πρωτοβουλιών, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο, στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2021, που διοργάνωσαν το προηγούμενο διήμερο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός αρμάτων στην Ξάνθη, πρωτιά για ελληνικά Leo 2 HEL(Βίντεο)

Διαγωνισμός μεταξύ ουλαμών αρμάτων μονάδων τεθωρακισμένων του Δ’ Σώματος Στρατού με άρματα LEO2 (A4 και HEL) και ουλαμού αρμάτων της διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής με άρματα Μ1Α1 ABRAMS, διεξήχθη στο πεδίο βολής αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης, από 1-5 Νοεμβρίου.

Οι ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες ήταν εστιασμένες σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής της βολής και τεχνικών θεμάτων των αρμάτων, όπως έγινε γνωστό από το

Αγωνία για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όλα ανοικτά για τις νέες κορβέτες

Ναυπηγεία Ελευσίνας, πηγή: Shutterstock
Ελένη Γαβριήλ
Από το businessdaily 


Ζητούμενο η συμμετοχή των ναυπηγείων στα προγράμματα του Ναυτικού για να γίνει βιώσιμη η διάσωση. Γάλλοι, Ιταλοί και Ολλανδοί έχουν μπει στη μεγάλη... ναυμαχία για τις κορβέτες.

Με φόντο τις έντονες διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για να μπουν όλα τα κομμάτια του παζλ των προμηθειών του Πολεμικού Ναυτικού στη θέση τους, εξελίσσεται και η προσπάθεια διάσωσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς θα πρέπει να οριστικοποιηθεί ποιο κατασκευαστικό αντικείμενο θα έχουν τα ναυπηγεία στα εξοπλιστικά, πριν μετατραπεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος του ιταλικού κολοσσού Fincantieri από μια εκδήλωση ενδιαφέροντος σε οριστική συμφωνία.

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Έβαλε στο μάτι την τουρκική βιομηχανία των UAV/Drones

Αυτοί που μελετούν τον τρόπο με τον οποίο δρα και αντιδρά ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, είναι βέβαιοι και για το αποτέλεσμα και τούτης της προσπάθειάς του, η οποία -όπως λένε- είναι του μεγέθους της προηγούμενης, όταν δηλαδή επιτεύχθηκε η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, στη βάση του νόμου CAATSA, και η εκδίωξη της από το πρόγραμμα των F-35.

Τούτη τη φορά, με δύο τροπολογίες στο νόμο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου, κτυπά την καρδιά της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και ειδικά το πρόγραμμα των Μη Επανδρωμένων Αεροπορικών οχημάτων, των γνωστών drones.

ΥΕΘΑ: Έρχονται ιπτάμενα τάνκερ, τα “βενζινάδικα του ουρανού”! (ΦΩΤΟ)

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη χθες, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ» - ῎Αρχισαν τὰ μαθήματα Τυπικοῦ!

Μὲ τὴν ἔναρξι τοῦ μηνὸς Νοεμβρίου ἄρχισαν καὶ τὰ ἑβδομαδιαῖα μαθήμα­τα τυπικοῦ γιὰ τὸ χρονικὸ διάστημα Νοεμβρίου 2021 - ᾿Ιουνίου 2022, τὰ ὁποῖα διεξάγονται σὲ ὀλιγομελῆ τμήματα μαθητῶν, ὅπως εἶναι προγραμματισμένο ἀπὸ τὰ Σεμινάρια ᾿Εκκλησιαστικοῦ Τυπικοῦ «Γεώργιος Βιολάκης».


Τὰ μαθήματα τοῦ 1ου ἔτους διεξάγονται κάθε Πέμπτη ἀπόγευμα, καὶ ὥρα 7.30 - 9.30 μ.μ..