Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Έβαλε στο μάτι την τουρκική βιομηχανία των UAV/Drones

Αυτοί που μελετούν τον τρόπο με τον οποίο δρα και αντιδρά ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, είναι βέβαιοι και για το αποτέλεσμα και τούτης της προσπάθειάς του, η οποία -όπως λένε- είναι του μεγέθους της προηγούμενης, όταν δηλαδή επιτεύχθηκε η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, στη βάση του νόμου CAATSA, και η εκδίωξη της από το πρόγραμμα των F-35.

Τούτη τη φορά, με δύο τροπολογίες στο νόμο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου, κτυπά την καρδιά της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και ειδικά το πρόγραμμα των Μη Επανδρωμένων Αεροπορικών οχημάτων, των γνωστών drones.


Για το θέμα αυτό, αλλά και για άλλα, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου. Σημείωσε σχετικά:

Η δεύτερη τροπολογία είναι για το Αζερμπαϊτζάν αλλά έχει άμεση σχέση με την Τουρκία. Η πρώτη αφορά αυτή καθ’ αυτή την κατοχική δύναμη. Αλλά και οι δύο, αν συμπεριληφθούν στον αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου, δεν θα μπορούν να αφαιρεθούν από τον Αμερικανό πρόεδρο, διότι θα πρέπει να υποβληθεί βέτο που να αφορά όλο το πακέτο. Έτσι έγινε η δουλειά για τους S-400 και η σύνδεση με τα F-35.

Ο γερουσιαστής, που θεωρείται ο μεγαλύτερος εχθρός του Ταγίπ Ερντογάν στην Αμερική, ζητά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο να αποκαλύψουν μέσω ειδικής έκθεσης εάν η Τουρκία χρησιμοποιεί αμερικανική τεχνολογία για να κατασκευάσει τα drones.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, εάν όντως χρησιμοποιεί, θα ακολουθήσει αμέσως μετά νέα προσπάθεια για να απαγορευθεί η αποστολή αμερικανικού πολεμικού υλικού που έχει σχέση με την κατασκευή των drones.                                                   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου