Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός αρμάτων στην Ξάνθη, πρωτιά για ελληνικά Leo 2 HEL(Βίντεο)

Διαγωνισμός μεταξύ ουλαμών αρμάτων μονάδων τεθωρακισμένων του Δ’ Σώματος Στρατού με άρματα LEO2 (A4 και HEL) και ουλαμού αρμάτων της διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής με άρματα Μ1Α1 ABRAMS, διεξήχθη στο πεδίο βολής αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης, από 1-5 Νοεμβρίου.

Οι ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες ήταν εστιασμένες σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής της βολής και τεχνικών θεμάτων των αρμάτων, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ. Η τελική κατάταξη των ουλαμών, αποτέλεσε συνδυασμό του χρόνου που χρειάστηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών του.
Την 1η θέση κατέλαβε η 24 ΕΜΑ (ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ) 4 LEO 2 HEL – 16 άτομα από την Αλεξανδρούπολη
Την 2η θέση κατέλαβε ο αμερικανικός ουλαμός C/1-16 Infantry Battallion : 4 ABRAMS M1 A2 – 16 άτομα
Την 3η θέση κατέλαβε η 22 ΕΜΑ του Πετροχωρίου Ξάνθης (ΧΧV ΤΘΤ) 4 LEO 2 HEL – 16 άτομα
Την 4η θέση κατέλαβε η 311 ΕΜΑ (3 Μ/Κ ΤΑΞ) 4 LEO 2 Α4 – 16 άτομα
Την 5η θέση κατέλαβε η 212 ΕΜΑ (ΧΧΙ ΤΘΤ) 4 LEO 2 Α4 – 16 άτομα

Όπως μεταδίδει το xanthipost.gr o αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, διοικητής της 1ης Στρατιάς μίλησε για την όλη διοργάνωση και εξήγησε πως ο διαγωνισμός σχεδιάστηκε από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε συντονισμό με τους αμερικάνους αξιωματικούς. Όλες οι δοκιμασίες ήταν βασισμένες πάνω σε επιχειρησιακό πλαίσιο και ήταν ιδιαίτερα δύσκολες ενώ δοκιμάστηκαν οι ικανότητες, η συνεργασία και η φυσική αντοχή των συμμετεχόντων.


Ο ίδιος τόνισε ότι «…είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως και με οποιοδήποτε σύμμαχό μας, διότι μας δίνει την δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, τακτικών και τεχνικών…» και πως “ξέρουμε ότι αν στο μέλλον χρειαστεί να ενεργήσουμε μαζί μπορούμε και θα το κάνουμε με επιτυχία”.

Δείτε περισσότερα στο xanthipost.gr

ΠΗΓΗ ptisidiastima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου