Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η «Ελληνική Ημέρα» στην Αίγυπτο

Ο ελληνικός πολιτισμός είχε παρουσία στην Αίγυπτο εδώ και αιώνες, για όσο χρονικό διάστημα οι Έλληνες ζούσαν στην Αίγυπτο, κυρίως στην Αλεξάνδρεια.

Γεωγραφικά, η Αίγυπτος είναι κοντά στην Ελλάδα και οι δύο χώρες της Μεσογείου έχουν πολλά κοινά.

Για τη σηματοδότηση της Ελληνικής Εθνικής Ημέρας, η Ένωση Κοινοτικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στην Αίγυπτο, διοργάνωσαν εκδήλωση στα μέσα Απριλίου στην περιοχή Μαάντι του Καΐρου με την ονομασία «Ελληνική Ημέρα».

Χιλιάδες μέλισσες ακολουθούσαν αυτοκίνητο επί δύο μέρες γιατί μέσα είχε εγκλωβιστεί η βασίλισσά τους

Ένα σμήνος μελισσών «κόλλησε» κυριολεκτικά στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου για δύο μέρες, επειδή η βασίλισσα είχε εγκλωβιστεί εντός του οχήματος!

Οι μέλισσες κάλυψαν την πίσω δεξιά γωνία του ΙΧ, χωρίς ωστόσο η 65χρονη ιδιοκτήτριά του να έχει αντιληφθεί το παραμικρό.

Ένας δασοφύλακας πρόσεξε την «καφέ κηλίδα» στο αυτοκίνητο που εκείνη την ώρα ήταν σταθμευμένο έξω από μια παμπ, στο Haverfordwest.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 "ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ"
 25/05/2016

Βούλιαξαν οι...'μακεδονικές' γαλέρες του Γκρούεφσκι - ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Φιάσκο για τις περίφημες «μακεδονικές βασιλικές γαλέρες» που εφεύραν και έστησαν οι άνθρωποι του Νίκολα Γκρούεφσκι στον ποταμό Βαρδάρη(Vardar) στο κέντρο των Σκοπίων για να συμπληρώνουν το σκηνικό του κιτς με τα αρχαϊκά κτίρια-μπαρόκ και τα αντίγραφα των αγαλμάτων των αρχαίων Μακεδόνων, στο πλαίσιο του επιχειρούμενου εξαρχαϊσμού με το σχέδιο «Σκόπια 2014».

Η γαλέρα «Royal Macedonia» μια απροσδιορίστου αισθητικής κακόγουστη κατασκευή, με ομοίωμα αρχαίων Μακεδόνων οπλιτών κλπ, που παραπέμπει περισσότερο κάτι σε...Πειρατές της Καραϊβικής, πλημμύρισε το Σαββατοκύριακο από τα νερά του ποταμού Βαρδάρη, δημιουργώντας κωμικοτραγικές εικόνες.

Κύπρος:ΠτΔ: Δεν δέχομαι με κανένα τρόπο να υποβαθμίζεται η ΚΔ - Δεν θα γίνουν ανεκτοί οι κακοί χειρισμοί του ΟΗΕ στην Κων/πολη

Λευκωσία: «Δεν δέχομαι με καθοιονδήποτε τρόπο να υποβαθμίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία», δήλωσε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε ενωρίτερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη είναι θέμα κακών χειρισμών οι οποίοι όμως δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί.


Σε δηλώσεις του στου δημοσιογράφους προσερχόμενος στο χώρο διεξαγωγής του Παγκύπριου Συνεδρίου της ΣΕΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν τα Ηνωμένα Έθνη «έστησαν παγίδα» στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι «δεν νομίζω να είναι θέμα παγίδας. Είναι θέμα κακών χειρισμών οι οποίοι, όμως, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί. Δεν δέχομαι με κανέναν τρόπο να υποβαθμίζεται, καθοιονδήποτε τρόπο, η Κυπριακή Δημοκρατία».

Αυτές είναι οι 430 παραλίες στην Ελλάδα που πήραν «Γαλάζια Σημαία» για φέτος - ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΦΕΤΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ (Λίστα)

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι ακτές και οι μαρίνες της Ελλάδας που βραβεύτηκαν με «Γαλάζια Σημαία» για το 2016.
Οι ακτές που παίρνουν φέτος «Γαλάζια Σημαία» είναι 430 και με αυτό τον αριθμό-ρεκόρ η χώρα διατηρείται στην 3η θέση παγκοσμίως, όσον αφορά στις βραβευμένες ακτές, ανάμεσα σε 50 χώρες.
Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.
Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα).
Δείτε όλες τις ακτές που πήραν «Γαλάζια Σημαία»

Παιχνίδια με τις λέξεις! “Συμπληρωματικό” ή “συμπληρωμένο” μνημόνιο αναφέρει η Κομισιόν; “Επικαιροποιημένο” λέει η κυβέρνηση

- Η αρχική ανακοίνωση της Κομισιόν έκανε λόγο για “συμπληρωματικό μνημόνιο” (supplemental Memorandum of Understanding)
- Ακολούθησε διόρθωση στα ελληνικά, στην οποία η λέξη “συμπληρωματικό” αντικαταστάθηκε από τη λέξη “συμπληρωμένο”
- Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν ότι πρόκειται για “επικαιροποίηση του μνημονίου”
Χάθηκαν στη μετάφραση με τις ανακοινώσεις της Κομισιόν! Η αρχική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για “συμπληρωματικό Μνημόνιο” (supplemental Memorandum of Understanding), κάτι που προκάλεσε... παγωμάρα στην Αθήνα.

Bρέθηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β΄ Παγκόσμίου Πόλεμου με τις σορούς των ναυτών - 74 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο «ΥΓΡΟΣ ΤΑΦΟΣ» ΤΟΥΣ (Φωτό)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews
 
Βρέθηκε ανοιχτά των ακτών της Σαρδηνίας, το ναυάγιο ενός χαμένου υποβρυχίου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που περιέχει τις σορούς 71 Βρετανών (αλλά και ανφρών που ανήκαν στην Κοινοπολιτεία) ναυτών.

Οι άνθρωποι αυτοί έστω και 74 χρόνια μετά θα μπορέσουν να αναπαυθούν εν ειρήνη και να έχουν μια αξιοπρεπή ταφή.

Politico: «Κυνικό τέχνασμα» για την αποφυγή κρίσιμων αποφάσεων η συμφωνία του Eurogroup - «Η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη» τονίζει ο αρθρογράφος

Το μόνο απτό αποτέλεσμα αυτού του «τσαπατσούλικου συμβιβασμού» είναι ότι θα πληρωθούν οι δόσεις του καλοκαιριού, αναφέρει το δημοσίευμα
Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης το πρωί της Τετάρτης, παρότι πιο τολμηρή απ' ό,τι αναμενόταν, απέχει πολύ από τα ριζοσπαστικά μέτρα που χρειάζονται για να μπει η Ελλάδα σε μία υγιή οικονομική πορεία, αναφέρει ο ιστότοπος Politico Europe σε σημερινό του δημοσίευμα.