Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η «Ελληνική Ημέρα» στην Αίγυπτο

Ο ελληνικός πολιτισμός είχε παρουσία στην Αίγυπτο εδώ και αιώνες, για όσο χρονικό διάστημα οι Έλληνες ζούσαν στην Αίγυπτο, κυρίως στην Αλεξάνδρεια.

Γεωγραφικά, η Αίγυπτος είναι κοντά στην Ελλάδα και οι δύο χώρες της Μεσογείου έχουν πολλά κοινά.

Για τη σηματοδότηση της Ελληνικής Εθνικής Ημέρας, η Ένωση Κοινοτικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στην Αίγυπτο, διοργάνωσαν εκδήλωση στα μέσα Απριλίου στην περιοχή Μαάντι του Καΐρου με την ονομασία «Ελληνική Ημέρα».
Σταθμός διοδίων στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου
Η είσοδος στην εκδήλωση ήταν δωρεάν και οι συμμετέχοντες ήταν ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στον εορτασμό του ελληνικού πολιτισμού, δοκιμάζοντας ελληνικές γεύσεις, φαγητό και να χορέψουν αλλά και να μάθουν για την Ελλάδα και τις ελληνικές δραστηριότητες.

Παρουσιάστηκε η πράγματι νόστιμη ελληνική κουζίνα, από την οποία δεν έλειπαν ο «γύρος» και το «σουβλάκι» που χορηγήθηκαν από ελληνικό εστιατόριο που βρίσκεται στην Μαάντι.
Τα φαγητά περιείχαν το διάσημο ελληνικό σπιτικό ελαιόλαδο. Ελληνική μουσική έπαιζε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και ακολούθησαν χοροί από την ελληνική νεολαία του Καΐρου: Συρτάκι, Ζορμπά, Καλαματιανό, Φραγκοσυριανή, Ικαριώτικος και Πεντοζάλη.

http://www.dailynewsegypt.com -- ©

 mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος
 http://www. mikres-ekdoseis.gr

ΠΗΓΗ mikres-ekdoseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου