Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Διαχρονική στρατηγική της Ανθρωπότητας

Του Ν. Λυγερού


Όταν εξετάζουμε το θέμα των γενοκτονιών και γενικότερα των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει η ανάγκη μιας διαχρονικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της βαρβαρότητας, όποια και αν είναι η μορφή της. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα, δεν επαρκούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και προωθούμε την έννοια των δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας για να υπάρχει το αρμόδιο υπόβαθρο, διότι η στρατηγική αυτή πρέπει να είναι πάντα δίκαιη. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να έχει τη μορφή που αντιπροσωπεύει ο Ελληνισμός με την έννοια της αντεπίθεσης. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που υπάρχει ένα επαναστατικό σύστημα να πληγώνεται η Ανθρωπότητα, απλώς για να επιβάλει την εξουσία του και να κυριαρχήσει στο χώρο.

Χαιρετίζει η Ρωσία το ''όχι'' της βρετανικής βουλής

Η Ρωσία χαιρέτισε σήμερα την απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και εξέφρασε την άποψη πως, αν γινόταν μια τέτοια επέμβαση, θα κατέφερε "σοβαρό πλήγμα" στην παγκόσμια τάξη, η οποία είναι βασισμένη στον κεντρικό ρόλο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
 
"Τέτοιες ενέργειες που παρακάμπτουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εφόσον βέβαια πραγματοποιηθούν, θα καταφέρουν σοβαρό πλήγμα στο σύστημα που βασίζεται στον κεντρικό ρόλο του ΟΗΕ και σοβαρό πλήγμα (...) στην παγκόσμια τάξη", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.

Πολιτική ήττα για Ν.Κάμερον & Μ.Ομπάμα η απόρριψη άμεσης επίθεσης απο Βρετανία


Σοβαρό πλήγμα υπέστη η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στο θέμα της Συρίας μετά το «χαστούκι» του Βρετανικού Κοινοβουλίου στον Ντέιβιντ Κάμερον και τα ήξεις αφίξεις για την έναρξη των επιχειρήσεων κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσσαντ από την Ουάσιγκτον. Η διπλωματική πίεση Ρωσίας, Κίνας και Ιράν έχουν στριμώξει άσχημα τον άξονα των Συμμάχων που είχαν σχεδόν αποφασίσει να επιτεθούν, αλλά τώρα το σκέφτονται σοβαρά.

Ο "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ" ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΣ... Mονά-ζυγά χαμένες οι ΗΠΑ στην Συρία - Το αδιέξοδο που έφεραν οι "κόκκινες γραμμές"

Οι χειρότερες δυνατές εξελίξεις καταγράφονται σε πολιτικό-διπλωματικό επίπεδο για τις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες στο θέμα της Συρίας και πλέον δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι "μονά-ζυγά" η υπερδύναμη θα εξέλθει χαμένη από την κρίση.
Οι πάντες, πλην Γαλλίας (ας δούμε το ψήφισμα στην γαλλική εθνοσυνέλευση την Τετάρτη) και Τουρκίας έχουν ταχθεί κατά της επέμβασης στην Συρία. Το κτύπημα που ήρθε από το Λονδίνο, με την απόρριψη από την Βουλή της εμπλοκής στην συριακή επιδρομή αλλά και από Γερμανία, Ιταλία, Καναδά κλπ δεν μπορεί να ισοσκελιστεί με τίποτα.

Γιακουμάτος: Κόψτε το ρεύμα στην ΕΡΤ!!!(Βίντεο)

Τη διακοπή της ηλετροδότησης στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ προκειμένου να λήξει η κατάληψη των εγκαταστάσεων ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA αντιπαρατέθηκε με τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα δημόσιας τηλεόρασης Παντελή Καψή.

«Τώρα είναι σε κατάληψη το κτίριο της ΕΡΤ. Υπάρχει κράτος, το ρεύμα ποιος την πληρώνει; Ο Έλληνας φορολογούμενος, δεν πληρώνει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να επιβάλλει το νόμο; Δεν λέω να μπουν τα ΜΑΤ και να γίνει αιματοχυσία, δεν μπορεί να κοπεί το ρεύμα;» διερωτήθηκε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Κύπρος: Αναζητούν ομαδικούς τάφους με αγνοούμενους στα κατεχόμενα

Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί λείψανα που αναλογούν περίπου σε 950 άτομα, από ένα σύνολο 2001 αγνοουμένων εκ των οποίων οι 1508 είναι Ελληνοκύπριοι και οι 493 Τουρκοκύπριοι
Αν η τουρκική πλευρά δώσει το πράσινο φως, τότε η Διερευνητική Επιτροπή για του Αγνοούμενους (ΔΕΑ) στην Κύπρο είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκταφές σε τρεις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως στρατιωτικές στα κατεχόμενα.

Ο Economist ζητάει πόλεμο!!!

Ανατριχιαστικό πρωτοσέλιδο με τίτλο «Hit him hard», πτώματα και πρώτο πλάνο το πρόσωπο του Άσαντ
«Χτυπήστε τον σκληρά» είναι ο τίλος στο πρωτοσέλιδο του σημερινού Economist, επάνω στην φωτογραφία του Ασαντ, την ίδια ώρα που Ομπάμα και Κάμερον δυσκολεύονται να απφασίσουν για την τύχη της Συρίας. Το βρετανικό περιοδικό παίρνει ξεκάθαρα θέση στο θέμα της Συρίας με ένα «δυνατό» εξώφυλλο που γράφει τη δική του ιστορία...

Στο άρθρο αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Έξι στους δέκα Γερμανούς δεν θέλουν να ξαναπληρώσουν για την Ελλάδα


Μόνο το 33% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση τάσσεται υπέρ της χορήγησης ενός τρίτου δανείου στη χώρα μαςΕναντίον της χορήγησης νέων δανείων προς την Ελλάδα τάσσεται το 61% των Γερμανών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ZDF.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα χρειαστεί τέτοια βοήθεια, μόνο το 33% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παροχής της, ενώ το 6% απαντά «δεν γνωρίζω».

Μετά το «όχι» της Βρετανίας και την ήττα Κάμερον... Αναμένεται απόφαση Ομπάμα για χτύπημα - Στο πλευρό του η Γαλλία


Φρανσουά Ολάντ: Είμαστε έτοιμοι για επίθεση κατά της Συρίας παρά την καταψήφιση από το βρετανικό κοινοβούλιο της πρότασης για λήψη στρατιωτικής δράσηςΑπό τα χείλη του πλανητάρχη κρέμεται η τύχη της Συρίας, με τη διεθνή κοινότητα να περιμένει με κομμένη την ανάσα την τελική απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα που αναμένεται να ανακοινωθεί σε λιγότερο από 24 ώρες.

Και μπορεί η Βρετανία να έκανε την έκπληξη και να είπε όχι στην επέμβαση, ωστόσο η Γαλλία στέκεται στο πλευρό του, καθώς ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα έτοιμος να προχωρήσει σε επίθεση κατά της Συρίας παρά την καταψήφιση από το Βρετανικό Κοινοβούλιο της πρότασης για λήψη στρατιωτικής δράσης.

Reuters: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης»

Reuters: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης»
Εξήντα οικονομολόγοι έκαναν λόγο περί πιθανότητας να χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης η Ελλάδα, αφού σε αυτό έχουν αναφερθεί επανειλημμένα κυβερνητικά στελέχη τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βερολίνο
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters σε 60 οικονομολόγους, η οικονομία στην ευρωζώνη μπορεί να έχει αρχίσει να ανακάμπτει με βραδύ ρυθμό, αλλά εξακολουθεί να υφίστανται σημαντικές πιθανότητες τα πιο ευάλωτα κράτη-μέλη της να χρειαστούν επιπρόσθετη στήριξη το προσεχές έτος για να αντιμετωπίσουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα.

Επαναφορά της βάσης του «10» και αυστηρότερη εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Επαναφορά της βάσης του «10» και αυστηρότερη εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Εκ βάθρων αλλάζει και πάλι ο τρόπος εισαγωγής στο πανεπιστήμιο με το σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο.
Το νομοσχέδιο με τίτλο "Αναδιάρθρωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις" κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης και θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Η ψηφοφορία του αναμένεται να λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου, οι εξετάσεις του Λυκείου αποσυνδέονται από την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Οι εξετάσεις θα γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ τα θέματα θα προέρχονται κατά 50% από κλήρωση από τράπεζα θεμάτων και κατά 50% από την κεντρική επιτροπή εξετάσεων.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Χωρίς μεταβολή τυγχάνει διαπραγμάτευσης το κυπριακό χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να παραμένει αμετάβλητος στις 13:27 στις 94,07 μονάδες. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 4.851,00 ευρώ. Αντίθετα, άνοδο της τάξης του 0,88% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 35,67 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, αμετάβλητοι παραμένουν οι δείκτες των Τραπεζών, της Κύριας Αγοράς, της Παράλληλης Αγοράς και των Ξενοδοχείων, ενώ άνοδο καταγράφουν ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 2.24% και της Εναλλακτικής Αγοράς 0,31%.

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε επίπεδα άνω των 900 μονάδων «επιστρέφει» ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας την Παρασκευή, ενισχυμένος νωρίτερα σε ποσοστό έως και 1,7%, αλλά με τον τζίρο να παραμένει μέχρι στιγμής σε χαμηλά επίπεδα.

Σε «πρωταγωνιστή» του ταμπλό αναδεικνύεται μέχρι στιγμής η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία μετά τη χθεσινή ανακοίνωση αποτελεσμάτων καταγράφει σήμερα κέρδη έως 7,69% και «σκαρφαλώνει» μέχρι τα 3,08 ευρώ.