Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Η Στεφανίδη καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη

Η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχτηκε αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη έπειτα από την σχετική ψηφοφορία που διεξήγαγε η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου και έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που το καταφέρνει.
Πήγε στο Βίλνιους της Λιθουανίας ούσα το μεγάλο φαβορί για την ανάδειξη της ως κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς και οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο. Η Κατερίνα Στεφανίδη επιβραβεύτηκε με τον συγκεκριμένο τίτλο από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου.

Πλησιάζει: Το 'Ουράνιο Παλάτι' της Κίνας πέφτει ανεξέλεγκτο και με γοργούς ρυθμούς στη Γη

Τι υποστηρίζουν επιστήμονες για το σημείο που θα πέσουν τα συντρίμμια του βάρους 8,5 τόνων διαστημικού σταθμού. Πότε αναμένεται η συντριβή 
 
Adtech Ad
Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να συντριβεί στη Γη ο, εκτός ελέγχου, διαστημικός σταθμός της Κίνας Tiangong-1.
Το "Ουράνιο Παλάτι" των 8,5 τόνων εκτοξεύτηκε το 2011 και χαρακτηριζόταν ως "ισχυρό πολιτικό σύμβολο" της ασιατικής χώρας, αποτελώντας κομμάτι μιας φιλόδοξης επιστημονικής προσπάθειας για να μετατραπεί η Κίνα σε υπερδύναμη του διαστήματος. Χρησιμοποιήθηκε για επανδρωμένες και μη αποστολές και το 2012 δέχτηκε την πρώτη γυναίκα αστροναύτη της χώρας, Λιου Γιανγκ.

Τίλερσον: Η διπλωματία με τη Β.Κορέα θα συνεχιστεί μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα - ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΣΑΦΕΣ Ο ΤΡΑΜΠ

Ο Ρεξ Τίλερσον δήλωσε πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του έδωσε οδηγίες να συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να μετριαστούν οι κλιμακούμενες εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα.
«Αυτές οι διπλωματικές προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ

Παυλόπουλος: Δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι σε συμπεριφορές διεθνούς τυχοδιωκτισμού

Μήνυμα προς την Αλβανία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διεξάγονται για τον Ιωάννη Καποδίστρια.
Αναλυτικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Ιερά Μονή Πλατυτέρας όπου βρίσκεται ο τάφος του Ιωάννη Καποδίστρια και τελέσθη τρισάγιο στη μνήμη του, υπογράμμισε:
Ο Ιωάννης Καποδίστριας μας προσφέρει διαχρονικά το πρότυπο ενός μεγάλου ηγέτη, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Ένα πρότυπο το οποίο είχε, μεταξύ άλλων, δύο χαρακτηριστικά: Το όραμα, και τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Welt: Η Ελλάδα δεν φυλάει τα σύνορά της και αφήνει μετανάστες να φεύγουν προς τη Γερμανία - Ενώ η «βαλκανική οδός» είναι κλειστή, κάθε μήνα φτάνουν στο Βερολίνο 15.000 μετανάστες

Η εφημερίδα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δίνει εσφαλμένα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα Την αποκάλυψη ότι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Βουλγαρίας δεν φυλάσσονται τόσο καλά με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι ροές μεταναστών προς την κεντρική Ευρώπη δια της λεγόμενης βαλκανικής οδού κάνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.


Κατηγορεί, μάλιστα, την ελληνική κυβέρνηση ότι δίνει ψεύτικα νούμερα προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτή η τακτική αυτή.