Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ο Νίκος Λυγερός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ(Βίντεο)


Δείτε βίντεο από το Διεθνές  Συνέδριο με τίτλο  “20 Years of NKR Independence: Realities and Prospects” που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στο Στεπανακέρτ στις 17-18 Φεβρουαρίου 2012

Το παράδειγμα του Αρτσάχ ως αντίσταση στον παντουρκισμό

Του Νίκου  Λυγερού

Οι Αρμένιοι του Αρτσάχ δεν ξεπερνούν τους 150.000 και όμως απελευθέρωσαν αυτό το ιστορικό αρμένικο μέρος από την κατοχή των Αζέρων και την αυθαιρεσία του σταλινικού καθεστώτος. Δεν αντιστάθηκαν μόνο από την εποχή του Στάλιν στην καταπίεση των Αζέρων, αλλά με την ανεξαρτησία της Αρμενίας το 1991, έκαναν μια στρατηγική κίνηση και έκαναν το ανάλογο για το Αρτσάχ ακόμα και αν αυτό βρισκόταν επίσημα στην περιοχή του αζερικού κράτους. Επιπλέον οι Αρμένιοι του Αρτσάχ δεν είναι αφελείς, έδωσαν πολλές μάχες, έχυσαν πολύ αίμα για να κερδίσουν τον αγώνα τους και να πετύχουν τον σκοπό τους δηλαδή την απελευθέρωση των κατεχόμενων τους από τους Αζέρους, οι οποίοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά Τούρκοι. Ο μικρός λαός του Αρτσάχ δεν κάνει τα λάθη διπλωματικά που ονομάζουν τους Τούρκους γείτονες, λόγω εκφυλισμού, και βέβαια ονομάζει ξεκάθαρα τους Αζέρους, Τούρκους. Γνωρίζει επίσης τις επαφές του Κεμάλ με τη Σοβιετική Ένωση, όχι μόνο για να πλήξει το ελληνικό στοιχείο, αλλά για να εξοντώσει κάθε αρμενικό στοιχείο από την περιοχή.

Πάτρα: H μεγάλη παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών - "Μαγνήτισαν" τα βλέμματα - (Φωτό)


Πάτρα: H μεγάλη παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών - "Μαγνήτισαν" τα βλέμματα -  Φωτό  Σκόρπισαν κέφι, χαρά και αισιοδοξία στη διάρκεια της παρέλασης

Aπό το thebest.

Χρώμα, κέφι, φαντασία, χαμόγελα, αισιοδοξία. Η μεγάλη ώρα των μικρών καρναβαλιστών ήρθε σήμερα και στους δρόμους της Πάτρας ξεχύθηκαν περίπου 8.000 καρναβαλιστές. Με ευρηματικές στολές και πολύχρωμα μπαλόνια έδωσαν και φέτος μαθήματα καρναβαλικής παιδείας.

Οι Γερμανοί έχουν λόγο και στο ... Κυπριακό χαλούμι!!!

Από το delfinaki-sunset

Ακόμα και στο χαλούμι θέλουν να έχουν λόγο οι Γερμανοί, προκαλώντας προβληματισμό στην Κύπρο. Τυροκομείο στη Γερμανία άρχισε να παρασκευάζει το χαλούμι με την ονομασία hellim, παρόμοια ονομασία που δίνει και ένα άλλο τυροκομείο στα κατεχόμενα της Κύπρου. Ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου διαμαρτύρεται για την εξέλιξη αυτή και ζήτησε από τον υπουργό Γεωργίας να προχωρήσει στα δέοντα ώστε να αποσυρθεί η λέξη hellim, ενώ δεσμεύτηκαν προς τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρασκευάζουν χαλούμι με την ίδια ποσόστωση γάλακτος που το παρασκευάζουν και σήμερα.

Τούρκοι έποικοι και «Γκρίζοι Λύκοι» τρομοκρατούν εγκλωβισμένους

Σε καταγγελίες που μόνο αισθήματα οργής και θλίψης για την κατάσταση που επικρατεί, μπορούν να προκαλέσουν, προέβη η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας, του Σωματείου “Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία” και το Σωματείου “Το Ριζοκάρπασον, αναφορικά με τον τρόπο δράσης των Τούρκων έποικων και των «γκρίζων λύκων» σε βάρος εγκλωβισμένων, στα κατεχόμενα.
Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας, του Σωματείου “Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία” και του Σωματείου “Το Ριζοκάρπασον” είχε την Παρασκευή στο Αρχηγείο της Διεθνούς Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) συνάντηση με την Ανώτερη Λειτουργό Πολιτικών Υποθέσεων Sunaina Lowe, στην παρουσία και τεσσάρων συνεργατών της.

Μάριος Ευρυβιάδης: Η Ελλάδα σήμερα είναι διπλά προδομένη


Του Μάριου Ευρυβιάδη από τον Ο Φιλελεύθερος

Για να εξηγούμαστε. Ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι όλα όσα του καταλογίζουν οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι του Βορρά. Μπορεί οι Έλληνες να είναι κλέφτες, μπαγαπόντες και βάλτε και όλα όσα με σαδιστική ευχαρίστηση τους καταλογίζουν.
Ο ελληνικός λαός ωστόσο δεν υπήρξε ποτέ ναζί και φασίστας. Ούτε έκαιγε ανυπεράσπιστους σε κρεματόρια. Ούτε αιματοκύλισε επανειλημμένα τους τελευταίους δυο αιώνες την Ευρώπη και τον κόσμο. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός, γράφοντας τον «ρεαλισμό» εκεί που πρέπει να τον γράφει ο κάθε ελεύθερος άνθρωπος όταν διακυβεύεται η αξιοπρέπεια και η ελευθερία του, πολέμησε τον ευρωπαϊκό φασισμό και του κατάφερε το πρώτο στρατιωτικό πλήγμα, όταν όλοι οι μη-φασίστες στην ηπειρωτική Ευρώπη έτρεμαν από τον φόβο τους μπροστά στα άρβυλα του ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού. Και ας πλήρωσε η Ελλάδα μετά το μεγαλύτερο, κατ’ αναλογία πληθυσμού, αριθμό θυμάτων από πείνα κυρίως, τα μαύρα χρόνια της κατοχής του φασιστο-ναζισμού στην Ελλάδα.

Ελλαδίτες αναζητούν την ελπίδα στην Κύπρο


Άτομα με ψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά και απόφοιτοι Λυκείου αναζητούν εναγωνίως επαγγελματική αποκατάσταση στο νησί (Φωτογραφία αρχείου).


Λευκωσία: Οι δραματικά δυσχερείς οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, η συνεχής επιδείνωση της ανεργίας (οι εγγεγραμμένοι άνεργοι πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο), οι αλλεπάλληλες δραστικές περικοπές μισθών και ωφελημάτων, η συρρίκνωση του κατώτατου μισθού στα €500 και γενικά η καθοδική πορεία του βιοτικού επιπέδου μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, συνθέτουν βαρύ και αβέβαιο το μέλλον. Όλο και περισσότεροι Ελλαδίτες μετατρέπονται σε μέτοικους προς αναζήτηση εργασίας και καλύτερης προοπτικής.
Η Κύπρος τα τελευταία δύο χρόνια, ιδιαίτερα όμως το τελευταίο εξάμηνο, δέχεται αυξανόμενη εισροή ανέργων Ελλαδιτών. Άτομα με ψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά και απόφοιτοι Λυκείου αναζητούν εναγωνίως επαγγελματική αποκατάσταση στο νησί.

Hurriyet: Αφήστε τους έξυπνους Έλληνες να πιουν το κώνειο του Σωκράτη


Την ώρα που η Ευρώπη κατακλύζεται από φιλελληνικά συνθήματα και εκδηλώσεις η μεγάλη τουρκική εφημερίδα "Hurriyet" φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση μια υβριστική για την Ελλάδα άποψη ενός Άγγλου δημοσιογράφου. Είναι ένα άρθρο με πραγματικά σκληρή κριτική και αρκετά ειρωνικό ύφος.
Πρόκειται για μια άποψη του David Judson ο οποίος ασκεί σκληρή κριτική όχι μόνο στους Έλληνες αλλά και στους κυβερνώντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "To σενάριο είναι πλέον γνωστό. Οι, έξυπνοι, Έλληνες εξαπάτησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκαναν λογαριασμούς που δεν μπορούν τώρα να πληρώσουν και η αναγνώριση αυτών, την τελευταία εβδομάδα, ήταν να πιουν μια γουλιά από το κώνειο του Σωκράτη που τους αξίζει. Σίγουρα έχετε δει στην τηλεόραση εικόνες από την Αθήνα να φλέγεται, Έλληνες να επαναστατούν και τα καταφύγια των αστέγων να γεμίζουν" αναφέρει ο δημοσιογράφος αλλά δεν σταματά εδώ.

Ο Παπούλιας δεν θα παραστεί στους εορτασμούς απελευθέρωσης των Ιωαννίνων!

Από το prionokordela

Σε πνεύμα λιτότητας θα γιορτάσουν τα Ιωάννινα την ερχόμενη Τρίτη την 99η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους.
Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, δεν θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις, αλλά και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης δεν θα γίνει από υπουργό, αλλά από τον γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου.

Ποιοι κερδίζουν από τα Μνημόνια



Toυ Μενέλαου Τασιόπουλου από το newscode
 
Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι ανάρμοστο. Πολλοί και δικαιολογημένα το χαρακτηρίζουν ένα παγκόσμιο πείραμα. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του πειράματος;
Παίρνουμε μία χώρα, του ανεπτυγμένου κόσμου με δομές, νομοθεσία, επάρκεια συνταγματικού πλαισίου, που ανήκει σε νομισματική ένωση, δεν έχει δηλαδή δικό της νόμισμα, αλλά το ισχυρότερο, ως προς την αξία του, νόμισμα.
Τα χαρακτηριστικά
Η χώρα αυτή έχει συνδικαλιστική παράδοση ισχυρότατη, κρατικοδίαιτη οικονομία στη βάση της πολιτικής και κομματικό- πελατειακό κράτος. Διοίκηση εξαρτημένη από την πολιτική, με στοιχεία διαφθοράς έντονα, πολυδαίδαλη γραφειοκρατία και νομοθεσία.

Τα Σκόπια ζητούν ένταξη στο ΝΑΤΟ ως ΠΓΔΜ

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ, ζητά μέσω επιστολής του προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, την υποστήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Αποστέλλει, όπως σημειώνει, την επιστολή αυτή υπό το φως των νέων δεδομένων σχετικά με την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ, που έχουν προκύψει από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, στις 5 Δεκεμβρίου του 2011.

Πάντως η Ακρόπολη είναι ακόμα στη θέση της

Πάντως η Ακρόπολη είναι ακόμα στη θέση της
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Δεν ξέρω μέχρι πότε θα παραμένει η Ακρόπολη στη θέση της. Για την ώρα την έχουμε γλυτώσει από τους κλέφτες.
Πάντως αν κάποιο πρωί σηκωθείτε και δείτε άδειο τον λεγόμενο «ιερό βράχο της Ακρόπολης» από Παρθενώνα, Καρυάτιδες και ότι άλλο υπάρχει εκεί πάνω, μην εκπλαγείτε καθόλου.
Είναι τέτοια η φύλαξη των μνημείων και των αρχαιολογικών θησαυρών μας που μια νταλίκα μόνο χρειάζεται και ένας γερανός μετρίου μεγέθους για να γίνει ανεμπόδιστα η λεηλασία της ιστορίας μας.

Το νέο κόμμα των κεντροδεξιών αντιμνημονιακών


Το νέο κόμμα των κεντροδεξιών αντιμνημονιακών

Από το newsbomb
Την άλλη εβδομάδα να περιμένετε τις εξελίξεις σχετικά με το νέο αντιμνημονιακό κόμμα στην κεντροδεξιά. Ηδη, 10 από τους διαγραμμένους της Ν.Δ. είναι έτοιμοι για full επίθεση. Οι υπόλοιποι ψήνονται.
Μάλιστα, όσοι από αυτούς έρχονται από περιφέρειες κοντινές στην Αθήνα και πρόλαβαν ήδη να πάνε στα χωριά τους είναι πιο full από full. «Ο κόσμος της κεντροδεξιάς τους αποθεώνει και τους ζητά να κάνουν κάτι γρήγορα για να μην αναγκαστούν να ψηφίσουν… ΚΚΕ», περιγράφει χαρακτηριστικά το κλίμα, άνθρωπος που βρέθηκε μπροστά σε δύο τέτοια σκηνικά.

Η ειρωνική απάντηση Σόιμπλε στον Παπούλια

Συνέντευξη στην Tagesspiegel am Sonntag έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε αμύνθηκε έναντι των επικρίσεων του  Κάρολου Παπούλια, ο οποίος τον κατηγόρησε οργισμένος ότι προσβάλλει την Ελλάδα.
«Δεν ξέρω κανέναν κ. Σόιμπλε που θα έκανε τέτοιο πράγμα. 'Ισως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε κάτι» είπε.

Αγρότης πυροβόλησε και τραυμάτισε κλέφτη

Μάχη με το θάνατο δίνει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου ένας 36χρονος τσιγγάνος «κυνηγός» μετάλλων, που τραυματίστηκε πλάτη από τα σκάγια ενός αγρότη στο χωράφι του οποίου μπήκε για να κλέψει μεταλλικούς σωλήνες ποτίσματος και σίδερα από θερμοκήπια!

Ο 35χρονος αγρότης αντιλήφθηκε τους τρεις άγνωστους δράστες που ξήλωναν τα περιουσιακά του στοιχεία στην περιοχή του Σταφιδοκάμπου Ηλείας και πυροβόλησε προς το μέρος τους με το κυνηγετικό του όπλο. Οι δυο από τους εισβολείς το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους τραυματισμένο τον τρίτο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου χειρουργήθηκε.

Οι Ευρωπαίοι «έγιναν» Έλληνες

Επιτυχημένο με πολυπληθείς συγκεντρώσεις ήταν το ραντεβού που έδωσαν χιλιάδες πολίτες για να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα και να διαμαρτυρηθούν κατά της τρόικας σε δεκάδες πόλεις με σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες».

Από το Παρίσι μέχρι την Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, τη Στοκχόλμη, τη Κοπεγχάγη, τις Βρυξέλλες, το Εδιμβούργο, έως την Κολωνία, το Λονδίνο, την Λευκωσία και τη Λισσαβόνα χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν δυναμικά στο κάλεσμα για την Παγκόσμια Ημέρα κινητοποίησης υπέρ του ελληνικού λαού.

Σε... χρυσά πόστα οι «κηπουροί» του Παπανδρέου

«Δικαίωμα του βασιλέως είναι να διορίζει πρωθυπουργό, ακόμη και τον κηπουρόν του». Ο Παναγιώτης Πιπινέλης υπήρξε πιστός στη μοναρχία. Διακρίθηκε ως διπλωμάτης του στέμματος. Διέθετε γνώσεις και ικανότητες. Από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών υπηρέτησε με πάθος τη γραμμή της μετριοπάθειας στην εξωτερική πολιτική. Αυτή που οι περισσότεροι στα χρόνια μετά τον πόλεμο τη χαρακτήρισαν ως υποτελή στις ξένες δυνάμεις, αλλά εκείνος τη «βάφτισε» κατευναστική και σύμφωνη με τα εθνικά συμφέροντα μίας μικρής χώρας, όπως η Ελλάδα. Η ρήση του έμεινε ιστορική όταν το 1963 διορίσθηκε από το βασιλέα υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Όπως έμεινε στην Ιστορία και ο ίδιος ως «κηπουρός του βασιλέως». Ως ο διπλωμάτης των ανακτόρων.

Καταρρέει ο δικομματισμός σε τρεις δημοσκοπήσεις

Για πρώτη φορά σε τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο τύπο τα δύο μεγάλα κόμματα δεν φτάνουν συνολικά το 30%

Σύμφωνα με την Realnews και την μέτρηση της MRB, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν συνολικά 27,2% ιδιαιτέρως χαμηλά είναι τα ποσοστά του ΛΑΟΣ ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 31%.

Συγκεκριμένα η ΝΔ προηγείται με 19% και ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά 10,1% ΚΚΕ 8,8% ΣΥΡΙΖΑ 8,2 ΠΑΣΟΚ 8,2% και ΛΑΟΣ 3,4%

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μία ημέρα μετά τις συγκεντρώσεις σε όλον τον κόσμο με το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εκφράζουν σήμερα εκ νέου την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα. Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους αλλά και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, ώστε να αγωνιστούν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, "για το Σύνταγμα, τους Δημοκρατικούς και Εργατικούς θεσμούς".

Αυξάνεται η εποπτεία της Τρόικας

Η παρακολούθηση του προγράμματος από την τρόικα θα ενισχυθεί, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Δεν συζητάμε όμως για επίτροπους ανά υπουργείο σημείωσε ο Λουκάς Παπαδήμος. «Όσον αφορά στο ζήτημα του επιτρόπου ή επιτρόπων ανά υπουργείο, αυτό δεν συζητείται. Προβλέπονται ήδη και λειτουργούν μόνιμοι μηχανισμοί παρακολούθησης εφαρμογής του προγράμματος, οι οποίοι θα ενισχυθούν. Δεν τίθεται θέμα επιτρόπου».
Όπως αποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο ο εφαρμοστικός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα. Το σκέλος που αφορά τις περικοπές στις συντάξεις και τα υπόλοιπα δημοσιονομικού χαρακτήρα μέτρα θα περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ψηφιστεί μέχρι την Τρίτη. Το υπόλοιπο κομμάτι του νομοσχεδίου (κλειστά επαγγέλματα, διαρθρωτικά μέτρα) αναμένεται να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος (ψηφίζεται εντός δέκα ημερών).

Σάμπα μέχρι τελικής πτώσης

Μια γεύση από το τι θα συμβεί το σαμποδρόμιο Μαρακανά του Ρίο την επόμενη εβδομάδα, έδωσε η μεγάλη παρέλαση στο Σάο Πάολο.

Άρματα υπεργαγωγή, σε μέγεθος διώροφου κτιρίου, εντυπωσιακά, λαμπερά κοστούμια, καλλίγραμμες βραζιλιάνες χορεύτριες σάμπα , φτερά και πούπουλα, γέμισαν το σαμποδρόμιο Ανχεμπί.