Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μία ημέρα μετά τις συγκεντρώσεις σε όλον τον κόσμο με το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εκφράζουν σήμερα εκ νέου την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα. Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους αλλά και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, ώστε να αγωνιστούν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, "για το Σύνταγμα, τους Δημοκρατικούς και Εργατικούς θεσμούς".




«Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει τραυματισθεί ανεπανόρθωτα, είναι ανάπηρη και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να τη βάλει στο γύψο» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ,κ.Παναγόπουλος και κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνες «για να διασωθούν οι θεσμοί και τα εργασιακά δικαιώματα».


Ήδη εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τη Βουλή ενώ κλειστοί είναι οι δρόμοι Αμαλίας και Βασ. Σοφίας. Αισθητή είναι η παρουσία των ξένων μέσων ενημέρωσης στο κέντρο της Αθήνας, με Ευρωπαίους -και όχι μόνο- δημοσιογράφους να καλύπτουν την κινητοποίηση.




Μετά τις 5 το απόγευμα, ραντεβού στην «πλατεία» έχουν δώσει οι Αγανακτισμένοι, ο ΣΥΡΙΖΑ και το κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη .




Στο επόμενο διάστημα η ΓΣΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου