Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ελλαδίτες αναζητούν την ελπίδα στην Κύπρο


Άτομα με ψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά και απόφοιτοι Λυκείου αναζητούν εναγωνίως επαγγελματική αποκατάσταση στο νησί (Φωτογραφία αρχείου).


Λευκωσία: Οι δραματικά δυσχερείς οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, η συνεχής επιδείνωση της ανεργίας (οι εγγεγραμμένοι άνεργοι πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο), οι αλλεπάλληλες δραστικές περικοπές μισθών και ωφελημάτων, η συρρίκνωση του κατώτατου μισθού στα €500 και γενικά η καθοδική πορεία του βιοτικού επιπέδου μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, συνθέτουν βαρύ και αβέβαιο το μέλλον. Όλο και περισσότεροι Ελλαδίτες μετατρέπονται σε μέτοικους προς αναζήτηση εργασίας και καλύτερης προοπτικής.
Η Κύπρος τα τελευταία δύο χρόνια, ιδιαίτερα όμως το τελευταίο εξάμηνο, δέχεται αυξανόμενη εισροή ανέργων Ελλαδιτών. Άτομα με ψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά και απόφοιτοι Λυκείου αναζητούν εναγωνίως επαγγελματική αποκατάσταση στο νησί. Πολλοί είναι εκείνοι που έρχονται χωρίς να έχουν κάτι συγκεκριμένο και απευθύνονται στις Υπηρεσίες Απασχόλησης για εγγραφή προς αναζήτηση εργασίας. Άλλοι εντοπίζουν κενές θέσεις εργασίας από τα διάφορα δίκτυα του υπουργείου Εργασίας. Και συχνά η απόγνωση τούς οδηγεί σε αποδοχή χαμηλότερων όρων απασχόλησης από τους προβλεπόμενους, τουλάχιστον σε κάποιους κλάδους.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου