Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Βρήκαν το αρχαίο λιμάνι στο Λέχαιο: Συγκλονιστικές ανακαλύψεις Δανών και Ελλήνων αρχαιολόγων - Εντόπισαν κανάλι και τα πέτρινα θεμέλια(Βίντεο)

Δείτε εντυπωσιακά βίντεο - Οι Έλληνες και Δανοί αρχαιολόγοι ερευνούν διεξοδικά το αρχαίο λιμάνι της πόληςΕρευνητές από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης ανακαλύπτουν ολοένα και πιο εντυπωσιακά ευρήματα στην πόλη του Λεχαίου, στην Κόρινθο.

Οι Έλληνες και Δανοί αρχαιολόγοι ερευνούν διεξοδικά το αρχαίο λιμάνι στο Λέχαιο καθώς θεωρούν πως το μέρος είναι πολύ πιο σημαντικό από όσο θεωρείται.

Αναχώρησε για τη Ρωσία η σορός του δολοφονηθέντος πρέσβη Το φέρετρο, καλυμμένο με τη ρωσική σημαία, μεταφέρθηκε στο ρωσικό αεροσκάφος

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τη σορό του ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες από έναν τούρκο αστυνομικό, απογειώθηκε σήμερα από το αεροδρόμιο της Άγκυρας με προορισμό τη Μόσχα, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην περιοχή.
Το φέρετρο με τη σορό του Αντρέι Καρλόφ, καλυμμένο με τη ρωσική σημαία, μεταφέρθηκε στο ρωσικό αεροσκάφος από μία τιμητική φρουρά έξι τούρκων στρατιωτών, έπειτα από μια θρησκευτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου παρουσία της χήρας του, τούρκων αξιωματούχων και διπλωματών από ξένες χώρες.

Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο Επτά τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στο FIR Αθηνών

Σε συνέχεια των χθεσινών πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά, τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σήμερα το πρωί ένα τουρκικό αεροσκάφος CN-235 πέταξε πάνω από την Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσών σε ύψος μόλις 30 μέτρων ( 100 ποδιών).
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ το CN-235 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως ανατολικά της Χίου στις 10:59 το πρωί, πέταξε πάνω από την Παναγιά σε ύψος 30 μέτρων και εξήλθε 1 λεπτό αργότερα από το FIR Αθηνών.

Βενιζέλος: Εφιαλτικό το «σχέδιο» Σόιμπλε για την Ελλάδα - Αναλήψεις 8 ευρώ μέχρι να κοπεί δραχμή

Εφιαλτικά ήταν τα όσα αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιτροπή της Βουλής για το ελληνικό χρέος, αναφορικά με το «σχέδιο» του υπουργού Οικονομικών Βολφγκανγκ Σοίμπλε για την οικειοθελή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος  το «σχέδιο» Σοίμπλε για Grexit θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε Βενεζουέλα, ενώ η χώρα θα βίωνε μια τεράστια και εφιαλτική ανθρωπιστική κρίση.
«Εάν η Ελλάδα αποδεχόταν το σχέδιο Grexit του κου Σόιμπλε θα βίωνε τις τραγικές συνθήκες της Βενεζουέλας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας επίσης ότι θα υπήρχε «δελτίο» αναλήψεων έως 8 ευρώ την ημέρα από τις τράπεζες και οριακή λειτουργία των νοσοκομείων.

Η Τουρκία τα βάζει με το κρεμμύδι

Του Ν. Λυγερού

Όταν λέμε ότι το γελοίο δεν σκοτώνει, η μεγαλύτερη απόδειξη είναι το κράτος της Τουρκίας με τις παράλογες αποφάσεις που παίρνει θεωρώντας ότι θα καταφέρει να λύσει τα προβλήματά της. Όταν καταπατάς τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, νομίζεις ότι καταπατώντας τα ακόμα περισσότερο θα νικήσεις. Όμως γίνεται το αντίθετο, διότι ενεργοποιούνται ακόμα περισσότερο όσοι ξέρουν να αντισταθούν στη βαρβαρότητα. Η πρόσφατη απόφαση να απαγορεύσει την πρόσβαση στο δίκτυο TOR δηλαδή να τα βάλει με το κρεμμύδι δεν είναι μόνο ανόητη αλλά και επικίνδυνη. Διότι οι χρήστες μαθαίνοντας για την απαγόρευση, θα πάνε ακόμα πιο βαθιά στο δίκτυο για να διαδώσουν όσα θέλει να κρύψει το κράτος και όλοι όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα θα κάνουν μια ακόμα πιο εντατική χρήση του TOR.