Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ισπανία: Επίσημο αίτημα εκταμίευσης τραπεζικής βοήθειας

Επίσημο αίτημα στην Ε.Ε. για τα κεφάλαια που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας η ισπανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το  πρακτορείο Reuters.

Στην ανακοίνωση της Μαδρίτης αναφέρεται ότι τα κεφάλαια θα διανεμηθούν στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ το ποσό ανέρχεται στα 39,5 δισ. ευρώ.

Ο Βενιζέλος διέγραψε το Λοβέρδο από το ΠΑΣΟK

Το επίσημο διαζύγιο της πολιτικής συμπόρευσης του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε τρεις ώρες μετά την ανακοίνωση του πρώην υπουργού ότι ιδρύει πολιτική κίνηση με το όνομα ΡΙΚΣΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ακριβώς 180 λεπτά μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης πολιτικής κίνησης από τον Ανδρέα Λοβέρδο επισημοποίησε την «ρήξη» με τον πρώην στενό του συνεργάτη.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει το Κυπριακό χρηματιστήριο

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη καταγράφει σήμερα το κυπριακό χρηματιστήριο, με «πρωταγωνιστές», κυρίως, τις μετοχές των Τραπεζών.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:47, βρισκόταν στις 125,65 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 3,09%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 156.806,25 ευρώ.

Σημαντική αύξηση της τάξης του 3,15% καταγράφει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 48,14 μονάδες.

ΧΑ: Υποδέχεται την επαναγορά με κέρδη άνω του 1%

Με κέρδη άνω του 1%, το Χρηματιστήριο της Αθήνας υποδέχεται την πρόσκληση του ελληνικού δημοσίου για την επαναγορά ομολόγων. Στην κορυφή των κερδών οι τράπεζες, στο +8% η Τρ. Πειραιώς, στο +6% ΕΤΕ και Eurobank.

Σήμερα το πρωί το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τους όρους συμμετοχής στη διαδικασία επαναγοράς χρέους, ορίζοντας τη χαμηλότερη τιμή για τη σειρά ομολόγων λήξης το 2042 – που είναι η μεγαλύτερη διάρκεια – στο 30,2%. Επίσης το ελληνικό δημόσιο θα δαπανήσει 10 δισ. ευρώ για την επαναγορά, ενώ η περίοδος της πρόσκλησης λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.

Συνέντευξη Νότης Σφακιανάκης: «Στην Ελλάδα υπήρξαν δυο μάγκες, ο Ιωάννης Μεταξάς και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος»


notis-sfakianakis-interview-main

Από το tralala.gr 
Ο Νότης Σφακιανάκης έρχεται να ευχηθεί μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξη χρόνια πολλά στο Tralala.gr που γιορτάζει τρία χρόνια στο χώρο της μουσικής ενημέρωσης!
Προβληματισμένος, και ανέκαθεν πολιτικοποιημένος, ο λαϊκός τραγουδιστής παίρνει θέση μέσα από το tralala.gr, για όσα απασχολούν σήμερα τον έλληνα πολίτη. Με «πύρινο» λόγο που θα σχολιαστεί, μιλάει για την Χρυσή Αυγή, το μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα, τους εξωγήινους αλλά και για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, που τον χαρακτηρίζει μάγκα. Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί, αλλά και θα προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στον καλλιτεχνικό αλλά ακόμη και στον πολιτικό κόσμο.

Αγωνιστές της ΕΟΚΑ προσφεύγουν στα δικαστήρια κατά της Βρετανίας

Δεκάδες Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ (σ.σ: Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών) αποφάσισαν να προσφύγουν στα δικαστήρια, διεκδικώντας αποζημίωση και - εκτός αυτού - μια συγγνώμη για τα βασανιστήρια που υπέστησαν την εποχή της βρετανικής κυριαρχίας στο νησί.

Οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση μετά την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου που επέτρεψε σε Κενυάτες να μηνύσουν την Βρετανία για τα βασανιστήρια που υπέστησαν κατά την διάρκεια της εξέγερσης των ιθαγενών στη δεκαετία του ’50.

"Αριστερό δίκτυο" από διαφωνούντα στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Τις παρεμβάσεις τους εκτός και εντός του κόμματος θα κάνουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που διαφωνούν με την κεντρική γραμμή του κόμματος.

Με το όνομα «Αριστερό Δίκτυο», στελέχη της ΔΗΜΑΡ που διαφωνούν με την κεντρική γραμμή του κόμματος και τη στάση του στην κυβέρνηση συγκρότησαν κίνηση με στόχο να κάνουν από δω και πέρα τις παρεμβάσεις τους εντός και εκτός του κόμματος.

Ο Καμίνης αρνείται να εφαρμόσει την εγκύκλιο για την ιθαγένεια

Πώς δικαιολογεί την άρνησή του να συμμορφωθεί με την απόφαση Αθανασίου για την αναστολή των διαδικασιών χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας ο Δήμαρχος Αθηναίων.
Την αδυναμία του να εφαρμόσει την απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών, Χ.Αθανασίου με την οποία ζητείται να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας εξέφρασε με επιστολή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης.

Απαιτούν από το ΚΚΕ να κατεβάσει την πινακίδα και τα σύμβολα του

Ένα αξιοπρόσεχτο γεγονός φέρνει ξανά στο προσκήνιο την κόντρα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με αφορμή απόφαση της δημοτικής αρχής του Πειραιά.
Μία επιγραφή η οποία υπάρχει για περισσότερα από 30 χρόνια στα γραφεία του ΚΚΕ και είναι τα αρχικά του κόμματος της κομμουνιστικής Αριστεράς προκάλεσε αφενός κόντρα ανάμεσα στη δημοτική αρχή του Πειραιά και αφετέρου ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

ΠΑΣΟΚ: Άμεση αντικατάσταση του γραμματέα του ΣΔΟΕ μετά το "ξεσκόνισμα" της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Ποια η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά την απαίτηση ΣΔΟΕ για οικονομικό "ξεσκόνισμα" της Μαργαρίτας Παπανδρέου.
Την άμεση αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ ζητά το ΠΑΣΟΚ, με σχόλια κύκλων του, με αφορμή τη διαρροή στον Τύπο (εφημερίδες "Το Βήμα της Κυριακής" και "Πρώτο Θέμα") πληροφοριών γύρω από την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", στις οποίες γίνεται αναφορά στη Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η διαρροή θέτει τεράστιο ζήτημα σχετικά με τη λειτουργία των θεσμών, ενώ κατηγορείται το ΣΔΟΕ ότι "αντί να λειτουργεί στο πλαίσιο της αποστολής του, με ευθύνη της διοίκησής του, έχει καταστεί κέντρο ανεύθυνων συκοφαντιών".

Τα τεχνητά μέλη τους στον Άγνωστο Στρατιώτη

Τα τεχνητά μέλη τους, αλλά και τα αμαξίδια... καταθέτουν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ακτιβιστές με αναπηρία.
Συγκεκριμένα, οι ακτιβιστές με αναπηρία της "Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ" πραγματοποιούν στον Άγνωστο Στρατιώτη συμβολική καάθεση των βοηθημάτων τους (τεχνητά μέλη, αμαξίδια, λευκά μπαστούνια) σε ένδειξη διαμαρτυρίας όπως γράφουν στο δελτίο Τύπου "για τις απάνθρωπες περικοπές των δικαιωματικών παροχών των αναπήρων".

Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους

Του Κωνσταντίνου Ρομποτή από το real.gr

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο στη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ πριν από λίγο ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς.

Η προσφορά απευθύνεται σε επενδυτές που έχουν στα χέρια τους ομόλογα συνολικής αξίας 63 δισ. ευρώ (15 δισ. ευρώ περίπου βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες, 8 δισ. ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία και τα υπόλοιπα 40 δισ. σε άλλους επενδυτές) και το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοικτό για λίγες ημέρες,  συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Έγγραφο-«βόμβα» Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

Της Φαίης Καραβίτη
Ανταπόκριση, Βερολίνο

Από το real.gr

Σοβαρά ερωτήματα για το τι πραγματικά συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup, για την αξιοπιστία του προγράμματος, για τους όρους που καλείται να εκπληρώσει η Ελλάδα και, βεβαίως, για το ποιος λέει τελικά την αλήθεια στους πολίτες εγείρουν τα κρίσιμα έγγραφα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Realnews.

Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν πλωτό νοσοκομείο στο Αιγαίο!


Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν πλωτό νοσοκομείο στο Αιγαίο!
Επεκτατική …πολιτική στον τομέα της Υγείας φαίνεται ότι εφαρμόζουν οι Τούρκοι καθώς αναπτύσσονται ραγδαία σε σύγχρονες υπηρεσίες υγείας εκτός των συνόρων της χώρας τους.
Ήδη βρίσκονται στις υψηλές θέσεις στο τουρισμό υγείας ενώ πλέον ετοιμάζουν και …υδάτινες υπηρεσίες. Τι σχεδιάζουν και πως θα αντιδράσει το ελληνικό υπουργείο Υγείας; Η συγκεκριμένη ιδέα είχε πέσει και στην Ελλάδα στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και πολλά χρόνια όμως. Ένα πλωτό νοσοκομείο το οποίο θα γυρνά στο Αιγαίο και θα παράσχει υπηρεσίες υγείας, σαν ένα …κρουαζιερόπλοιο του Ιπποκράτη.

Λαμία: Έκαψαν την Ελληνική σημαία στο κέντρο της πόλης

Λαμία: Έκαψαν την Ελληνική σημαία στο κέντρο της πόλης
Συνέβη χθες νωρίς το απόγευμα σε κεντρικότατο σημείο της Λαμίας...
Πιο συγκεκριμένα άγνωστος ή άγνωστοι δράστες κατέβασαν από τον ιστό της Εθνικής Τράπεζας την Ελληνική σημαία και την έκαψαν στο πεζοδρόμιο.
Τo κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στην πλατεία Πάρκου και η σημαία ήταν στον ιστό που βλέπετε στην φωτογραφία του LamiaReport, από την πλευρά της οδού Καποδιστρίου.
Οι αστυνομικοί και ο Διευθυντής της Τράπεζας που ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο σημείο, το μόνο που βρήκαν ήταν ένα μικρό καμένο κομμάτι, που είχε απομείνει στο πεζοδρόμιο.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποιος μάρτυρας και αυτοί που έκαψαν την σημαία κατέστρεψαν και μια κάμερα της Τράπεζας.

«Πουλώ ακίνητα, αλλά κανείς δεν αγοράζει» Αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους του ο Θ. Πάγκαλος

Αδυναμία στο να καταβάλει τους φόρους που οφείλει εκφράζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως προκύπτει από συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Πάγκαλος προσπαθεί να πουλήσει ακίνητα χωρίς καμία ανταπόκριση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:


«Χωρίς καμία διάθεση χιούμορ αυτήν τη στιγμή είμαι σε αδυναμία να καταβάλω φόρους που οφείλω. Πουλώ ακίνητα, αλλά κανείς δεν αγοράζει».

Αμετανόητος ο Μπερίσα βλέπει «υπερδιπλάσια» Αλβανία!

Την προηγούμενη Τετάρτη, μετά την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δήλωσή του ότι η Πρέβεζα ανήκει στην... αλβανική επικράτεια, υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ανασκεύασε και εξήγησε ότι η δήλωσή του αναφερόταν στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων του.

Φαίνεται όμως ότι το υποτιθέμενο «αλβανικό εθνικό ζήτημα» έχει καρφωθεί στον Σαλί Μπερίσα.

Φόρος 45% (!) και από τις 26.000 και άνω

Σοκ προκαλούν τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε περίπτωση που –κατόπιν των αντιδράσεων- πάρει πίσω την κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών.

Με πρόσχημα το αφορολόγητο για τα τέκνα, η κυβέρνηση ανατρέπει επί τα χείρω την κλίμακα φόρου για τα φυσικά πρόσωπα και εξετάζει να επιβάλει συντελεστή 45% για εισοδήματα από μόλις 26.000 ευρώ και άνω, προκειμένου να «βγουν» οι αριθμοί αύξησης τν κρατικών εσόδων από τα νέα μέτρα.

Νέα πολιτική κίνηση από τον Ανδρέα Λοβέρδο

«ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ». Αυτό είναι το όνομα της νέας πολιτικής κίνησης την οποία ανακοίνωσε σήμερα ο Αντρέας Λοβέρδος. Πρόκειται για τα αρχικά της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας και στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Την ίδρυση της πολιτικής κίνησης κοινοποίησε ο κ. Λοβέρδος μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα.