Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Εικόνα εγκατάλειψης στο Βρετανικό Μουσείο – Μπήκε νερό στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις τα τέλη του περασμένου μήνα στο Λονδίνο «έπληξαν» τα Ελληνικά εκθέματα του Βρετανικού Μουσείου, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα Art Newspaper, είχαν σαν αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στις Ελληνικές γκαλερί, με συνέπεια την καθυστέρηση στην επαναλειτουργία τους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πηγές του μουσείου, επτά γκαλερί Ελληνικής τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο, επρόκειτο να ανοίξουν ξανά για το κοινό στο τέλος Ιουλίου. Είχε προηγηθεί επτάμηνο κλείσιμο λόγω του lockdown και εργασιών συντήρησης. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, λόγω των βροχοπτώσεων της 25ης Ιουλίου, ενώ οι πλημμύρες οδήγησαν σε εισροή υδάτων σε μία από τις ελληνικές γκαλερί του μουσείου.

''Καψόνια'' Τούρκων στον Γ. Βαρυθυμιάδη: ''Mε είχαν 6 ώρες στο κρατητήριο''!

 Έντονη αντίδραση της Αθήνας με διάβημα προς την Άγκυρα για την απέλαση του προέδρου της ΠΟΕ

Έντονη ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην προκλητική κίνηση της Τουρκίας να απαγορεύσει στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργο Βαρυθυμιάδη να εισέλθει στη χώρα, προχωρώντας ουσιαστικά στην απέλασή του. 

Ειδικότερα, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της ΠΟΕ.

ΟΗΕ για προέλαση των Ταλιμπάν: Το Αφγανιστάν βρίσκεται στα πρόθυρα ανθρωπιστικής καταστροφής

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Πουλ-ι-Αλάμ, πρωτεύουσα της επαρχίας Λόγκαρ που απέχει 80 χιλιόμετρα από την Καμπούλ

Υπηρεσίες του ΟΗΕ προειδοποίησαν σήμερα ότι επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή στο Αφγανιστάν καθώς η προέλαση των Ταλιμπάν έχει αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ εξαπλώνεται και η πείνα.

Οι αντάρτες έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους τη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν, την ώρα που δυτικές χώρες προετοιμάζονται να στείλουν στρατεύματα για να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό από τη χώρα. Ωστόσο ο ΟΗΕ έχει επισημάνει ότι οι 320 εργαζόμενοί του θα παραμείνουν στην εμπόλεμη χώρα.

Πυροσβεστική: Η “αλλεργία” με την τεχνολογία της ψηφιακής εποχής και το IRIS 2.0 που “κάθεται”(Βίντεο)

Απέχθεια για την σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία φαίνεται ότι έχει η Πυροσβεστική αφού μετά των περιορισμένων δυνατοτήτων αναλογικούς ασυρμάτους που ακόμη διατηρούνται σε υπηρεσία, η διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος δεν χρησιμοποιεί το υπερσύγχρονο σύστημα IRIS 2.0 μπορεί σε σχεδόν πραγματικό χρόνο από τη στιγμή που ξεσπάσει μια πυρκαγιά να κάνει ανάλυση δεκάδων δεδομένων και να ενημερώσει την Υπηρεσία για την πορεία της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, η Πυροσβεστική δεν ζήτησε την ενεργοποίηση του επιχειρησιακού συστήματος IRIS 2.0, κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη και σύμφωνα με πληροφορίες του DP δεν ζητήθηκε επίσης και για την μεγάλη φωτιά στην Κορινθία.