Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Μαρμάρινο άγαλμα της Ίσιδος Πελαγίας, προστάτιδας των ναυτικών

 
 
Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης.


Υψηλής ποιότητας αντίγραφο του 2ου αι. μ.Χ. ενός ελληνιστικού πρωτοτύπου του 2ου αι. π.Χ.

Η θεά πατά με το αριστερό της προτεταμένο πόδι σε έμβολο πλοίου. Κρατούσε με τα δύο χέρια το φουσκωμένο από τον άνεμο πρόσθιο πανί (ιστίο) που λείπει, ενώ η ίδια η θεά λειτουργούσε ως το μεγάλο κατάρτι του πλοίου.

Το νεανικό και σφριγηλό πρόσωπό της περιβάλλεται από κυματοειδείς υγρούς βοστρύχους. Φορά χειριδωτό ποδήρη χιτώνα και ιμάτιο. Ο άνεμος κολλάει το πλούσια πτυχωμένο ιμάτιο στους μηρούς, ενώ το πάνω μέρος του καμπυλώνεται σαν τόξο πίσω από την πλάτη της θεάς.

Μάχη του Δημητρίτζη: Ο Βυζαντινός θρίαμβος που τερμάτισε οριστικά την Νορμανδική απειλή για την Αυτοκρατορία


Σαν σήμερα, στις 7 Νοεμβρίου 1185, διεξήχθη η Μάχη του Δημητρίτζη στην περιοχή της Σιντικής της Μακεδονίας, μεταξύ των δυνάμεων του Βυζαντινού στρατού και των Νορμανδών του Βασιλείου της Σικελίας, οι οποίοι είχαν πρόσφατα αλώσει την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τη Θεσσαλονίκη.

Από τη Συνθήκη των Σεβρών στη Συνθήκη της Λοζάνης - Η περιπέτεια του Ποντιακού Ζητήματος.


Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λοζάνης, στις 24 Ιουλίου 1924 (πηγή: Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων)

Η Συνθήκη των Σεβρών που υπεγράφη τον Αύγουστο του 1920 καθόρισε τον μεταοθωμανικό κόσμο μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η εμφάνιση του κεμαλικού κινήματος, ο ελληνοτουρκικός πόλεμος 1919-1922 και η συντριβή του ελληνικού στρατού οδήγησε στην υπογραφή της αναθεωρητικής Συνθήκης της Λοζάνης.

Ένα από τα ζητήματα που κρίθηκαν εκείνη την περίοδο ήταν και η μοίρα των ελληνικών πληθυσμών στον Πόντο. Ο Πόντος εξαιρέθηκε των ρυθμίσεων της Συνθήκης των Σεβρών διχοτομούμενος σε τουρκικό τμήμα και αρμενικό.

Από το “Mitsotakis yok” στο “Netanyahu yok” και την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ - Διδάγματα για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας


Για την υπέρβαση της παρακμής – Ανοιχτή Συνδιάσκεψη Άρδην (Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023)


Το Άρδην επιχειρεί να αναλύσει διαγραμματικά και ευσύνοπτα το υπό διαμόρφωση παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό πολιτικό οικονομικό κοινωνικό και πολιτισμικό τοπίο. Η «μεγάλη εικόνα» σε παγκόσμιο και περιφερειακό πεδίο οδηγεί στη σταδιακή διαμόρφωση  ενός  νέου διπολισμού, μεταξύ του ευρασιατικού στρατοπέδου αφ’ ενός – από την Κίνα έως τη Ρωσία, περνώντας από το Ιράν και την Τουρκία– και αφετέρου μιας διαρκώς συρρικνούμενης γεωπολιτικά Δύσης, που σπαράσσεται στο εσωτερικό της από έναν λυσσαλέο πολιτισμικό πόλεμο.

Κατ’ εξοχήν έκφραση και συστατικό στοιχείο αυτής της οξυνόμενης παγκόσμιας αντιπαράθεσης, αποτελούν οι συγκρούσεις που μαίνονται ή απειλούν να αναδειχτούν στο περιφερειακό επίπεδο, από την Ουκρανία έως τη Λιβύη και την Υεμένη, περνώντας βέβαια από την μητέρα όλων των συγκρούσεων την Ισραηλο-παλαιστινιακή που απειλεί να βάλει φωτιά σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

Το άναρχο διεθνές περιβάλλον και η Κύπρος - Και στην Κύπρο είναι καιρός να αντιληφθεί το πολιτικό σύστημα ότι τίποτε δεν είναι στατικό (ιδίως) στις διενέξεις που δεν έχουν επιλυθεί.

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου υπήρχε η εκτίμηση από συγκεκριμένους κύκλους για ένα διάστημα ότι ο κόσμος εισήλθε σε μία νέα εποχή όπου οι ανταγωνισμοί θα μειώνοντο. Η θέση αυτή απεδείχθη ότι ήταν λανθασμένη. Οι ανταγωνισμοί και οι πόλεμοι συνεχίσθηκαν σε διάφορα επίπεδα. Αναφέρονται, μεταξύ άλλων, οι συγκρούσεις και ο κατακερματισμός της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 καθώς και τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε διάφορες διενέξεις υφίστανται τα στοιχεία της σύγκρουσης αξιακών συστημάτων. Υπό αυτή την έννοια η θεωρητική προσέγγιση του Huntington (Samuel Huntington, The Clash of Civilisations and the Remaking of World Order, London: Touchstone Books, 1998) περί σύγκρουσης πολιτισμών δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ο πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του ΟΗΕ, Γκουτέρες


Ο Ερσίν Τατάρ, πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων μίλησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Ερσίν Τατάρ κατά την επικοινωνία αυτή συζητήθηκε το έργο Πύλας-Άρσους (Pile-Yiğitler), ο διορισμός ειδικού εκπροσώπου στην Κύπρο και οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα.

Όπως αναφέρεται, ο Τατάρ ζήτησε από τον Γκουτέρες να «τελειώσουν οι παραβιάσεις των Ελληνοκυπρίων για το δρόμο Πύλας-Άρσους το συντομότερο δυνατόν».

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τις ανθρωπιστικές προσπάθειες της Κύπρου για την Γάζα


Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία πρόσθετων σημείων πρόσβασης για τη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σχετικά με τη πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε ο 'Αντονι Μπλίνκεν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ομόλογο του Κωνσταντίνο Κόμπο, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη περαιτέρω συνεργασία σε θέματα ασφαλείας και ανθρωπιστικών προκλήσεων στη Μέση Ανατολή.

ΥΠΕΣ για επεισόδια στο Πουρνάρα: Άμεση απέλαση – Είμαστε αυστηροί με όσους δεν σέβονται τη φιλοξενία μας


Είμαστε αυστηροί με όσους δεν σέβονται τη φιλοξενία που παρέχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σχολιάζοντας τα ψεσινά επεισόδια στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα». Ο κ. Ιωάννου προέβη σε δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό ομόλογό του στη Μαδρίτη.

Κληθείς να πει ποιες οδηγίες έχουν δοθεί μετά τα ψεσινά επεισόδια στο ΚεΠΥ Πουρνάρα, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «χθες, μόλις ενημερώθηκα για τα επεισόδια, ήμουν κατηγορηματικός όπως εξεταστεί άμεσα η αίτηση ασύλου όλων των συλληφθέντων και απορριφθεί, ακόμα κι αν δικαιούνται άσυλο, για τον λόγο ότι είχαν εμπλακεί σε επεισόδια».

Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρος: «Η άσκηση ΑΙΣΙΟΣ – ΟΙΩΝΟΣ έστειλε μήνυμα σε κάθε επίβουλο έναντι της χώρα μας τι κόστος θα πληρώσει»


O Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος απηύθυνε χαιρετισμό στην ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ-23» που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο
βολής του «ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ» και ήταν κατηγορηματικός για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού που διακρίνει το ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό.

Ο χαιρετισμός του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου:

«Είναι μεγάλη τιμή να σας υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στο πεδίο βολής του «ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ»,

«Φωτιά και ατσάλι» στην άσκηση «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ – 23» στον Έβρο: Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ακεραιότητα των συνόρων μας – Εντυπωσιακές εικόνες

(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI) 


Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές και σε θέση να εξασφαλίσουν απολύτως εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 365 μέρες το χρόνο».

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Δένδια και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου διεξήχθη η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ – 23», στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος», κοντά στα Λάβαρα και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τον ποταμό Εβρο.

Άρματα μάχης και επιχειρήσεις σε αστικές περιοχές: Θεωρία και τακτικές

Ευθύμιος Λάζος

Η αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο μας δόθηκε από την τρέχουσα κρίση και τον πόλεμο στη Γάζα, όπου ο Ισραηλινός Στρατός έχει εισβάλει με στόχο να εξοντώσει τη Χαμάς. Ένα από τα οπλικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί στη Γάζα είναι και τα ισραηλινά άρματα μάχης Merkava. 

Η MBDA Deutschland αποκαλύπτει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις των τελεστών λέιζερ


Η MBDA Deutschland είναι κοντά στο να ολοκληρώσει την ανάπτυξη δύο νέων όπλων επίδειξης λέιζερ (LWDs). Το πιο ικανό τόσο για ναυτικές όσο και για επίγειες εφαρμογές που προσδιορίζεται ως LWD 2024 αναμένεται να είναι έτοιμο το ίδιο έτος μαζί με το λεγόμενο αποσυναρμολογημένο λέιζερ MILOS-D με δυνατότητα μεταφοράς από λίγους στρατιώτες ή εγκατεστημένο σε μη επανδρωμένα ή επανδρωμένα οχήματα εδάφους

ΕΔ: Επιχειρήσεις “Cross-Domain”… SA-15B Tor-M1 και MLRS M270 επί πλοίων ΠΓΥ/PSV;


Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει γνωστό ότι το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ (US Navy) δοκιμάζει τον εκτοξευτή Mk70 (ο οποίος έχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης τόσο αντιαεροπορικών πυραύλων, όσο και πυραύλων πλεύσης/cruise) τόσο σε LCS κλάσης Independence, όσο και στο USV (Unmanned Surface Vehicle – Μη επανδρωμένο Όχημα Επιφανείας) Ranger. 

Κ. Σακελλαροπούλου: Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ακεραιότητα των συνόρων μας (video)


Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου διεξήχθη η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ - 23», στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος», κοντά στα Λάβαρα και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τον ποταμό Εβρο.

Μητσοτάκης στο Politico: Η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο αν γίνει οργανωμένα και διασφαλιστεί ότι η βοήθεια θα φτάσει σε όσους την έχουν ανάγκη


FILE PHOTO: O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας. ΦΩΤΟ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Την προοπτική να συμμετάσχει, υπό προϋποθέσεις, η Ελλάδα σε έναν θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Λωρίδα της Γάζας εκφράζει μέσω συνέντευξής του στο Politico, που θα δημοσιευθεί ολόκληρη μεθαύριο Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δικογραφία κατά Παλαιστίνιου που σήκωσε σημαία της χώρας του στο Σύνταγμα

EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ταυτοποιήθηκε και προσήχθη 22χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Τίρανα – Ρώμη: Τι θα ισχύει στη συμφωνία για μετεγκατάσταση μεταναστών στην Αλβανία

Νοέμβριος 7, 2023. Ελλάδα.

Η Ιταλία και η Αλβανία υπέγραψαν συμφωνία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία δύο κέντρων μεταναστών στην Αλβανία που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 3.000 άτομα το μήνα.

Γερμανία: Συμφώνησαν για αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική -Μείωση επιδομάτων και διευκόλυνση απελάσεων


Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτςκατέληξε μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις σε συμφωνία με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας σε μια συμφωνία για αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική και νέα χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες.

Μπαχτσελί: «Ζούμε την εποχή της Τουρκίας» – «Προβλέπει» συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στην επόμενη σύνοδο των Τουρκογενών Κρατών


Την πεποίθησή του ότι οι Τουρκοκύπριοι θα συμμετάσχουν στην επόμενη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών υπό το καθεστώς της χώρας – παρατηρητή εξέφρασε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

TAZ: Εσκεμμένη προσβολή Ερντογάν στον Μπλίνκεν


Επικριτικός είναι ο γερμανικός Τύπος για τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα τη Δευτέρα (06/11).

Τσελίκ: Ο Νετανιάχου είναι Ναζί - Δεν θα δεχτούμε ποτέ την εκκένωση της Γάζας


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Σκληρή γλώσσα κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου χρησιμοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της ΤουρκίαςΟμέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΑΚΡ υπό την προεδρία του Ερντογάν.

Οι φωτογραφίες των 240 ομήρων της Χαμάς αναρτήθηκαν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ


Ariel Schalit/AP

Γεωργία Γαραντζιώτη

Άλλο έναν τρόπο για να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα για την τύχη των 240 ομήρων που απήγαγε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου επέλεξαν οι αρχές του αεροδρομίου στο Τελ Αβίβ

«Έκρηξη» αντισημιτικών ενεργειών στη Γαλλία - Υπερτριπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα


Όπως δήλωσε  ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρντ Νταρμανίν έχουν καταγραφεί περίπου 1.100 αντισημιτικές ενέργειες μέσα σε ένα μήνα

Οργάνωση ADL: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 388%


Ραγδαία αύξηση των αντισημιτικών επιθέσεων καταγράφεται στις ΗΠΑ μετά την εισβολή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Ένωση κατά της συκοφάντησης των Εβραίων (ADL).

Λάβρος ο πρόεδρος του Ισραήλ κατά της Αντζελίνα Τζολί

Επίθεση στην Αντζελίνα Τζολί εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, μετά την ανάρτηση της διάσημης ηθοποιού κατά των επιθέσεων στη Γάζα.

Η αποτιμήση του διπλωματικού μαραθωνίου Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή


Αλεξία Τασούλη

Τα σημεία - κλειδιά από την περιοδεία του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πώς η Χαμάς κράτησε μυστική την προετοιμασία της επίθεσης στο Ισραήλ: Εκλεισαν τα κινητά, οι εντολές δόθηκαν στόμα με στόμα


Η επιλογή να μην χρησιμοποιηθούν κινητά για να σταλούν τα μηνύματα ενεργοποίησης των "στρατιωτών" της Χαμάς, αποδείχθηκαν τα ισχυρά όπλα της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Παλαιστινιακά… μάτια μέσα στη Γάζα καθοδηγούν τα χτυπήματα του IDF κατά της Χαμάς: Η Δύση αναζητεί αξιόπιστους συνομιλητές για την επόμενη μέρα – Απορρίπτονται Νετανιάχου και Αμπάς


Στιγμιότυπο από τις επιχειρήσεις του Ισραηλινού Στρατού Πηγή IDF

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Την ώρα που η διπλωματία της Δύσης «τρέχει» να κεφαλαιοποιήσει τα έστω μικρά κέρδη του αγώνα δρόμου ώστε να όπλα να σταματήσουν τους θανατηφόρους ήχους τους, τόσο το Τελ Αβίβ, όσο και το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς αυξάνουν την ένταση των πολεμικών συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Αποστολή στο Ισραήλ: Η Γάζα κόπηκε στα δύο


Η Γάζα πλέον έχει κοπεί στα δυο με τις ισραηλινές δυνάμεις να έχουν καταλάβει μέχρι και την πόλη, μετά τον βορρά και τις ακτές και να προχωρά στην επόμενη φάση των επιχειρήσεων.

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

LIVE/Ισραήλ: Όχι σε κατάπαυση πυρός- Θα αναλάβουμε ευθύνη για ασφάλεια Γάζας


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε για ακόμη μια φορά χθες Δευτέρα την ιδέα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας εάν προηγουμένως δεν απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Οπλισμένα drones καταρρίφθηκαν πάνω από αεροδρόμιο όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ


Τρία οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σήμερα πάνω από το αεροδρόμιο του Αρμπίλ στο βόρειο Ιράκ, στο οποίο σταθμεύουν αμερικανικές και άλλες διεθνείς δυνάμεις, σε δύο χωριστές επιθέσεις, ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Επίθεση στο κομβόι που μετέφερε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς – Την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «Παιδιά του Αμπού Τζέντελ»

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση ή δήλωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Παλαιστίνιου προέδρου

Μετά το τετ-α-τετ με τον Χαμενεΐ ο ηγέτης της Χαμάς έφτασε στην Τουρκία για συνάντηση με τον Ερντογάν


Αντιπροσωπεία της Χαμάς, με επικεφαλής τον ηγέτη της οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγια, ταξίδεψε στην Τουρκία για να συναντήσει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κομισιόν: «Ναι με επιφυλάξεις» στην έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με Ουκρανία


Πράσινο φως με ολίγον πορτοκαλί: Η ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών θα συμφωνηθεί μόνο εφόσον διευθετηθεί σειρά ουκρανικών εκκρεμοτήτων που αφορούν ζητήματα κράτους δικαίου και διαφάνειας.