Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η «μούμια» του Αγαμέμνονα. Γιατί μας κρύβουν την αλήθεια;

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΛΗΜΑΝ:


Η έκπληξη ήταν τεράστια, όταν σηκώνοντας την γνωστή πλέον χρυσή προσωπίδα ανακάλυψαν ότι ο νεκρός ήταν ταριχευμένος δηλ. ήταν «μούμια». Αξίζει δε τον κόπο να παραθέσουμε το απόσπασμα, όπου ο ίδιος ο Σλήμαν αφηγείται το περιστατικό ανεύρεσης του νεκρού:

Το στρογγυλό πρόσωπο με όλη του την σάρκα είχε διατηρηθεί θαυμάσια κάτω από την βαρειά χρυσή προσωπίδα. Δεν υπήρχε ούτε ίχνος από τα μαλλιά, αλλά τα δύο μάτια διακρίνονταν τέλεια, όπως και το στόμα, το οποίο λόγω του τεραστίου βάρους που είχε δεχθεί, ήταν διάπλατα ανοιχτό, αποκαλύπτοντας 32 όμορφα δόντια.

Όλοι οι γιατροί που ήλθαν να δουν τον νεκρό συμπέρανα από τα δόντια ότι ο άνδρας αυτός πρέπει να είχε πεθάνει στην νεαρή ηλικία των 35 ετών. Η μύτη είχε τελείως εξαφανισθεί

Discovery Channel: Οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης είναι ιέρειες του Διονύσου και ονομάζονται Κλώδωνες -Γιατί όλα οδηγούν στην Ολυμπιάδα

Η μια θεωρία επικαλύπτει την άλλη. Πολλές την αντικρούει ή την ανασυνθέτει. Μέχρι η ίδια η ανασκαφή της Αμφίπολης «μιλήσει», οι ειδικοί θα έχουν το λόγο για να εκθέτουν τις απόψεις τους. Μια καινούργια -πραγματικά κενοφανής- εμφανίζεται στο Discovery Channel και ανήκει στον Άντριου Τσαγκ, συγγραφέα του βιβλίου «Η αναζήτηση του τάφου του Μ. Αλέξανδρου».
Σύμφωνα με τον Τσαγκ, οι Καρυάτιδες που βρέθηκαν στον τύμβο είναι σφόδρα πιθανό να αναπαριστούν ιέρειες που έπαιρναν μέρος σε διονυσιακά και ορφικά όργια και τρόμαζαν τους άνδρες με στεφάνια που έφεραν πλεγμένα φίδια για να τους αποτρέψουν να τις πλησιάσουν.

Νέο Ευρώ και Χρονοστρατηγική

Του Ν. Λυγερού

Όταν εξετάζουμε το νέο 10-Ευρώ βλέπουμε ότι ακολουθεί την φυσιολογική πορεία του 5-Ευρώ, με άλλα λόγια γίνεται ένα χαρτονόμισμα όλο και πιο ιστορικό με την έννοια της αφαιρετικότητας, αφού τα κτήρια που απεικονίζει δεν υπάρχουν πουθενά, ενώ έχουν όλα τους ένα ξεκάθαρο ευρωπαϊκό ύφος. Με αυτήν την έννοια το 10-Ευρώ ακολουθεί μια στρατηγική του Χρόνου, αφού ενσωματώνει και χώρες που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη εκδοχή. Έτσι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ενώ οι περισσότεροι θεωρούν ότι το Ευρώ είναι απλώς και μόνο ένα οικονομικό στοιχείο, λέει περισσότερα μέσω της ιστορίας και της στρατηγικής. Κι ενώ χρησιμοποιεί επίσημα το παρελθόν που έγινε και που υπάρχει, θέτει πιο διευκρινιστικά και το θρησκευτικό πλαίσιο μέσω των δώδεκα αστεριών που αντιπροσωπεύουν τους δώδεκα Αποστόλους του Χριστού. Με αυτά τα νοητικά σχήματα το Ευρώ ακολουθεί στην ουσία μια χρονοστρατηγική προσέγγιση κι όχι μόνο μια στρατηγική μιας υπερδομής που δεν έχει καμιά ιστορική υπόσταση.

Ινστιτούτο Ζεόλιθου

Του Ν. Λυγερού

Με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τη δομή και την υποδομή ενός Ινστιτούτο Ζεόλιθου, που θα αξιοποιεί τις καινοτομίες που προσφέρει ο ζεόλιθος σε διάφορους τομείς. Διότι δεν επαρκεί να αρχίσει η αξιοποίηση του ζεόλιθου πρέπει να σκεφτούμε στρατηγικά και ορθολογικά την προστιθέμενη αξία που επιτρέπει η χρήση του. Το Ινστιτούτο Ζεόλιθου πρέπει να παρέχει γνώσεις, πράγμα το οποίο μπορεί να γίνει ανάλογο με το επίπεδο σε μορφή σεμιναρίων και Masterclasses. Σε αυτό το πλαίσιο όπου λειτουργεί πρώτα το θεωρητικό, μπορούμε στη συνέχεια να έχουμε το πρακτικό σκέλος με πειράματα που έχουν είτε ερευνητικό χαρακτήρα είτε εκπαιδευτικό, έτσι ώστε να υπάρχει και ανάδραση μέσω της διαδραστικότητας.

Αίσιο τέλος για την επιχείρηση θρίλερ στα ανοιχτά της Πάφου - Διασώθηκαν 345 μετανάστες (ΦΩΤΟ - ΧΑΡΤΗΣ)

- Καταπλέει προς το λιμάνι της Λεμεσού με τους 345 μετανάστες από την Συρία το Salamis Filoxenia
- Εκτός απροόπτου, το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται ότι θα καταπλεύσει στο λιμάνι γύρω στις 21:00
- Οι μετανάστες στο "καρυδότσουφλο" είναι πρόσφυγες από την αιματοβαμμένη Συρία
- Σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους
- Στις 06:25 π.μ. στάλθηκε το σήμα κινδύνου από το πλοιάριο που έπλεε σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Πάφου

Ο νέος χάρτης του Μετρό: Πού θα βρίσκονται οι 14 σταθμοί της γραμμής 4 (Εικόνες)

Αλλάζει ο χάρτης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην πόλη της Αθήνας μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την επέκταση του Μετρό και συγκεκριμένα τη νέα γραμμή 4 που θα ξεκινά από το Γαλάτσι, θα ανεβαίνει μέχρι τα Ιλίσια και θα φθάσει μέσω Καισαριανής και Ζωγράφου έως του Γουδή.
Η νέα γραμμή θα διασχίζει την καρδιά της πόλης μικραίνοντας τις αποστάσεις από τη μία γειτονιά στην άλλη, από τον ένα δήμο στον άλλο.

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει αίτημα για έξοδο του Tαμείου από την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, τόσο η έναρξη όσο και ο τερματισμός ενός προγράμματος στήριξης είναι απόφαση του εκάστοτε κράτουςTo Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ενημερωθεί επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση για ενδεχόμενη πρόωρη λήξη του προγράμματος στήριξης της χώρας στα τέλη του 2014.

Τα παραπάνω δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αναφορικά με τα όσα είπε την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς από το Βερολίνο.

Φρικτός θάνατος από πυρκαγιά σε super market στη Ρόδο - Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα - Δεν μπορούν ούτε το φύλο να αναγνωρίσουν

- Τραγική κατάληξη για έναν συνάνθρωπό μας που βρήκε φρικτό θάνατο
- Ο άνθρωπος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο σούπερ μάρκετ στη Ρόδο, το οποίο είχε παραδοθεί στις φλόγες
- Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής που έθεσε τη φωτιά από έλεγχο
- Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν περισσότερους εγκλωβισμένους
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο νησί της Ρόδου, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σούπερ μάρκετ.