Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Γενναίος (Ιωάννης) Κολοκοτρώνης

Ο Γενναίος Κολοκοτρώνης ήταν αγωνιστής του '21 και πολιτικός. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 26 Μαΐου έως τις 10 Οκτωβρίου του 1862.
Ο Ιωάννης Κολοκοτρώνης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1805 στη Ζάκυνθο και ήταν δευτερότοκος γιος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της Κατερίνας Καρούσου. Το προσωνύμιο «Γενναίος», με το οποίο είναι γνωστός, του δόθηκε από τους συναγωνιστές του, λόγω της γενναιότητας που επεδείκνυε στα πεδία των μαχών κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.
Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στη Ζάκυνθο, όπου είχε καταφύγει η οικογένειά του από την Πελοπόννησο. Γράμματα δεν έμαθε και από τα πρώτα εφηβικά του χρόνια εργάστηκε «ως μούτζος εις τα πλοία», όπως αναφέρει στα «Απομνημονεύματά του». Μόλις ξέσπασε η Επανάσταση πήγε στην Πελοπόννησο και τέθηκε υπό τις διαταγές του πατέρα του.

Κώστας Ηλιάκης ο ήρωας που ακόμα πετάει – Αθάνατος(Βίντεο)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 23 ΜΑΪΟΥ 2006…
 
Αερομαχία στο Αιγαίο. Ένα τουρκικό κι ένα ελληνικό F-16 συγκρούονται κατά τη διάρκεια εμπλοκής πάνω από την Κάρπαθο, με αποτέλεσμα να καταπέσουν αμφότερα στη θάλασσα. Σώος ανασύρεται ο τούρκος πιλότος, νεκρός ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης.

Τί πραγματικώς συνέβη νοτίως τής νήσου Καρπάθου τήν 23 Μαϊου 2006
Πώς κατερρίφθη καί εφονεύθη ο ηρωϊκός πιλότος , σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης .

“Διπλωματία βιβλίων”: Λάθος μηνύματα, αλλά και ενίσχυση της τουρκικής αδιαλλαξίας

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 16.5.2021 δημοσιεύθηκε η έρευνα ενός Ισραηλινού Ινστιτούτου, η οποία καταδεικνύει τήν ισχυρή επίδραση της παντουρκικής και ισλαμικής ιδεολογίας στα τουρκικά σχολικά βιβλία. Η έρευνα αναφέρεται στα βιβλία που άλλαξαν το 2016 με εντολή του Ερντογάν και μεταξύ άλλων παρουσιάζει και τη διαστρεβλωμένη άποψη που διδάσκονται οι Τούρκοι μαθητές για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη της πλήρους αποτυχίας της “διπλωματίας των σχολικών βιβλίων”, η οποία είχε ξεκινήσει κατά την περίοδο της διακυβερνήσεως από τον Κώστα Σημίτη. Η πολιτική που εφαρμόσθηκε τότε απέβλεπε στον κατευνασμό της Τουρκίας και μεταξύ άλλων περιελάμβανε τα εξής μέτρα:

Τι απάντησε ο Μπάιντεν όταν ερωτήθηκε για τα UFO; – (Bίντεο)

Πολλά έχουν βγει στο φως το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ σχετικά με τις θεάσεις UFO.

Πρόσφατα, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν βίντεο που δείχνουν “ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό που δεν ξέρουμε τι είναι”.
Νωρίτερα φέτος, το Αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν Αγνώστου Ταυτότητας Αντικείμενα(UFO) να γυρίζουν πάνω από πολεμικά πλοία ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνια το 2019 και “τραβήχτηκαν” από το προσωπικό.

Το πρώτο Rafale με τα ελληνικά χρώματα είναι γεγονός!(ΦΩΤΟ)

Στο Twitter έκαναν σήμερα την πρώτη εμφάνισή τους φωτογραφίες από το πρώτο αεροσκάφος Rafale που φέρει το ελληνικό εθνόσημο.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος που έκανε δοκιμαστική πτήση στην βάση Istres της Νοτιοανατολικής Γαλλίας πριν από δύο ημέρες και σύντομα θα παραδοθεί στην Ελλάδα.

Τις φωτογραφίες κοινοποίησε ο χρήστης Andre Gonzales:

Στρατιωτική βάση όλα τα κατεχόμενα

Κώστας Βενιζέλος
Από το philenews

Η κατασκευή μεγάλης ναυτικής βάσης στο κατεχόμενο Τρίκωμο και η αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Λευκόνοικο είναι ψηλά στις προτεραιότητες της κατοχικής δύναμης και προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να κινείται. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Άγκυρα στοχεύει στη δημιουργία μιας μεγάλης στρατιωτικής βάσης στο νησί, με βασική επιδίωξη τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής.

Το πανίσχυρο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας συνδέει, όπως αναφέρουν συναφείς

ΥΠΕΞ: ''Απαράδεκτη πράξη κρατικής αεροπειρατείας''!

Στα ύψη η ένταση

Eλληνική οργή για την «κρατική αεροπειρατεία» στην πτήση Αθήνα–Βίλνιους. Σε πολύ έντονο ύφος, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

 «Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πράξη κρατικής αεροπειρατείας που έλαβε χώρα σήμερα και είχε ως αποτέλεσμα την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης Ryanair FR 4978, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους, στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 171 επιβαίνοντες, 11 εκ των οποίων είναι Έλληνες πολίτες. Η πράξη αυτή, η οποία έθεσε σε κίνδυνο την ζωή όλων των επιβαινόντων είναι απαράδεκτη.

Η ανταλλαγή πυρών Ουάσιγκτον-Άγκυρας και οι τουρκικές «νάρκες» σε Λιβύη-Αν. Μεσόγειο

Νίκος Μελέτης
Από το liberal

Τουρκική «υστερία» κατά των ΗΠΑ τρεις εβδομάδες πριν από την συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν, την ώρα που και στην Ουάσιγκτον πλέον είναι ξεκάθαρος ο επικίνδυνος και αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στην Λιβύη με την άρνηση αποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων απειλεί να τινάξει στον αέρα την διαδικασία ομαλοποίησης προς τις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν σε συνομιλία που είχε με τον Μ. Τσαβούσογλου συζήτησε όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Συρία και το Αφγανιστάν, και ο Αμερικανός υπουργός εξέφρασε την στήριξη του στην συνέχιση των συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ έκανε ειδική μνεία στα θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων.