Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Σύγκλιση θαλάσσιων στρατηγικών

Tου Ν.Λυγερού

Στο γενικότερο πλαίσιο της θάλασσας, η Ελλάδα και η Κύπρος προχωρούν δυναμικά μέσω μιας σύγκλισης θαλάσσιων στρατηγικών που αφορούν στην έρευνα-διάσωση, στα θαλάσσια ύδατα και βέβαια στη γαλάζια ενέργεια. Γίνεται κατανοητό απ’ όλους πια ότι το πεδίο που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται να ενισχύσει και τις προσπάθειές μας σε εθνικό επίπεδο. Η Κύπρος έχει ήδη κάνει μια συμφωνία με το Ισραήλ και δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι μια συμφωνία με την Ελλάδα δημιουργεί μια επέκταση αυτού του δικτύου και συμπίπτει με μια κοινή προσπάθεια συναντίληψης της αξιοποίησης του ενεργειακού τομέα που προσφέρει η Ανατολική Μεσόγειος. Έτσι δεν μιλούμε πια για μεμονωμένες προσπάθειες και αποσπασματικές κινήσεις.

Τι εποχές ζούμε επιτέλους..... Κάποτε ο Εφιάλτης κρυβόταν από τους Ελληνες που τον κυνηγούσαν για την προδοσία. Σήμερα;

Aπό το koukfamily

Μετά την ψήφιση του προδοτικού και αντισυνταγματικού νομοσχεδίου που οδηγεί τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων ακόμα πιο βαθιά στην εξαθλίωση, οι Εφιάλτες του Γένους αλληλοσυγχαίρονται!!!!!

Πριν από λίγο καιρό όταν ψήφιζαν παρόμοια αντεθνικά και αντιλαϊκά τερατουργήματα "εξ' ανάγκης" όπως έλεγαν οι προδότες και "για να σώσουν την χώρα".... κάθονταν συνοφρυωμένοι.... κι έλεγαν ότι το κάναμε απλά για να πάρουμε την δόση μας!!!!

Πρόστιμο γιατί μάζευε χόρτα...

Σχόλιο Αφύπνισης: Η ατζέντα 21 εφαρμόζεται κανονικότατα. Σε λίγο καιρό έρχεται και στα μέρη μας με ακόμα περισσότερες απαγορεύσεις .

Ο John Taris, ένας 75χρονος συνταξιούχος Ελληνοαμερικάνος που ζει στο Σικάγο δούλεψε σαν ράφτης όλη του την ζωή και τα 1500 $ που παίρνει κάθε μήνα ως σύνταξη φτάνουν μόνο για να πληρωθούν οι διάφοροι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας και φόροι και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της διατροφής εκείνου και της συζύγου του, έτσι συνήθιζε να μαζεύει χόρτα ώστε να συμπληρώσει το τραπέζι της οικογένειας του

130 κράτη αναγνώρισαν επίσημα ότι γίνονται ψεκασμοί αλουμινίου κλιματικής αλλαγής.(Βίντεο)

Από το aeropsekasmostripolisarcadias

Υπάρχουν αποδείξεις, ενδείξεις και φωνές εκ των εσω... οι έξω όμως κοιμούνται... Καλημέρα σας!


Η ιονόσφαιρα ανοίγει και σωματίδια εισέρχονται και αδρανοποιούν κάθε ηλεκτρονική συσκευή... αυτό είναι ένας από τους σύγχρονους τρόπους ηλεκτρονικού πολέμου!
Νερά και τρόφιμα, μολύνονται από αλουμίνιο που ψεκάζουν καθημερινά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ και πολυεθνικών εταιρειών!
Τα κράτη και οι κυβερνήσεις σωπαίνουν…
Ο κόσμος είναι κοιμισμένος…
Το Υπουργείο Ανάπτυξης ανέφερε ότι 2 με 3% των παραδοσιακών σπόρων της Ελλάδας από το 1940, έμεινε σήμερα!
Είχαμε 200 είδη σιταριού στην πατρίδα μας και τώρα έχουμε 7!
Όλοι η παραγωγή αγροτικών προϊόντων μας προέρχεται από μεταλλαγμένους σπόρους της Αμερικής!
Η κοινωνία μας δεν είναι αγγελικά πλασμένη!

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ Χειραγώγηση των μαζών και παιδεία

Του Νικόλαου Σιάμου
 
Η πλειονότητα των μελών των σύγχρονων καταναλωτικών κοινωνιών, από τη στιγμή που εκχώρησε σε τρίτους το δικαίωμά της να μετέχει της αρχής, επόμενο ήταν να μεταβληθεί σε μάζα.
 
Σ’ ένα, δηλαδή, ανομοιογενές ως προς τη σύνθεσή του ανθρωποσύνολο, το οποίο διακατέχεται από ακατανίκητη ορμή προς οτιδήποτε ερεθίζει τα πλέον πρωτόγονα εκ των ενστίκτων του και ικανοποιεί τις ταπεινότερες των επιθυμιών του.

Ολλανδία: Όλα έτοιμα για τα σχολεία του iPad

Σχολικές τσάντες, μαυροπίνακες, μολύβια, γομολάστιχες και βιβλία, όλα ανήκουν στο παρελθόν: η εκπαιδευτική εμπειρία θα βιώνεται πλέον μέσα από μία μικρή ηλεκτρονική συσκευή - το iPad. Δεν πρόκειται για διαφημιστική καμπάνια της Apple, ούτε για σχέδια που αφορούν στο απώτερο μέλλον.

Ένδεκα σχολεία «Στιβ Τζομπς» είναι έτοιμα να υποδεχθούν περίπου 1.000 μαθητές, από τεσσάρων μέχρι 12 ετών, με την νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τον ερχόμενο Αύγουστο στην Ολλανδία.

Decay - Ταινία τρόμου γυρισμένη από φοιτητές του Cern!!!(Βίντεο)

Σχόλιο Αφύπνισης: Συνδέστε το με την άσκηση των Αμερικάνων για την αποκάλυψη των ζόμπι! (ΕΔΩ) Πολύ περίεργα τα πράγματα...
 
 Ψάχνοντας το «σωματίδιο του Θεού» οι ερευνητές του CERN έρχονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση εκτός ελέγχου. Κάτι πήγε στραβά κι έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε... ζόμπι!

Αυτό είναι το θέμα της ταινίας που γύρισαν φοιτητές του Cern. Κι αναρωτιόμαστε... γιατί....;

ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!

Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με...
μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας).
Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να....
αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗ

Πρίν μερικούς μήνες, ο μηχανικός Stefan Nystrom, είχε ανακαλύψει μια μέθοδο για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια απο τα κύματα της θάλασσας.

Μέχρι τώρα έχουν δημοσιευτεί δεκάδες τέτοιες πατέντες σε όλη την ανθρωπότητα. Οι περισσότερες απο αυτές τις εφευρέσεις έχουν πολύ υψηλό κόστος κατασκευής και μικρή ενεργειακή απόδοση. Οπότε η τιμή ανα κιλοβατώρα, υπερέβαινε τη τιμή της κιλοβατώρας της ΔΕΗ. Η εφεύρεση όμως του Stefan Nystrom, άλλαξε τα δεδομένα. Κατάφερε να φτιάξει μια συσκευή τόσο απλή που μπορεί ο καθένας απο εμας να την κατασκευάσει με υλικά που βρίσκει σπίτι του.

 Το κόστος ανα κιλοβατώρα είναι μόνο το 5% του κόστους της ΔΕΗ. Πάμφθηνη και άφθονη ηλεκτρική ενέργεια.

Μαντέψτε με πόσα ευρώ μπορεί να κάνει διακοπές στην Ελλάδα ένας Ρουμάνος…

Στην αρχή ειπαμε “καλά, μα τι λένε τώρα;”. Μετά το διαβάσαμε και είπαμε “δεν μπορεί, λάθος είναι”. Είναι από αυτές τις πληροφορίες που…
δεν τις πιστεύεις αν δεν τις διαβάσεις κάπου. Αλλά και αφού το διαβάσαμε και το ψάξαμε, πάλι απίστευτο μας φαίνεται! Διότι “πακέτο”, προσφορά, όπως θέλετε πείτε το, στην τιμή…
…του ενός ευρώ (1) το άτομο ανά διανυκτέρευση, δεν έχουμε όχι ξαναδεί, ούτε καν ξανακούσει!

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ Η Κουζίνα Αλληλεγγύης ΤΗΣ Βολιώτισσας ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ.

Σχόλιο Αφύπνισης: Μήπως, λέμε μήπως... ακολουθούμε τα χνάρια των Αμερικάνων; Δείτε ΕΔΩ και θα καταλάβετε! 

Είμαστε όλοι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στην κα Αγγελική Ιωαννίτη «ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!! ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΟΛΟΙ …..

Η Κουζίνας Αλληλεγγύης Βόλου, επί δυόμισι χρόνια προσφέρει λίγο φαγητό με πολλή αγάπη Τρίτη και Παρασκευή στην Πλατεία Πανεπιστημίου, σ’ όποιο συνάνθρωπο το ζητήσει ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ.

Μεταλλαγμένη συνείδηση για τους μαθητές της Γ΄ γυμνασίου !!!

Chris Asp

Oσα δεν κατάφεραν οι πολυεθνικές των εταιρειών βιοτεχνολογίας με τον πακτωλό χρημάτων για τη διαφήμιση των «πλεονεκτημάτων» των μεταλλαγμένων τροφίμων, όσα δεν κατάφεραν οι πρεσβείες και η διπλωματία των ΗΠΑ για να πιεσθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να συγκατανεύσει στην είσοδο γενετικά τροποποιημένων στο έδαφός της, ενάντια στη θέληση εκατομμυρίων ανθρώπων. Όσα δεν κατάφεραν οι πληρωμένοι επιστήμονες από την MONSATO και τις άλλες εταιρείες να μας πείσουν, ότι με τα μεταλλαγμένα θα λύσουν το πρόβλημα της πείνας στον κόσμο, προσπάθησε να το καταφέρει το Υπουργείο Παιδείας στη χώρα μας, το οποίο στόχευσε μέσα από το βιβλίο βιολογίας της Γ΄γυμνασίου, να διαμορφώσει μια στάση αποδοχής της νέας γενιάς γύρω από τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

Προπαγάνδα περί χημικών αεροψεκασμών σε βιβλίο για παιδιά!(Βίντεο)

Ναι, βέβαια... όλα είναι φυσικά!

Ούτε οι αεροψεκασμοί είναι αεροψεκασμοί , ούτε το HAARP μπορεί να αλλάξει τον καιρό, ούτε τίποτα!

Δείτε το βίντεο, δυστυχώς χωρίς μετάφραση.

ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΑΣ Η ΦΩΦΗ...

Από το harryklynn

Η οικογενειοκρατία κάλα κρατεί στην κυβέρνηση του Μεσσήνιου...

Τρανό παράδειγμα η Φώφη Γεννηματά που απο όποιο υπουργείο κι αν έχει περάσει η θέση του έμμισθου διευθυντή του πολιτικού της γραφείου έχει...ονοματεπώνυμο και δεν έιναι άλλος απο τον...

σύζυγο της και οδοντίατρο του ΕΟΠΥΥ Φώτη Αποστολόπουλο...

ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!!ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΡΩΝΕ…ΝΕΚΡΑ ΜΩΡΑ…ΑΛΛΑ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ!!!(ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)

bbq1.jpgΠριν προχωρήσετε να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν τριγύρω παιδιά και άτομα που μπορεί να ενοχληθούν από το φρικιαστικό αυτό θέαμα.

Πριν λίγες εβδομάδες, το βρετανικό Channel 4 μετέδωσε μια εκπομπή που σόκαρε το βρετανικό κοινό. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της παρουσίασης διαφόρων "παράξενων ειδών τέχνης", παρουσίασε την "τέχνη" ενός Κινέζου που δεν ήταν άλλη από ...την βρώση νεκρών εμβρύων! Σωστά διαβάσατε, ο συγκεκριμένος "καλλιτέχνης" κυριολεκτικά τρώει μωρά. Μάλιστα, για να "νομιμοποιήσει" την πράξη του λέει ότι η Βίβλος δεν λέει πουθενά ότι απαγορεύεται η ...κατανάλωση νεκρών εμβρύων.

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ WIKILEAKS ΓΙΑ ΤΟ 1974 "Η ΤΗΚ είχε Phantom - Όπλα και πετρέλαιο έδινε η Λιβύη - Στρατό θα έδινε το Πακιστάν"

Συγκλονιστικά στοιχεία για την περίοδο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, αλλά και το αμέσως προγενέστερο και το μεταγενέστερο χρονικό διάστημα για την Ελλάδα την Κύπρο και την Τουρκία, δημοσιεύει ο ιστότοπος WikiLeaks.
Βρίσκονται σε μια νέα εφαρμογή αναζήτησης των τηλεγραφημάτων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την περίοδο 1973-1976 (“Kissinger Cables”). Τα διαβαθμισμένα ή μη τηλεγραφήματα που αφορούν την Ελλάδα φτάνουν τα 19.910 και την Κύπρο τα 11.189.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ Παραδοχή από ΝΑΤΟ για Συρία: "Η πρώτη αποτυχία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο"

Την παραδοχή του ΝΑΤΟ ότι οι ισλαμιστές αντάρτες απέτυχαν στη Συρία και μέχρι το τέλος του 2013 θα κατέχουν μόνο ορισμένα εδάφη στο βόρειο τμήμα της χώρας λόγω της υποστήριξης από την Τουρκία κατέγραψε η αμερικανική World Tribune εκτιμώντας ότι η Δύση και ειδικά οι ΗΠΑ κατέγραψαν μια στρατηγική αποτυχία.
 
Πρόκειτι για την πρώτη αποτυχημένη εμπλοκή των δυτικών από το τέλος του ψυχρού πολέμου. Φυσικά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Πρακτικά η γεωστρατηγική σύγκρουση τώρα ξεκινά, αλλά οι δυτικοί δεν είναι σε πλεονεκτική θέση πλέον.

Σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης για τον ΦΠΑ στην εστίαση

Με πρόταση-έκπληξη για προειδοποιητικό λουκέτο σε όσους καταστηματάρχες δεν κόβουν αποδείξεις προσέρχεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – Σαφάρι ελέγχων στις τουριστικές περιοχές από το ΣΔΟΕ

Άμεσο τριήμερο λουκέτο στους καταστηματάρχες που αρνούνται να κόψουν αποδείξεις, αλλά και διαγραφή των οριστικά καταδικασθέντων επιχειρήσεων για φοροδιαφυγή από τα μητρώα των συνδέσμων που είναι εγγεγραμμένες αναμένεται να προτείνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κατά τη σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Ανάπτυξης, στις 5 το απόγευμα, με θέμα την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Συνελήφθη 39χρονος για την βομβιστική επίθεση στη Λάρισα

- Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του συνεργού - Πεπεισμένοι οι αστυνομικοί ότι στόχος ήταν η Εισαγγελέας που είχε χειριστεί υποθέσεις απόδρασης κρατουμένων - Υπό συνεχή αστυνομική συνοδεία η δικαστική λειτουργός

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της Λάρισας, όπου στις 04.05 τα ξημερώματα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στην πολυκατοικία της οδού Μανδηλαρά 93, σαρώνοντας δεκάδες σπίτια και καταστήματα που βρίσκονται στην γύρω περιοχή.

52 ημέρες άγριας καταδίωξης, από το φονικό στα Ίσθμια ως τα βουνά του Σουλίου

Λεπτό προς λεπτό το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό των τελευταίων ετών – Πώς όργωσαν τη χώρα επίλεκτες δυνάμεις της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του στρατού στο “κυνήγι” των αδίστακτων Αλβανών δραπετών – Τί σημαίνει για την ΕΛ.ΑΣ ο θάνατος του Κόλα, πως συνεχίζονται οι έρευνες για τους συνεργούς του

Η είδηση του θανάτου του Αλβανού Μαριάν Κόλα, του αδίστακτου αρχηγού των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων προσθέτει ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της πιο μεγάλης επιχείρησης που έχει οργανώσει τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Αστυνομία.

Με καθυστέρηση το επίδομα τέκνων για χιλιάδες οικογένειες

ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ

Οι χρονοβόρες διαδικασίες και η αργοπορημένη υποβολή των δηλώσεων καθυστερεί την καταβολή.

Aπό το Σεπτέμβριο θα καταβληθούν τα επιδόματα τέκνων 800.000 οικογένειες καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει ως προαπαιτούμενα για τη χορήγηση των νέων επιδομάτων σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα την ηλεκτρονική υποβολή και την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των δικαιούχων, την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων (εντύπων Α21) και τον εξονυχιστικό έλεγχο των δηλούμενων σ' αυτές στοιχείων.

«Μαϊμού» τυφλοί στα Δωδεκάνησα λάμβαναν επίδομα αναπηρίας

ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ
Νέο σκάνδαλο αποκάλυψαν οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στα Δωδεκάνησα.
Δεκάδες άτομα λάμβαναν παράνομα επίδομα τυφλότητας, 200 ευρώ ανά μήνα.
Στην Κάλυμνο κλήθηκαν για επανέλεγχο 156 άτομα, εκ των οποίων δεν προσήλθαν τέσσερις. Από τους 152 που εξετάσθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι 100 δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό 65,79%). Αντίστοιχα, στη Ρόδο, κλήθηκαν 131 επιδοματούχοι, και από τους 125 που εξετάστηκαν (δεν προσήλθαν έξι) οι εννέα διαπιστώθηκε δεν ήταν τυφλοί (7,20%).

Νεκρός ο αδίστακτος Αλβανός κακοποιός Μάριον Κόλα

ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΛΑ
Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά από άγρια συμπλοκή, στα βουνά του Σουλίου, ο Αλβανός κακοποιός Μαριάν Κόλα ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.
Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πόδι και ένας αστυνομικός ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα.
Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.

Φοίνικας - Το μυθικό πουλί των Ελλήνων

Από το enneaetifotos
Ιερό μυθικό πουλί. Η Φιλική Εταιρεία χρησιμοποίησε τον Φοίνικα ως σύμβολο του Ελληνικού κράτους που ξαναγεννιέται από τη στάχτη του. 
 
Ο Α. Υψηλάντης στη σημαία του Ιερού Λόγου και ο Καποδίστριας τον καθιέρωσε επίσημο έμβλημα του κράτους και το απεικόνισε πάνω στα νομίσματα και τις σφραγίδες.
 
 Από τον Ησίοδο τον -8ο αιώνα, έχουμε την αρχαιότερη  αναφορά  για τον Φοίνικα, που τον ταυτίζει με τον ήλιο και τον Θεό Απόλλωνα.

Ελληνική Γλώσσα: Το τελειότερο εργαλείο που επινόησε ποτέ ο ανθρώπινος εγκέφαλος

Διαδυκτιακοί μου φίλοι, που υιοθετίσατε με περίσσια ευκολία τον τρόπο επικοινωνίας που σας πλάσαραν τα μιάσματα της νέας τάξης πραγμάτων, τα γρεκοαγγλικά, διαπράττετε έγκλημα κατά της χώρας σας, της ιστορίας σας, των προγόνων σας και κυρίως κατά των παιδιών σας.

Τους στερείτε την μεγαλύτερη κληρονομιά που θα μπορούσε να έχει ένας λαός, τους στερείτε αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει και που πολλοί λαοί θα ήθελαν.Τους στερείτε την σκέψη, την αντίληψη, την εξέλιξη, τους στερείτε το μέλλον.

Σταματήστε αυτό το έγκλημα, σταματήστε τα Greeklish...

Ας δούμε τι είπαν για την Ελληνική γλώσσα...

Να ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ποτέ… Αυτός ο χάρτης αποδεικνύει το βρώμικο ρόλο του Χένρι Κίσινγκερ και των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Κύπρου

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Από το mignatiou
Τον Αύγουστο του 2001 -και μετά από 14 χρόνια έρευνας- είχαμε φτάσει στο γλυκό τέλος, για να ακολουθήσει ένα ντελίριο πανηγυρισμών έξω από τα αμερικανικά αρχεία, στο College Ρark της Πολιτείας του Μέριλαντ. Κρατούσαμε πια στα χέρια μας τον ΧΑΡΤΗ που αναζητούσαμε χρόνια, και ο οποίος -σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της εποχής Κίσινγκερ, που μας βοηθούσε- θα έλυνε όλες τις απορίες μας και θα απαντούσε στα πολλά βασανιστικά ερωτήματα, που έχουμε όλοι στην Κύπρο και αρκετοί στην Ελλάδα.

Μαζί με τον χάρτη είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε με διάφορους τρόπους, πάντα ΝΟΜΙΜΟΥΣ, τη συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων του Κίσινγκερ για την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Χιλή, την Μπαγκλαντές και το Ανατολικό Τιμόρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ....ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ...

ΠΗΓΗ eglimatikotita

Πόσα καρκινογόνα φυτοφάρμακα φάγατε σήμερα;

Πόσα νόμιμα και πόσα παράνομα; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά διαφέρουν ανάλογα με το ποιος αναλαμβάνει να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Εάν ρωτήσετε τους υπευθύνους επιστημονικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, θα σας απαντήσουν ότι σίγουρα έχετε φάει ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτης και τουλάχιστον 27 ακόμα εξαιρετικά τοξικές ουσίες που θεωρούνται ύποπτες για καρκινογενέσεις.

Εάν ρωτήσετε τους αρμοδίους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα σας απαντήσουν ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ασφαλή, αρκεί τα υπολείμματα των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων να μην ξεπερνούν το ανώτατο όριο. Μάλιστα, δεν τρέχει τίποτα ακόμα και εάν μαζί με τα μήλα φάγατε και flufenoxuron – ουσία που τώρα πια έχει άδεια χρήσης μόνο ως συντηρητικό ξύλων –, εάν τα μήλα ήταν περσινής εσοδείας, του 2012!

Αυστραλία: Δεύτερη γλώσσα τα ελληνικά στα σχολεία! ΚΙ ΕΔΩ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Ως δεύτερη γλώσσα και όχι ως διδασκόμενη μόνο σε μαθητές και μαθήτριες ελληνικής καταγωγής, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, αναπτύσσονται τα ελληνικά στα αυστραλιανά σχολεία. Με την απόφαση αυτή, η ομογενής Ομοσπονδιακή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Μαρία Βαμβακινού επισημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα η ελληνική γλώσσα να διδάσκεται σε όλους τους μαθητές των αυστραλιανών σχολείων και όχι μόνο σε αυτούς που είναι ελληνικής καταγωγής. Σημειώνεται πως κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε ο Συντονιστή Εκπαίδευσης του Ελληνικού Προξενείου Μελβούρνης, Βασίλειος Γκόκας που συντόνιζε την παρέμβαση της ομογένειας και ο οποίος τόνισε στην Επιτροπή ACARA ότι: «Η διδασκαλία των Γλωσσών, όπως τονίζεται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, είναι ένας από τους βασικούς τομείς μάθησης και βασικό συστατικό της εκπαιδευτικής εμπειρίας όλων των μαθητών.

Κίσινγκερ: «Χορτάστε με λόγια τους πεινασμένους»!

Του Θεόδωρου Δίζελου
Από το paron

Ο αρχιτέκτονας της σημερινής μορφής του απάνθρωπου καπιταλισμού, αμερικανοεβραίος πολιτικός Κίσινγκερ, είχε απευθύνει directive στους ηγέτες όλων των κρατών που στηρίζουν το σημερινό σύστημα και το στηρίζουν ακόμη, να χορταίνουν με λόγια ευδαιμονίας τους λαούς για να δέχονται τα μέτρα που εξυπηρετούν το σύστημα. Και τώρα ακόμη η προτροπή αυτή ισχύει και εφαρμόζεται σε ευρύτατη κλίμακα.

Ένα μοναδικό πείραμα που θα σας καθηλώσει!!Πόσο έξυπνο είναι ένα κοράκι;; (Βίντεο)

Σε αρκετές περιπτώσεις τα, όχι και τόσο συμπαθή, πτηνά εντυπωσιάζουν με την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα το ζητούμενο για το κοράκι είναι ένα:


Να μπορέσει να φτάσει την τροφή που είναι μέσα σε ένα μακρόστενο δοχείο όπου το ράμφος του δεν είναι… αρκετά μεγάλο για να προσεγγίσει. Κάτι πρέπει να σκεφτεί. Και όλα ξεδιπλώνονται μια χαρά… Μυαλό να ‘έχεις και επιμονή! Πραγματικά απίστευτο για κοράκι!