Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ Παραδοχή από ΝΑΤΟ για Συρία: "Η πρώτη αποτυχία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο"

Την παραδοχή του ΝΑΤΟ ότι οι ισλαμιστές αντάρτες απέτυχαν στη Συρία και μέχρι το τέλος του 2013 θα κατέχουν μόνο ορισμένα εδάφη στο βόρειο τμήμα της χώρας λόγω της υποστήριξης από την Τουρκία κατέγραψε η αμερικανική World Tribune εκτιμώντας ότι η Δύση και ειδικά οι ΗΠΑ κατέγραψαν μια στρατηγική αποτυχία.
 
Πρόκειτι για την πρώτη αποτυχημένη εμπλοκή των δυτικών από το τέλος του ψυχρού πολέμου. Φυσικά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Πρακτικά η γεωστρατηγική σύγκρουση τώρα ξεκινά, αλλά οι δυτικοί δεν είναι σε πλεονεκτική θέση πλέον.
 
Στελέχη του ΝΑΤΟ σε σύσκεψη με στελέχη από δυτικές μυστικές υπηρεσίες (δηλαδή των ΗΠΑ, Αγγλίας, και Γαλλίας) δήλωσαν στην εφημερίδα ότι τους τελευταίους τρεις μήνες η σουνιτική ισλαμιστική επανάσταση έχει υποστεί διαδοχικές ήττες και ότι ο Άσαντ μεσοπρόθεσμα δεν θα αντιμετωπίσει ισχυρή απειλή!
 
Τα στελέχη εκτίμησαν ότι "οι ένοπλες δυνάμεις του Άσαντ, υποστηριζόμενος από Ρωσία και Ιράν, θα καταλάβουν όλα τα κύρια οχυρά των ισλαμιστών ανταρτών με εξαίρεση την Βόρεια Συρία μέχρι το τέλος του 2013".
 
Κατόπιν αυτού "ΗΠΑ, Αγγλία, και Γαλλία αποφάσισαν την διακοπή αποστολής όπλων στους αντάρτες αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσουν στα χέρια των φονταμενταλιστών. Προς το παρόν όλα δείχνουν με το μέρος του Άσαντ" είπε ο αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσι.
 
Πηγή του ΝΑΤΟ δήλωσε "Η εκστρατεία των επαναστατών πηγαίνει προς το χειρότερο από τον Απρίλη και τώρα πια δεν είναι ξεκάθαρο ποιός πολεμά τον Άσαντ, η απλά εισπράττει το τσεκ" ( σ.σ.: Ποιος είναι απλά μισθοφόρος, δηλαδή).
 
Στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ έγινε γνωστό ότι "οι περισσότεροι από τους Σύρους που στρατολογήθηκαν στην επανάσταση δεν πολεμούν πλέον". Αντίθετα το κενό τους συμπληρώθηκε από ξένους μαχητές οι περισσότεροι συνδεόμενοι με την Αλ Κάιντα!
 
Ο ίδιος ο Τζόν Κέρρι όταν επισκέφτηκε κέντρο προσφύγων στην Ιορδανία παραδέχτηκε ότι "Οι Σύροι αντάρτες είναι θυμωμένοι γιατί ο κόσμος δεν τους βοήθησε. Και τους απάντησα ότι δεν είναι τόσο απλό όσο τους φαίνεται" στο χωριό αυτό το λένε "άρες, μάρες, κουκουνάρες"
 
Από τα μέσα Ιουλίου Γαλλία και Βρετανία γνωστοποίησαν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αποστολή οπλισμού στους ισλαμιστές αντάρτες. Θυμίζουμε ότι οι δύο χώρες μέχρι πριν από λίγο ήταν οι πιο πρόθυμες για να εμπλακούν. Τώρα όμως "ξαφνικά" συνειδητοποίησαν ότι ο οπλισμός τους μπορεί να καταλήξει σε χέρια της Αλ Κάιντα (περίεργο γιατί 2,5 χρόνια εκεί κατέληγε αλλά δεν τους ενοχλούσε)
 
"Υπάρχουν κάποιες συνθήκες που πρέπει να τηρηθούν πριν στείλουμε όπλα. Μπορούμε να το κάνουμε αλλά προς το παρόν δεν έχουμε στείλει" δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς.
 
Ας δούμε πίσω από τις "γραμμές". Η Βρετανία είναι "βαρόμετρο". Αν η Βρετανία δεν ακολουθεί τις ΗΠΑ, τότε αυτό σημαίνει σχεδόν αυτόματα ότι οι ΗΠΑ "σφυρίζουν αδιάφορα"  πουθενά.  
Στην Αίγυπτο η νέα κυβέρνηση οδεύει προς αντικατάσταση των σχέσεων με την Συρία. Στο Ισραήλ, ου΄δεποτε είδαν με καλό μάτι την πτώση του καθεστώτος με το οποίο είχν μια έντιμη ειρήνη που είχε διαρκέσει για τέσσερις δεκαετίες.
Η δεύτερη φάση της μάχης στην Α.Μεσόγειο ξεκινά με νέα δεδομένα για τους δυτικούς...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου