Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Ο Βαρθολομαίος καλεί σε συστράτευση για την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας - «Η προ μερικών δεκαετιών γενομένη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα αδίκησε την ελληνική γλώσσα»

Στην ανάγκη διαφύλαξης της ελληνικής γλώσσας, ενός εκ των πλέον σημαντικών παγκόσμιων πολιτιστικών αγαθών, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χθες, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στο Φανάρι, σε ομιλία του προς καθηγητές και μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο, που συμμετείχαν στο 7ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλης και ήταν αφιερωμένο στο έργο και την προσφορά του αείμνηστου Αντώνη Σαμαράκη.
«Επιμένω και παρακαλώ και συμβουλεύω τους εκπαιδευτικούς και ιδιαιτέρως τους φιλολόγους να δίδουν ιδιαίτερη σημασία στη διδαχή και στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, την οποία εμείς

«Ο εχθρός είναι κοινός» – Ελληνικό «εκστρατευτικό σώμα» στην Αίγυπτο – Κάιρο σε Άγκυρα: «Προστατεύουμε τα συμφέροντά μας»(Βίντεο)

Τρομερά μεγάλη σημασία δίνει η Αίγυπτος στην κοινή άσκηση με Ελλάδα και Κύπρο στην Αλεξάνδρεια με φόντο τα τουρκικά σχέδια στην περιοχή, ενώ παράλληλα  έχουμε ανακοίνωση για νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ισραηλινή ΑΟΖ.   
Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την έναρξη της κοινής στρατιωτικής άσκησης των ΕΔ, Αιγύπτου, Ισραήλ, Ελλάδος Κύπρου με την ονομασία «Μέδουσα-2019», η οποία  περιλαμβάνει τη συμμετοχή μονάδων επιφανείας, υποβρυχίων του αιγυπτιακού, κυπριακού και ελληνικού πολεμικού ναυτικού, καθώς και μονάδων των ειδικών δυνάμεων και της πολεμικής αεροπορίας, μέχρι την 19 Απριλίου 2019.

ΣΑ ΟΗΕ: Δεν τηρήθηκε η προθεσμία για Έκθεση για Κυπριακό

Δεν πρόκειται - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – να επιδοθεί σήμερα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η έκθεση των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ.
 
Αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού είπε -  υπό καθεστώς ανωνυμίας – ότι θα δοθεί στα μέλη του Σ.Α. πριν τα μέσα της εβδομάδας.
 
To ψήφισμα 2453/2019 του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητούσε από το ΓΓ του ΟΗΕ να υποβάλλει έκθεση για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών και τις προσπάθειες της συμβούλου του μέχρι τις 15 Απριλίου, ωστόσο η Τζειν Χολ Λουτ ολοκλήρωσε μόλις πρόσφατα τις επαφές της στην Κύπρο και φαίνεται να συνεχίζει τηλεφωνικά τις επαφές της για να βρει διαδικαστική φόρμουλα.

Κρήτη: Καταδικάστηκαν οι Γερμανοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν τη γερμανική

Δεν κατάφεραν να πείσουν το δικαστήριο οι Γερμανοί αξιωματικοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία για να υψώσουν στη θέση της, τη σημαία της πατρίδας τους. 

Απερισκεψία χαρακτήρισαν την ενέργεια τους, οι δύο νεαροί Γερμανοί στρατιωτικοί οι οποίοι στην περιοχή του Σταυρού και συγκεκριμένα σε ένα ύψωμα όπου δέσποζε ο ιστός με την ελληνική σημαία, είχαν υψώσει την γερμανική.


Σήμερα Δευτέρα (15/04) πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα, με την διαδικασία του αυτοφώρου, ο οποίος τους απήγγειλε την κατηγορία της προσβολής δημοσίων συμβόλων κατά συναυτουργία και έπειτα παραμέφθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Κατέρρευσε η οροφή της Παναγίας των Παρισίων από τη μεγάλη φωτιά

Η εμβληματική οροφή του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων κατέρρευσε από πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην ιστορική εκκλησία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ένας εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι καίγεται όλος ο ξύλινος σκελετός του κτιρίου.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη στέγη του καθεδρικού, όπου υπήρχαν σκαλωσιές λόγω των εργασιών συντήρησης που ήταν σε εξέλιξη, και πολύ γρήγορα επεκτάθηκαν στο βέλος της εκκλησίας.