Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ...


Σχόλιο από ALEXANDER
H ANΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ...ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!!!
 
Η ΝΔ δέχεται διατήρηση του νόμου Ραγκούση για τους μετανάστες

Στα πλαίσια του σχηματισμού της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να προχώρησε σε μια σημαντική υπαναχώρηση από τις προεκλογικές της θέσεις. Με αιχμή το μεταναστευτικό ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε να μην καταργηθεί ούτε να τροποποιηθεί ο νόμος Ραγκούση για την απονομή ιθαγένειας.

Η απόφαση αυτή δεν έχει γίνει ακόμα αντιλητή στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, όπου αναμένεται να προκληθούν αντιδράσεις.

Τραπεζική "σφαγή" μέσα στη νύχτα από την Moody's - Τρομάζει τον πλανήτη η Ελλάδα!


Tραπεζική "σφαγή" και λόγω Ελλάδας, μέσα στη νύχτα από την Moody's με την υποβάθμιση των 15 μεγάλων τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών του πλανήτη και την Γερμανία να τρώει την πρώτη μεγάλη "σφαλιάρα" από τότε που ξεκινησε η κρίση με την Deutsche Bank να "βουτάει" σε επίπεδο μεσαίας αξιοπιστίας τράπεζα!
Επίσης πολλές μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, βασικά η αφρόκρεμα της παγκόμισας αγοράς κρίθηκε από την Moody's ότι δεν θα μπορεσουν να ανταποκριθούν σε αυτά που έρχονται και ειδικότερα στην πτώση των κεφαλαιαγορών.  

New York Times: "Η CIA συμμάχησε με την Αλ Κάϊντα στην Συρία"!

Συνεργασία της CIA με την Αλ Κάϊντα στην Συρία αποκάλυψαν οι Νew York Times, καθώς η εφημερίδα φιλοξενεί δήλωση αξιωματούχου της CIA ότι έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα στην υπηρεσία η οποία έχει αναλάβει τον εφοδιασμό με όπλα της αντιπολίτευσης στην Συρία και στο πλαίσιο αυτό συνεργάζονται ακόμα και με πυρήνες της Αλ Κάϊντα στην χώρα, δήλωση που δεν διαψεύστηκε ούτε από το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, ούτε από το Πεντάγωνο!
Η CIA εφαρμόζει στην Συρία αυτό που εφάρμοζε κατά την διάρκεια του "ψυχρού πολέμου" όταν προσπαθούσε να ρίξει φιοσοβιετικά καθεστώτα: Τρίτες συμμαχικές χώρες με "χαλαρούς" ελέγχους σε ότι αφορά την διάθεση των κονδυλίων πληρώνουν τα όπλα και οι ίδιοι αναλαμβάνουν την επιμελητειακή υποστήριξη και οργάνωση των αποστολών.  

Σοβαρό οφθαλμολογικό πρόβλημα του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά - Μπήκε νοσοκομείο


Στο Αττικό Νοσοκομείο με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Πρόκειται για σοβαρό οφθαλολογικό περιστατικό που χρήζει άμεσης ιατρικής χειρουργικής επέμβασης.
Στην περίπτωση αυτή έχουμε αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς από τους υποκείμενους χιτώνες. Συνήθως πρόκεται για αποτέλεσμα υψηλής πίεσης στο μάτι του ασθενούς.

Απίστευτη πρόκληση: Εθνική Τούρκων της Θράκης!!! Σε βαθύ ύπνο το υπουργείο Εξωτερικών

Απίστευτη πρόκληση: Εθνική Τούρκων της Θράκης!
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb
Σε ποδοσφαιρικό τουρνουά για τις μειονότητες της Ευρώπης συμμετέχει με κάθε επισημότητα η ομάδα της "Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης" (ABTTF).
Με εμφανίσεις στα «εθνικά χρώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» όπως τα αποκαλούν οι ίδιοι, δηλαδή πράσινο και μαύρο όπως ακριβώς και η «σημαία» τους, η ομάδα της ΕΟΤΔΘ είναι μία από 20 ομάδες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Europeada 2012 (στη φωτογραφία η αποστολή των «Τούρκων Δυτικής Θράκης»).

Τη Δευτέρα επιστρέφει η τρόικα

 Τη Δευτέρα επιστρέφει η τρόικα

«Παράθυρο» για αναθεώρηση του μνημονίου – Μέχρι τέλος του μήνα η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ
                    
Στην Αθήνα θα βρεθούν οι εκπρόσωποι της τρόικας την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι «μέχρι το τέλος του μήνα» ο μηχανισμός στήριξης θα αποδεσμεύσει το ένα δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την τελευταία δόση προς την Ελλάδα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του μνημονίου, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της πορείας του ελληνικού προγράμματος.

Επίδειξη δύναμης Βενιζέλου προς κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ

Επίδειξη δύναμης Βενιζέλου προς κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ
Σαφές μήνυμα η επιλογή των υπουργών της κυβέρνησης προς Λοβέρδο, Χρυσοχοΐδη και Διαμαντοπούλου
Ξεκάθαρο μήνυμα προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με αποδέκτες κορυφαία στελέχη, όπως τον κ. Α. Λοβέρδο, ο Μ. Χρυσοχοΐδη και η Α. Διαμαντοπούλου αλλά και τους προκατόχους του στην ηγεσία του κόμματος, κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη.
Ο κ. Βενιζέλος επέλεξε «δικούς του ανθρώπους» για τη στελέχωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, δείχνοντας έτσι σε όλους τους... ενδιαφερόμενους «ποιος είναι το αφεντικό». Οι υπουργοί Περιβάλλοντος, κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθ. Τσαφτάρης είναι προσωπικοί φίλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας είναι ο αδελφός της κυρίας Ελένης Κούρκουλα, πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, η οποία έδωσε τη μάχη στο πλευρό του κ. Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μόντι: Συμφωνία, αλλιώς θα πέσουμε στα νύχια των κερδοσκόπων

Επτά ημέρες πριν την κρίσιμη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ασκεί την επιρροή του για να πείσει τους ηγέτες της ευρωζώνης να αναλάβουν δράση.

"Αν η ΕΕ αποτύχει να βρει μια συμφωνία στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσει στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, θα γίνει λεία των κερδοσκόπων", δηλώνει ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η βρετανική "Γκάρντιαν" και η ιταλική "Λα Στάμπα".

Τι συμφώνησαν οι συνεργάτες των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη Αυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα

To κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα που επεξεργάστηκαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αναμένεται να αποτελέσει τον πυλώνα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και τη βάση διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

Στρατηγικός στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η οριστική έξοδος της χώρας από την κρίση και η απεμπλοκή από τις δανειακές συμβάσεις.

Σκοπός της νέας κυβέρνησης είναι να λειτουργεί ενιαία, μακριά από κομματικά μικροσυμφέροντα, να στηρίζεται στη διαφάνεια και στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Ανοδικά κινείται ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Κύπρου

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη καταγράφει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το Χρηματιστήριο, ωθούμενο αποκλειστικά από τα κέρδη στους τραπεζικούς τίτλους και ιδιαίτερα στις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου.

Στις 14:41 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 159.33 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 3,17%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κέρδιζε 2,74%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 59,19 μονάδες. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στο 0.90 εκατομμύρια ευρώ, σημαντικά αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της χθεσινής διαπραγμάτευσης.

ΧΑ: Διακυμάνσεις σε ήπιο κλίμα

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε πιο ήπιους ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. δοκιμάζει τις… δυνάμεις του για κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα, παρά τις απώλειες 2,18% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.

Την κίνηση του ΓΔ συνδράμουν οι τράπεζες, όπου ο κλαδικός δείκτης ανακάμπτει από απώλειες άνω του 4%, ενώ ο μέχρι στιγμής συναλλακτικός όγκος και τζίρος διατηρείται σε μέτρια επίπεδα.

Η διόρθωση είναι το πιο πιθανό σενάριο για σήμερα, εκτιμά στο πρωινό της report η Beta Securities, μετά από τρεις συνεδριάσεις υψηλής μεταβλητότητας για τον Γενικό Δείκτη, ωστόσο οι πιέσεις από κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αναμένονται ηπιότερες.

Η αισιοδοξία για τις δυνατότητες της νέας κυβέρνησης να αντιστρέψει την πορεία της οικονομίας επέτρεψαν στην αγορά να επεκτείνει χθες τα κέρδη της, σχολιάζει από την πλευρά της η IBG Research, η οποία για σήμερα αναμένει συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα. 

Μαραντόνα: «Σαν άλλοι 300 Σπαρτιάτες, κόντρα στη Γερμανία»

Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει μία ευκαιρία κόντρα στη Γερμανία εξέφρασε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Μάλιστα, ο θρύλος του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου παραλλήλισε τον αγώνα της προημιτελικής φάσης του Euro, με τη μάχη των Θερμοπυλών, τονίζοντας πως αν 300 Έλληνες είχαν τη δυνατότητα να απωθήσουν 10.000 Πέρσες, 11 Έλληνες μπορούν να αντιμετωπίσουν 11 Γερμανούς.

Εκτός στόχων της ενιαίας ψηφιακής αγοράς η Ελλάδα

Υστερεί σε όλους σχεδόν τους δείκτες του ψηφιακού θεματολογίου (Digital Agenda) η Ελλάδα. Η ετήσια αναφορά που παρουσίασε η επίτροπος Νέλι Κρόες για το 2012 (Digital Agenta Scoreboard 2012) παρουσιάζει την Ελλάδα να υστερεί στο σύνολο των στόχων που έχει θέσει η Ε.Ε. μέχρι το 2015, για τη δημιουργία της ενιαίας ψηφιακής αγοράς εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η οποία θα ανταγωνιστεί τους άλλους ισχυρούς πόλους του πλανήτη (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα κ.ά.).
Με βάση την έκθεση της Κομισιόν, η απόκλιση της Ελλάδας βρίσκεται μεταξύ 35% και 83% σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2015. Υστέρηση φυσικά παρουσιάζει και η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά η απόκλισή της από τους στόχους του 2015 είναι μικρότερη από εκείνη της χώρας μας. Ειδικότερα, στους έξι από τους οκτώ στόχους, η Ε.Ε. των «27» εμφανίζει ποσοστό επίτευξης άνω του 80%, ενώ αντίθετα η Ελλάδα σε κανένα στόχο δεν εμφανίζει ποσοστό επίτευξης άνω του 70%. Μόλις σε δύο στόχους εμφανίζεται επίτευξη άνω του 60%.