Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Τη Δευτέρα επιστρέφει η τρόικα

 Τη Δευτέρα επιστρέφει η τρόικα

«Παράθυρο» για αναθεώρηση του μνημονίου – Μέχρι τέλος του μήνα η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ
                    
Στην Αθήνα θα βρεθούν οι εκπρόσωποι της τρόικας την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι «μέχρι το τέλος του μήνα» ο μηχανισμός στήριξης θα αποδεσμεύσει το ένα δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την τελευταία δόση προς την Ελλάδα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του μνημονίου, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της πορείας του ελληνικού προγράμματος.

«Η Ελλάδα επανεπιβεβαίωσε στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι θέλει να παραμείνει στο ευρώ» τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup προσθέτοντας ότι οι εταίροι αναμένουν από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να καλέσει τους εκπροσώπους των δανειστών στην Ελλάδα, ούτως ώστε να προχωρήσουν στη σύνταξη της έκθεσης προόδου.
Επίσης, ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης δεν προχώρησαν σε λεπτομερή συζήτηση για την αναθεώρηση των όρων του μνημονίου, σημειώνοντας ότι κάθε συζήτηση για τις αλλαγές πριν την έκθεση των ελεγκτών είναι ανούσια.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στη χώρα μας ώστε να διαπιστώσει την πορεία του προγράμματος, ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις και στη συνέχεια να αποφασίσει τυχόν αλλαγές.
Στάση αναμονής κράτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που ανέφερε ότι δεν μπορεί να μιλήσει στην παρούσα φάση για αναθεώρηση του μνημονίου, παραπέμποντας στα συμπεράσματα της τρόικας, βάσει των οποίων θα ληφθούν αποφάσεις για μια πιο σωστή προσέγγιση του ελληνικού προβλήματος, τους τρόπους και το χρονοδιάγραμμα.

ΠΗΓΗ newsbomb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου