Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Λάβρος ο Καμμένος εναντίον Παπαδήμου(Βίντεο)

Λάβρος ο Καμμένος εναντίον Παπαδήμου

Του Βελισσάριου Δραγάτση από το newsbomb

Σοβαρές αιτιάσεις του ανεξάρτητου βουλευτή
για καταστρατήγηση του Συντάγματος και κοινοβουλευτική εκτροπή
Υπερήφανη πατριωτική στάση κράτησε για μια φορά ακόμα ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή.
Με παρρησία και τόλμη που δεν έχουν κότσια να επιδείξουν ούτε οι συνήθεις διαμαρτυρόμενοι βουλευτές της Αριστεράς, ο κ. Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο ότι με την πολιτική του προωθεί την καταστρατήγηση του Συντάγματος ενώ έκανε λόγο για κοινοβουλευτική εκτροπή! Ο βουλευτής Β’ Αθηνών, ο οποίος εκφράζει τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε η κυβέρνηση μετέρχεται μεθόδους και εφαρμόζει τακτική που δεν ανταποκρίνεται στα μέτρα και τα σταθμά του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Εγνατία: Ο αυτοκινητόδρομος δολοφόνος



Πέμπτη βράδυ, 22 Δεκεμβρίου και ένας οδηγός, ο οποίος, για να αντιμετωπίσει την χιονοθύελλα ενώ διασχίζει την Εγνατία Οδό, σταματά στην άκρη του δρόμου για να τοποθετήσει αλυσίδες στα λάστιχα του. Επί της Εγνατίας, ως γνωστόν, δεν υφίστανται χώροι ασφαλούς στάθμευσης αν και αποτελεί βασική αρχή λειτουργίας όλων των αυτοκινητοδρόμων σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου.

Η συνέχεια της ιστορίας είναι τραγική. Ενώ ο οδηγός πασχίζει να τοποθετήσει τις αλυσίδες, μία νταλίκα τον παρασύρει. Ο οδηγός είναι νεκρός, δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Ένα περίπου χρόνο πριν, σε άλλο σημείο της Εγνατίας Οδού και λόγω της κακής σήμανσης με τις ταμπέλες που υπαγορεύουν την σωστή συμπεριφορά των οδηγών, συμβαίνει ένα επίσης θανατηφόρο τροχαίο. Στην περίπτωση αυτή, οι νεκροί είναι τουρίστες από την Ανατολική Ευρώπη.

Στην αντεπίθεση η Άγκυρα Ερντογάν: «Η Γαλλία διέπραξε γενοκτονία στην Αλγερία!»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τη Γαλλία ότι διέπραξε "γενοκτονία" στην Αλγερία, αντιδρώντας έτσι στην ψήφιση, στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, την οποία η 'Αγκυρα αρνείται.

"Εκτιμάται ότι 15% του πληθυσμού της Αλγερίας σφαγιάστηκε από τους Γάλλους από το 1945. Πρόκειται για μια γενοκτονία" δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στις βιαιότητες που διαπράχθηκαν κατά τη διαδικασία της ανεξαρτησίας της Αλγερίας από τη γαλλική κυριαρχία, μεταξύ 1945 και 1962.

Την εντόπισαν 7 χρόνια μετά το τσουνάμι

Ήταν μόλις οκτώ χρονών όταν τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων το τσουνάμι στην Ινδονησία παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του. Όλοι νόμιζαν ότι η μικρή Wati ήταν ανάμεσα στους 230.000 αγνοουμένους που χάθηκαν στα τεράστια κύματα, τα οποία έπληξαν την πόλη στην οποία ζούσε.

Επί επτά χρόνια το κορίτσι, που έπασχε από αμνησία, περιφερόταν, αναζητώντας τους συγγενείς της, τη μητέρα της και τα δύο αδέρφια της που την είχαν για νεκρή. Η 15χρονη πλέον Wati θυμόταν μόνο ένα όνομα, του παππού της Ibrahim. Έτσι, προχθές εμφανίστηκε σε γειτονική πόλη από το χωριό της και ρωτούσε τους κατοίκους πώς μπορεί να φθάσει στο σπίτι της.

Στους «ήρωες» της χρονιάς ο Παπανδρέου!!!

)


Καθώς φεύγει ο χρόνος, οι λίστες έχουν την τιμητική τους – από την μόδα δεν θα ξέφευγε και η Daily Telegraph. Λόγω ημερών αλλά και οικονομικής-πολιτικής-κοινωνικής συγκυρίας, οι οικονομικοί συντάκτες της αποφάσισαν να δημοσιεύσουν ένα φωτογραφικό αφιέρωμα ονομάζοντας τη λίστα τους «Οι ήρωες και οι αντιήρωες του 2011».

Στην τέταρτη φωτογραφία βλέπουμε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να ανάβει ένα κερί στην εκκλησία με την εξής λεζάντα: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους της χώρας, ωστόσο όχι προτού δώσει ένα χτύπημα για τη δημοκρατία. Αντιμέτωπος με την αυξανόμενη πίεση να δεχτεί αυτά που πολλοί θεωρούσαν ως δρακόντεια μέτρα, είπε: ‘ok, αλλά μόνο αν πάει σε δημοψήφισμα’».

Εβδομαδιαία άνοδος 8,2% για τις τράπεζες, αλλά χωρίς τζίρο

Ανοδικά, αλλά με αισθητή την απουσία των επενδυτών, κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. την Παρασκευή ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με τραπεζικά κέρδη 8,2%. Απογοητευτικός και πάλι ο τζίρος, δεν ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ. MIG και Alpha τα μεγαλύτερα κέρδη.

Σε μία συνεδρίαση… χωρίς συγκινήσεις, το Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν κατάφερε να ξεφύγει από το συνηθισμένο μοτίβο του χαμηλού συναλλακτικού όγκου, παρά την ανοδική αντίδραση προς το τέλος της συνεδρίασης.

«Περισσότερο προσανατολισμένη στις διεθνείς εξελίξεις μετά την δημοπρασία ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδειξε η επενδυτική κοινότητα την εβδομάδα που πέρασε καθώς η εγχώρια ειδησεογραφία δεν πρόσθεσε κάτι ιδιαίτερο στις ήδη γνωστές πληροφορίες για το PSI και την έκθεση της Blackrock», σημειώνει η Beta Securities.

Θετικό κλίμα για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στο ΧAK

Λευκωσία: Συνέχεια στο θετικό κλίμα των τεσσάρων προηγούμενων ημερών δίνει η σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου να βρίσκεται ενώπιον της ολοκλήρωσης μιας εκ των καλύτερων εβδομάδων του τελευταίου διμήνου.

Ο Γενικός Δείκτη Τιμών βρισκόταν στις 13:07, στις 275,22 μονάδες, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 3,0%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 97,23 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 2,83%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν την ίδια ώρα σε 483.000 ευρώ.

Χαρίζουν νέα άνοδο στην Wall Street τα θετικά μάκρο



  Dow12.169,6561,91 0,51%  



  Nasdaq2.599,4521,48 0,83%  

Η Wall Street χθες
Απουσία αρνητικών ειδήσεων από την Ευρώπη, οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου καταπιάστηκαν από τα θετικά μάκρο στοιχεία των ΗΠΑ για να κλείσουν κοντά σε υψηλά ημέρας. Τρίτη διαδοχική άνοδος για τους Dow Jones και S&P 500, εν μέσω περιορισμένου τζίρου συναλλαγών. Στην πρώτη γραμμή της ανόδου οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου που, μαζί με τις μετοχές ενέργειας, επιδόθηκαν σε μίνι ράλι τις τρεις τελευταίες ημέρες συναλλαγών.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 61,91 μονάδες (0,57%) κλείνοντας στις 12.169,65 μονάδες. Από τις αρχές του 2011 και 5, μόλις, ημέρες συναλλαγών πριν τη λήξη του έτους, ο δείκτης ενισχύεται 5,1%.

Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 21,48 μονάδων (0,8%) φτάνοντας τις 2.599,45 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης υποχωρεί σε ποσοστό 2% από τις αρχές του έτους.

O S&P 500 σημείωσε άνοδο 10,28 μονάδων (0,8%) στις 1.254 μονάδες. Οι 392 από τις 500 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Από τις αρχές του 2011 ο ευρύτερος δείκτης σημειώνει οριακή πτώση 0,3%.

Στο μεταξύ το ADR της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε άνοδο 2% στα 2,04 δολάρια.