Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εβδομαδιαία άνοδος 8,2% για τις τράπεζες, αλλά χωρίς τζίρο

Ανοδικά, αλλά με αισθητή την απουσία των επενδυτών, κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. την Παρασκευή ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με τραπεζικά κέρδη 8,2%. Απογοητευτικός και πάλι ο τζίρος, δεν ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ. MIG και Alpha τα μεγαλύτερα κέρδη.

Σε μία συνεδρίαση… χωρίς συγκινήσεις, το Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν κατάφερε να ξεφύγει από το συνηθισμένο μοτίβο του χαμηλού συναλλακτικού όγκου, παρά την ανοδική αντίδραση προς το τέλος της συνεδρίασης.

«Περισσότερο προσανατολισμένη στις διεθνείς εξελίξεις μετά την δημοπρασία ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδειξε η επενδυτική κοινότητα την εβδομάδα που πέρασε καθώς η εγχώρια ειδησεογραφία δεν πρόσθεσε κάτι ιδιαίτερο στις ήδη γνωστές πληροφορίες για το PSI και την έκθεση της Blackrock», σημειώνει η Beta Securities.


Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για προφανή στάση αναμονής, καθώς οι εγχώριες διακυμάνσεις ήταν περιορισμένες και συνοδευτήκαν από τους χαμηλότερους τζίρους των τελευταίων 15 ετών.

Η αποκατάσταση της ισορροπίας στο εξωτερικό ενδεχομένως να βοηθήσει σε μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση κάποιων κεφαλαίων αφού το ζητούμενο των υπεραποδόσεων στις περιφερειακές χώρες έρχεται σε δεύτερο χρόνο και αφού έχουν διαμορφωθεί μεγάλες αποκλίσεις αποτιμήσεων που συνιστούν εξόφθαλμες επενδυτικές ευκαιρίες, προσθέτει η Beta.  «Αυτό όμως αποτελεί μια διαδικασία που θα απαιτήσει πρωτίστως κάποιο χρόνο και δευτερευόντως καλή έξωθεν μαρτυρία από τις ενέργειες του κυβερνητικού επιτελείου».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,31% στις 665,06 μονάδες, ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές κοντά στο υψηλό ημέρας των 665,96 μονάδων.

Η αξία των συναλλαγών της Παρασκευής διαμορφώθηκε σε 19,53 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 93 μετοχές έκλεισαν με θετικό πρόσημο, 57 υποχώρησαν και 125 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.

Ο δείκτης των τραπεζών ολοκλήρωσε την εβδομάδα με κέρδη 8,20%. Η Alpha Bank ενισχύθηκε σε ποσοστό 5,62% στα 0,47 ευρώ και η Eurobank κατά 4,92% στα 0,32 ευρώ. Ακολούθησε η μετοχή της Marfin με κέρδη 4,62% στα 0,272 ευρώ και της Attica Bank με άνοδο 3,66% στα 0,1980 ευρώ. Κέρδη άνω του 2% για Τράπεζα Πειραιώς και Τράπεζα Κύπρου, στα 1,61 ευρώ η ΕΤΕ, στα 0,3850 το Τ.Τ.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου