Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Οι τουρκικές λεηλασίες, ένα σύνθημα και η απύθμενη υποκρισία των κατακτητών(Βίντεο - Φωτο)

Για ισλαμοφοβική ρητορική, ενέργειες που δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, φρικτή επίθεση αλλά και για επίθεση που στοχεύει τους μουσουλμάνους, κάνει λόγο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση που μπήκε στον κόπο να εκδώσει μετά την ρίψη μιας μολότοφ και την αναγραφή ενός συνθήματος στο τζαμί στην περιοχή Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό. 

Ο Δένδιας προειδοποίησε με θέμα τουρκικών νησιών που σύμφωνα με τη «Λωζάννη» δεν έπρεπε να κατέχει η Τουρκία

Ο Νίκος Δένδιας, στη συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», προειδοποίησε πολύ αυστηρά την Τουρκία να εγκαταλείψει τον αναθεωρητισμό γιατί μπορεί να της γυρίσει μπούμερανγκ.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι, ενώ το απώτατο όριο τουρκικής κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι τα 3 ν.μ., υπάρχουν νησιά πέρα αυτών «τα οποία φέρονται ανήκοντα στην Τουρκία».
Πρόκειται για σαφέστατη προειδοποίηση της ελληνικής διπλωματίας προς την Άγκυρα ότι εάν συνεχίσει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας σε μια σειρά από νησιά και νησίδες, η χώρα μας είναι έτοιμη να ανοίξει ζήτημα για έκνομη κατοχή νησιών από την Τουρκία.

Κοινή Διακήρυξη Med7 και μηνύματα Μητσοτάκη προς C.Michel και Ur. von der Leyen

Σε κοινή δήλωση προέβησαν την Πέμπτη οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Ιταλίας, Μάλτας, Πορτογαλίας και Ισπανίας που απαρτίζουν τoν διεθνή διακρατικό οργανισμό Med7. Όπως αναφέρθηκε στην Καθημερινή, Κεντρικός άξονας της διακήρυξης τους ήταν η αποδοχή από τα άμεσα ενδιαφερόμενα της περιοχής κράτη «ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου θάλασσας και ιδιαίτερα της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ στη Λιβύη για την επιχείρηση IRINI - Υψώνει τείχος απέναντι σε 4 τουρκικές φρεγάτες

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τη στιγμή που Φαγιέζ Αλ Σάραζ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνουν τα χέρια και προχωρούν τα σχέδιά τους για γεωτρήσεις στην Μεσόγειο, η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην Λιβύη για την επιχείρηση IRINI, που στόχο έχει το μπλοκάρισμα προσέγγισης κάθε πλοίου, που θα επιχειρήσει να μεταφέρει οπλισμό στην χώρα.

Την επιχείρηση «Ειρήνη» οργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από την απόφαση του ΟΗΕ με την συμμετοχή 20 χωρών. Μόνο που τελικά η συμμετοχή έχει μείνει… στα χαρτιά!

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα θα είναι "από τις πιο ευνοημένες χώρες" από το πακέτο των 750 δις

Η παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Ε.Ε. και του προέδρου του Eurogroup στο συνέδριο του Economist.
Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στα 4 πιο ευνοημένα κράτη από το σχέδιο ανάκαμψης των 750 δισ. εκτίμησε στην παρέμβασή του στο συνέδριο του Economist ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Από την πλευρά του, στις ισχυρές επιδόσεις της Ελλάδα πριν την κρίση του κορονοϊού αναφέρθηκε ο Μάριο Σεντένο στην ομιλία του στο ίδιο συνέδριο του Economist, με θέμα "Ευρωζώνη: Η αναζήτηση του 'εμβολίου' για τον κορονοϊό", με τον πρόεδρο του Eurogroup να επισημαίνει ότι σε αυτή την κρίση, δεν υπάρχει τρόικα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν δωρεάν χρήματα.

Ο διπλωματικός πόλεμος με την Τουρκία – Ευρωτουρκική και όχι ελληνοτουρκική η κρίση(Βίντεο)

Τι σηματοδοτούν οι επιστολές Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΕΕ. Τα ανοιχτά μέτωπα σε Έβρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Θα πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων διαμηνύει μέσω των ΝΕΩΝ ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος. Λάδι στη φωτιά από τον Ερντογάν. Συμφώνησε με το Σάρατζ για γεωτρήσεις. 
Η Ελλάδα σήκωσε το γάντι στις προκλήσεις της Τουρκίας και πήγε ένα βήμα πιο μπροστά καθιστώντας σαφές ότι πλέον δεν συζητάμε για ελληνοτουρκική ένταση ή κρίση αλλά ευρωτουρκική

Τζ. Πάιατ: Ένα ακόμα ασυνήθιστο μήνυμα με βίντεο… ανεφοδιασμός ελληνικού F-16 από KC-135 της USAF

Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με μια ακόμα αρκούντως ηχηρή παρέμβασή του στην ελληνική επικαιρότητα, στέλνει έμμεσο μήνυμα που αφορά της ελληνοαμερικανικές σχέσεις που βρίσκονται σε “ιστορικό υψηλό” και όλως ιδιαιτέρως τη διμερή αμυντική συνεργασία.
Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί το “retweet” ενός βίντεο που αποτυπώνει τον εναέριο ανεφοδιασμό ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους F-16 από αμερικανικό KC-135; Για να ακολουθήσει νέο “retweet” αναμετάδοσης του τηλεγραφήματος του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με την επανάληψη από το State Department του χαρακτηρισμού του τουρκολιβυκού Μνημονίου ως “προκλητικού και μη βοηθητικού” (μετάφραση του όρου από το ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Αιφνιδιάστηκαν οι Τούρκοι: ''Οι Έλληνες μας απειλούν με πόλεμο, είναι έτοιμοι για όλα''

Aιφνιδιάστηκαν οι Τούρκοι από τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Σήμερα σε όλα τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας γίνεται αναφορά στα λεγόμενα του κ. Παναγιωτόπουλου.
Οι Τούρκοι θα πάρουν και την σωστή ''γεύση'' όταν χρειαστεί και εάν προκαλέσουν την χώρα μας. Είναι ξεκάθαρο πως μας φοβούνται και καλό θα ήταν κάποια ΜΜΕ να μην παίζουν την προπαγάνδα του Ερντογάν.
Κάποιοι δημοσιογράφοι έφθασαν στο σημείο πριν λίγες ημέρες να γράφουν ότι η Ελλάδα τελείωσε. Τέτοια άρθρα δεν τα βλέπεις ούτε στο Anadolou. Καλό θα ήταν να προσέχουμε λοιπόν τι αναφέρουμε και να μην κάνουμε ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά των Ελλήνων. 

Στρατηγός Φράγκος: ''Δεν ανέχομαι η Τουρκία να μου επιβάλλει όρους(Βίντεο)

Φράγκος Φ.: Ζούμε το παράλογο ο πολίτης να ενδιαφέρεται να αποτρέψει τους πολιτικούς στην ενδοτικότητα τους..

-Η πολιτική ισχύος που εφαρμόζει η Τουρκία αντιμετωπίζεται μόνο με πολιτική ισχύος..
-Δεν ανέχομαι η Τουρκία να μου επιβάλλει όρους..
-Το 1931 η Ελλάδα ανακοίνωσε τα χωρικά ύδατα στα 10 ν.μ. και ακολούθησε ο Αναγκαστικός νόμος του 1936 που τα περιόρισε στα 6 ν.μ.