Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Η Αφροδίτη της Μήλου

Από τα πιο διάσημα και πολυθρύλητα αγάλματα της αρχαιοελληνικής τέχνης. Ανακαλύφθηκε το 1820 στη Μήλο και από το 1821 κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Η Αφροδίτη της Μήλου (Venus de Milo για τους αλλόγλωσους) είναι ένα πιο διάσημα και πολυθρύλητα αγάλματα της αρχαιοελληνικής τέχνης. Ανακαλύφθηκε το 1820 στην τουρκοκρατούμενη Μήλο και από το 1821 κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.
Δημιουργία της ύστερης ελληνιστικής περιόδου (τέλη του 2ου π.Χ αιώνα), το ύψους 2.02μ και βάρους 900 κιλών μαρμάρινο άγαλμα, εικονίζει την θεά της ομορφιάς και του έρωτα, ημίγυμνη να φοράει μόνο το ιμάτιο δεμένο γύρω από τους γοφούς της. Τα δύο χέρια που λείπουν, πρέπει να καταστράφηκαν είτε κατά την ανασκαφή είτε κατά την μεταφορά.

Κύπρος:ΠτΔ: Παράταση μέτρων μέχρι 30/4 - Δεν εξαιρείται το Πάσχα

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 30 Απριλίου ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Το Πάσχα, όπως τόνισε, δεν εξαιρείται.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τις αποφάσεις του Υπουργικού: 

1.Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των όσων μέτρων έχουν κατά καιρούς αποφασισθεί είτε από το Υπουργικό Συμβούλιο είτε από τους καθ’ ύλην Υπουργούς με διατάγματα. Η σημερινή απόφαση είναι χωρίς καμία εξαίρεση για τις γιορτές του Πάσχα.

Κορωνοϊός: Oι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά- Κλείνουν τα διόδια – Διπλασιάζονται τα πρόστιμα(Βίντεο)

Σημεία ελέγχου των μετακινήσεων σε όλους τους δρόμους της Ελλάδας λόγω κορωνοϊού ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Από τις 6.00 το απόγευμα θα υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι σε διόδια, εθνικούς δρόμους από την ΕΛ.ΑΣ αλλά και σε άλλα σημεία όπως λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Θα είναι ολέθριο λάθος να μεταφέρουμε τον ιό στην ύπαιθρο και τα νησιά επανέλαβε ο

Κινητικότητα στην Κύπρο: Οι Τούρκοι αντικαθιστούν τα παλαιωμένα με σύγχρονα όπλα

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ βαρέα τουρκικά οπλικά συστήματα μετακινήθηκαν στην Τουρκία για συντήρηση εργοστασιακού επιπέδου. Μόνο που δεν μας πείθουν οι “γείτονες” και πρόκειται για πιθανή μεταφορά νέων οπλικών συστημάτων σε αντικατάσταση παλαιών.

Η μεταφορά πεπαλαιωμένου στρατιωτικού υλικού όμως από τα κατεχόμενα της Κύπρου, με την δικαιολογία της επισκευής τους, στην πραγματικότητα δίνει την δυνατότητα αντικατάσταση τους με νέα οπλικά συστήματα που θα αποσταλούν εντός εύλογου διαστήματος.

Ρωσία: Ετοιμο το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού -Σύντομα θα πωλείται και στην Ευρώπη - ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 Φωτογραφία: AP Photos
Το πρώτο τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού στη Ρωσία, με τη χρήση ενός καθιερωμένου ιατρικού εξοπλισμού, να γίνεται η διάγνωση σε διάστημα 40 λεπτών με ποσοστό επιτυχίας 94%.

Το ρωσικό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, το οποίο εγκρίθηκε από τον ρωσικό Εθνικό Οργανισμό Υγείας και παρέχει την δυνατότητα, θα πωλείται σύντομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας που το παρασκεύασε, σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και στις Ηνωμένες Πολιτείες.