Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Συγκλονιστικό βίντεο: Το εμβληματικό και ιστορικό θωρακισμένο καταδρομικό Αβέρωφ εισέρχεται στη Σμύρνη

Στις 4 Απριλίου του 1919 συνέβη κάτι που οι περισσότεροι Έλληνες της Σμύρνης δεν φαντάζονταν ότι θα γινόταν πραγματικότητα. Το εμβληματικό και δοξασμένο Θωρακισμένο Καταδρομικό "Γ.Αβέρωφ" εισέρχεται στην ιστορική πόλη του ελληνισμού.
Τα πλήθη έχουν συγκεντρωθεί και πραγματικά εκστασιάζονται από την όψη του πολεμικού πλοίου που μετουσιώνει τις τεράστιες επιτυχίες στους Βαλκανικούς Πολέμους και στις επιχειρήσεις του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Το "Αβέρωφ" αποκρυσταλλώνει τον ηρωϊσμό, την αυτοθυσία αλλά και την μαχητικότητα και το πνεύμα του ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπερασπιζόμενο την εδαφική κυριαρχία της χώρας και η φήμη του υποστηριζόταν εμπράκτως από τις αποστολές που είχε φέρει εις πέρας.

«Ηνίοχος 2019»: Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα

«Ηνίοχος 2019»: Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα

Εντυπωσιακή διέλευση πάνω από την Ακρόπολη σχηματισμού οχτώ μαχητικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και των φίλων χωρών που τιμούν με τη συμμετοχή τους στην πολυεθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2019 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανδραβίδα.

Τα μαχητικά διέσχισαν τον αττικό ουρανό από τις 18:20 έως τις 18:30, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2019».

Aποκάλυψη της Jerusalem Post: «Κοινή άσκηση Ελλάδας & Ισραήλ στην Κρήτη» – Το σενάριο που μελέτησαν για τους S-400(Βίντεο)

Χαρές και πανηγύρια στο Ισραήλ μετά την απόφαση του Τραμπ να διακόψει την  παράδοση όλων των συστημάτων και των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, κάτι που φέρνει τα ισραηλινά F-35 Adir ,  κυρίαρχα σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο, δίνοντας ένα ακόμη ατού στα χέρια του εκάστοτε Ισραηλινού ηγέτη.  

Η απόφαση του Πενταγώνου να διακοπεί η παράδοση του εξοπλισμού που σχετίζονται με το F-35 stealth στην Τουρκία, λόγω της απόφασης της Άγκυρας να παραλάβει  ρωσικής κατασκευής  πυραύλους S-400 ως κύριο σύστημα αεράμυνας  της χώρας, επιτρέπει στο Ισραήλ να διατηρήσει την εναέρια υπεροχή  του στη Μέση Ανατολή, αναφέρει γνωστή μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα.

Deutsche Welle: Πόσο δημοκρατική είναι η Τουρκία του Ερντογάν; - Τα ερωτήματα αναλυτών την επομένη των εκλογών στη γειτονική χώρα

Συνιστά το εκλογικό αποτέλεσμα όντως κόλαφο για τον Ερντογάν; Έχει τη δυναμική να οδηγήσει σε αλλαγή του πολιτικού χάρτη στη χώρα; Και θα τον αναγκάσει να προχωρήσει τώρα σε αναθεώρηση της πολιτικής του;
Αυτά και άλλα ερωτήματα απασχολούν τους αναλυτές από την επομένη των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στην Τουρκία. Όπως σχολίασε μιλώντας προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk ο διευθυντής του γραφείου του ιδρύματος Φρίντριχ-Νάουμαν στην Κωνσταντινούπολη Χανς-Γκέοργκ Φλεκ:
«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην αξιολόγηση. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν πολιτικές συνέπειες αφού οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές θα γίνουν, ως γνωστόν, το 2023.

Ο αγώνας της Εκκλησίας της Κρήτης για τον Ελληνισμό - Η κρητική αντίσταση για το Σκοπιανό

Ο αγώνας της Εκκλησίας της Κρήτης για τον Ελληνισμό
Του Ν. Λυγερού

Η Εκκλησία της Κρήτης για τον Ελληνισμό δίνει αγώνα σε καθημερινή βάση και το παράδειγμά της είναι εντυπωσιακό αυτές τις ημέρες όπου όλοι περιμένουν από όλους για να δουν μια εξέλιξη στην κατάστασή τους. Σε αυτό το πλαίσιο, πρωτοστατεί ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος με το επιτελείο του. Διότι παίρνει ξεκάθαρη θέση στα εθνικά θέματα, δίνει το σημείο αναφοράς σε όλους τους πιστούς και βέβαια δεν κρύβεται πίσω από μια διπλωματία που φοβάται την ιδεολογική προσέγγιση.

Η πατρίδα των ψυχών - Το Προσύμφωνο προκαλεί επιπλοκές στην κατάσταση της κυβέρνησης

Η πατρίδα των ψυχών
Του Ν. Λυγερού

Σε κάθε περιοχή του κόσμου ακόμα κι αν δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους, υπήρχαν λαοί που ονόμαζαν φυσιολογικά τον εαυτό τους: οι άνθρωποι. Ήταν μια μορφή τεχνητής ταυτοποίησης αφού στην ουσία προσδιόριζαν το ανθρώπινο είδος μέσω της ύπαρξής τους. Και ήταν αναμενόμενο, αφού δεν είχαν έρθει σε επαφή με άλλους λαούς . Άλλωστε το πρόβλημά τους ήταν το θέμα του ισομορφισμού όταν γινόταν αυτή η επαφή για πρώτη φορά. Στην πραγματικότητα το μόνο για το οποίο ήταν σίγουροι ή τουλάχιστον ήταν η πίστη τους ότι διέφεραν με τα ζώα. Με άλλα λόγια οι άνθρωποι δεν ήταν ισόμορφοι με ζώα. Ένιωθαν ότι υπήρχε κάτι το

Η επαναστατικότητα της Βοστώνης - Στιγμές από το έργο του Roland Fraïssé - Ο Ελληνισμός κατά της κυβέρνησης

Η επαναστατικότητα της Βοστώνης
Του Ν. Λυγερού

Εκ φύσεως η Βοστώνη είναι μία επαναστατική πόλη των ΗΠΑ, αφού ανήκει σε αυτές που αντιστάθηκαν στο αποικιοκρατικό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας. Έτσι και τώρα η Βοστώνη που ετοιμάζεται για την παρέλαση της Εθνικής μας Επετείου, ξέρει ότι συνεχίζεται ο αγώνας για τη Μακεδονία και για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, διότι αυτό δείχνει όλο και περισσότερο τα δομικά του προβλήματα που προκαλούν όλο και περισσότερα, διότι βέβαια η κυβέρνηση είναι ανίκανη να το διαχειριστεί, ήξερε μόνο να ενεργοποιήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση χωρίς να ξέρει ότι αυτή η βόμβα θα της σκάσει στα χέρια όχι σαν Μολότοφ, αλλά σαν χειροβομβίδα που δεν πέταξε εγκαίρως.