Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Η επαναστατικότητα της Βοστώνης - Στιγμές από το έργο του Roland Fraïssé - Ο Ελληνισμός κατά της κυβέρνησης

Η επαναστατικότητα της Βοστώνης
Του Ν. Λυγερού

Εκ φύσεως η Βοστώνη είναι μία επαναστατική πόλη των ΗΠΑ, αφού ανήκει σε αυτές που αντιστάθηκαν στο αποικιοκρατικό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας. Έτσι και τώρα η Βοστώνη που ετοιμάζεται για την παρέλαση της Εθνικής μας Επετείου, ξέρει ότι συνεχίζεται ο αγώνας για τη Μακεδονία και για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, διότι αυτό δείχνει όλο και περισσότερο τα δομικά του προβλήματα που προκαλούν όλο και περισσότερα, διότι βέβαια η κυβέρνηση είναι ανίκανη να το διαχειριστεί, ήξερε μόνο να ενεργοποιήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση χωρίς να ξέρει ότι αυτή η βόμβα θα της σκάσει στα χέρια όχι σαν Μολότοφ, αλλά σαν χειροβομβίδα που δεν πέταξε εγκαίρως. Και κανείς στη Βοστώνη δεν έχει κάνει πίσω σε αυτόν τον αγώνα. Άλλωστε η Βοστώνη λειτουργεί συνδυαστικά με την Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη. Αλλά η επαναστατικότητα της Βοστώνης που φαίνεται και στον πανεπιστημιακό τομέα, δίνει ένα ρυθμό που αναδεικνύεται και σε αυτόν τον νέο Μακεδονικό Αγώνα. Γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε για μία ακόμα πιο έντονη συνέχεια αφού θα υπάρξει αναβάθμιση λόγω των εκλογών που αποτελούν μία φυσιολογική εξέλιξη σε αυτήν την επανάσταση του ελληνικού λαού και στην Αμερική.

Στιγμές από το έργο του Roland Fraïssé
Του Ν. Λυγερού

Είχε δημιουργήσει με τις πολλαπλές εργασίες του τη Θεωρία Σχέσεων και ήδη ήταν γνωστός ως ένα από τα μεγάλα ονόματα της Λογικής στη Γαλλία. Όμως δεν σταμάτησε εκεί την έρευνά του και άρχισε σχεδόν από το μηδέν να μελετά τη θεωρία των πολλαπλών κόσμων του Everett III για να εξετάσει πρώτα τη δομή της και να αποδείξει ότι ήταν ισόμορφη με την κλασσική Κβαντομηχανική. Την ώρα που ερευνούσε τα αιτιοκρατικά της στοιχεία, μέσω του σύμπαντος του Gödel, ήρθαμε για πρώτη φορά σ’ επαφή το 1990. Όταν αυτή η ερευνητική επαφή μεταμορφώθηκε σε μαθηματική σχέση αρχίσαμε να ανιχνεύουμε συστηματικά όλες τις δομές των συνόλων με μερική διάταξη, τα λεγόμενα Posets (Partially ordered sets). Εκείνη την εποχή είχαμε υπόψη μας μόνο την αλληλογραφία μας και δεν γνωρίζαμε τις απαριθμήσεις των Wright 1972, Das 1978, Mohring 1984 και Culberson και Rawlins 1990 διότι πολύ απλά δεν είχαμε πρόσβαση στο αλγοριθμικό κομμάτι κι αναζητούσαμε επί της ουσίας μόνο την κυκλική τους αναπαράσταση για να την ενσωματώσουμε στη θεωρία πολλαπλών κόσμων. Έτσι η αλλαγή φάσης για μας ήταν η ανακάλυψη του αποτελέσματος των Sidney, Sidney, Urrutia του 1989 αφού είχαν αποδείξει ότι υπήρχε ένα σύνολο με μερική διάταξη με 14 στοιχεία που δεν είχε κυκλική αναπαράσταση. Μάλιστα ήταν και το βασικό στοιχείο της εικασίας SSU που θεωρούσε από τότε ότι ήταν το μικρότερο με αυτήν την ιδιότητα. Στη συνέχεια όταν παρουσιάσαμε τα πρώτα μας αποτελέσματα στο Σεμινάριο του Corominas, ήρθαμε σε επαφή με τον Pouzet, έναν παλαιότερο μαθητή του Fraïssé, και μάθαμε ότι τα πρώτα μας αλγοριθμικά αποτελέσματα ήταν γνωστά. Όμως όταν ανακοινώσαμε τους χρόνους έρευνας των συνόλων με μερική διάταξη με 10 και 11 στοιχεία, έγινε κατανοητό από όλους ότι θα μπορούσαμε να ανακαλύψουμε και τον αριθμό P12. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Pοuzet μας έδωσε υπολογιστική ισχύ για να συνεχίσουμε την έρευνα μας σε αυτόν τον ειδικό τομέα. Για μας ήταν βέβαια μόνο μια παρένθεση για την έρευνα μας, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε ότι ήταν κι ένας τρόπος να αποδείξουμε τουλάχιστον μερικώς την εικασία SSU. Ο Roland Fraïssé που είχε γεννηθεί το 1920 αναρωτιόταν αν αυτό θα ήταν εφικτό μέσω υπολογιστών, αλλά η ιστορία της έρευνας μας του έδωσε μια θετική απάντηση. Χάρη στην εισαγωγή στο έργο του ανακαλύψαμε όχι μόνο τους αριθμούς P12, P13 και P14 αλλά αποδείξαμε ότι η εικασία SSU είναι σωστή για τα σύνολα με μερική διάταξη έως 10 στοιχεία, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Roland Fraïssé το 2008.

Ο Ελληνισμός κατά της κυβέρνησης
Του Ν. Λυγερού

Η κυβέρνηση μισεί τον Ελληνισμό, διότι η ύπαρξή του αποτελεί αντιπαράδειγμα για την ίδια τη δομή της ιδεολογίας της. Κρύβεται πίσω από τις ιδεοληψίες της διότι φοβάται τη θεμελιακή έννοια του ήρωα. Η κυβέρνηση πιστεύει μόνο στο κόμμα σε βαθμό που είναι να αναρωτηθείς πώς ένας χριστιανός μπορεί να ψηφίσει αυτό το κόμμα που λειτουργεί τόσο αντιχριστιανικά, ενώ δηλώνει και αυτοαποκαλείται ουδέτερο. Στην πραγματικότητα έχει την ουδετερότητα της Σοβιετικής Ένωσης και με αυτήν την έννοια θέλει να λειτουργεί αποκλειστικά επειδή όλοι οι άλλοι είναι οι εχθροί. Γι' αυτό τον λόγο η κυβέρνηση έχει το σταλινικό σύνδρομο. Έτσι ο Ελληνισμός είναι θανάσιμος εχθρός γι' αυτή και οτιδήποτε μπορεί να κάνει εναντίον του της αρέσει. Αν η κυβέρνηση ασχολήθηκε με το Σκοπιανό δεν είναι βέβαια για να βοηθήσει τους Σκοπιανούς που έδειξαν την γνώμη τους με το δημοψήφισμα, αλλά για να χτυπήσει τον Ελληνισμό λειτουργώντας με σκοπιανούς συντρόφους. Όλοι αυτοί θεωρούν ότι κατέχουν την μόνη νοημοσύνη που υπάρχει και γι' αυτό παίρνουν όλες τις αποφάσεις για τον ελληνικό λαό δίχως να αναζητούν καν τη γνώμη του. Επειδή η κυβέρνηση είναι εκ φύσης αντιδημοκρατική δεν αντέχει τις πιέσεις της νοημοσύνης του Ελληνισμού και κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τα χτυπήματά του, διότι κατά βάση είναι δειλή και φοβάται ακόμα και τη σκιά του. Αυτό φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο. Η κυβέρνηση βλέπει την προγραμματισμένη ήττα της και κάνει τα πάντα για να σωθεί το κόμμα, αφού αδιαφορεί για την πατρίδα μας. Όλες οι κινήσεις της επικεντρώνονται πάνω σε ένα μοναδικό θέμα: πώς θα συνεχίζει να λειτουργεί το κόμμα μετά την ήττα της κυβέρνησης. Με άλλα λόγια, όσο παράξενο κι αν φαίνεται, η κυβέρνηση παλεύει ενάντια στον Ελληνισμό, αλλά πιέζεται από το κόμμα. Όμως δεν έχει τη νοημοσύνη του Ελληνισμού και δεν τα βγάζει πέρα ούτε με μουσαμάδες. Με ένα ανύπαρκτο έργο η κυβέρνηση δυσκολεύεται, διότι ως κόμμα ήξερε να λειτουργεί μόνο και μόνο ως αντιπολίτευση όπου όλα είναι πιο εύκολα. Τώρα όμως που τελειώνουν οι δυνάμεις της κυβέρνησης προσπαθεί ακόμα να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες για να σώσει το κόμμα. Μάταια όμως, διότι ο Ελληνισμός λόγω της υψηλής νοημοσύνης του θα είναι εδώ ακόμα και μετά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου