Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Λόρδος Βύρων (1788 – 1824)

Άγγλος ποιητής, ηγετική μορφή του ρομαντισμού κι ένας από τους πιο ένθερμους φιλέλληνες, που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της Ελλάδας.

Ο Λόρδος Βύρων, όπως είναι γνωστός στη χώρα μας ο Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, 6ος Βαρώνος Μπάιρον (George Gordon Byron, 6th Baron Byron), γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1788 στο Λονδίνο και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια.

Από μικρός αγαπούσε τη μελέτη, διάβασε πολλά βιβλία, σπούδασε σε ανώτερα αγγλικά κολέγια, έμαθε να μιλά τα ελληνικά και τα λατινικά και ταξίδευε πολύ. Σε ηλικία 21 χρόνων έγινε βουλευτής και πολλές φορές βρέθηκε αντίθετος με τους άλλους λόρδους, διότι έδειχνε ενδιαφέρον για τα ζητήματα της εργατικής τάξης.

“ΗΝΙΟΧΟΣ 2021”: ΒΙΝΤΕΟ απ’ τα πιο σπάνια “Elephant Walk” που έχουν καταγραφεί…

Το βίντεο είναι εντυπωσιακό και οπωσδήποτε επιβεβαιώνει τον τίτλο που χρησιμοποιούμε… Εντυπωσιακά και ίσως εντυπωσιακότερα elephant walk οπωσδήποτε έχουν πραγματοποιηθεί ανά το κόσμο και ιδίως στις ΗΠΑ. Η σπανιότητα του event που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της άσκησης Ηνίοχος 2021, συνίσταται στο γεγονός ότι πέρα από τον μεγάλο αριθμό μαχητικών που συμμετείχαν (30 αεροσκάφη), περιέλαβε και εννέα διαφορετικούς τύπους.

Η πρώτη τριάδα συγκροτήθηκε από F-16E/F Block 60 της Αεροπορίας των ΗΑΕ, πίσω από την οποία ακολούθησαν άλλη μία απαρτιζόμενη από F-16C Block 40 (CCIP) της USAFE (Aviano) και μία από τα εντυπωσιακά διθέσια F-16I Sufa (Block 50/52) της Ισραηλινής Αεροπορίας.

Κύριε Τσαβούσογλου απαντήστε στην τουρκάλα ιστορικό Αϊσέ Χουρ για τους «Ρωμιούς της Πόλης»

Αμείλικτο ερώτημα απευθύνει η τουρκάλα ιστορικός και συγγραφέας Αϊσέ Χουρ στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τους «τούρκους της Θράκης και τους Ρωμιούς της Πόλης».

«Τους Ρωμιούς της Πόλης»

«Εμείς αποδεχόμαστε τους Ρωμιούς της Πόλης εσείς όμως δεν δέχεστε την τουρκική μειονότητα της Θράκης» είχε πει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας προχθές Πέμπτη στον έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, κατά τη διάρκεια της γνωστής κοινής συνέντευξης Τύπου που εξελίχθηκε σε δημόσια ελληνοτουρκική διπλωματική αντιπαράθεση.

Σύνδρομο καταδίωξης: “Είναι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ”! Λύσσαξαν με τον Δένδια οι Τούρκοι…

Τους Ευρωπαίους ομολόγους του ενημερώνει ο Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ που γίνεται με τηλεδιάσκεψη, για τα ταξίδια του στη Λιβύη και την Τουρκία. Την ίδια ώρα, στον απόηχο της επεισοδιακής κοινής συνέντευξης Τύπου του Έλληνα υπουργού και του Τούρκου ομολόγου του, τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για ελληνική προβοκάτσια, συνδέοντας τις δηλώσεις Δένδια με τα περιστατικά στην ελληνοαιγυπτιακή ΑΟΖ.

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «διπλή πρόκληση της Ελλάδας», η τουρκική εφημερίδα Hurriyet κάνει λόγο για «προσχεδιασμένη προβοκάτσια» της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, συνδέοντας όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη Δένδια με την παρουσία γαλλικού ερευνητικού πλοίου νότια της Κρήτης.

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η πρώτη μικροβιοκτόνος μάσκα – Μετατρέπει την παθητική προστασία σε ενεργητική

Μποδοσάκειο: Η πρώτη συσκευή μάσκας ατομικής προστασίας που ενσωματώνει εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, αποστειρώνοντας τον εισπνεόμενο, αλλά και τον εκπνεόμενο από τους χρήστες της αέρα, η οποία δημιουργήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παραδόθηκε το μεσημέρι στη διοίκηση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Η αναπνευστική συσκευή καλύπτει πλήρως το πρόσωπο του φορέα, φέρει την ονομασία «VITER1 GR», εκ του «Virus Terminator Greece» και μετατρέπει την παθητική προστασία απέναντι στον SARS-CoV-2, σε ενεργητική, με τη χρήση ειδικών λαμπτήρων LED, οι οποίοι παράγουν αποστειρωτική ακτινοβολία UV-C, εκπεμπόμενη στον εισπνεόμενο αέρα, ενώ με τον ίδιο τρόπο αποστειρώνει και τον εμπνεόμενο αέρα με απόλυτη ασφάλεια για τον χρήστη.

Ο διοικητής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Στ. Παπασωτηρίου, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη μιας κι όπως ανάφερε «το νοσοκομείο είναι το πρώτο κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα που προμηθεύεται δωρεάν αυτήν την μάσκα που αναμένεται να αλλάξει πολλά πράγματα ως προς την υγειονομική ασφάλεια του νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει μάχες στις MEΘ και κλινικές covid».

Νέο «μανιφέστο» Ντράγκι - Αλλάζουν ισορροπίες και κανόνες στην Ευρώπη

Κωσταντίνος Μαριόλης
Από το liberal 

Σχεδόν δύο μήνες μετά την ορκωμοσία του, ο «Super Mario» δείχνει να αλλάζει ήδη τις ισορροπίες στη Γηραιά Ήπειρο. Ανακτά πρωτίστως τη χαμένη αξιοπιστία και υπόληψη της χώρας του και αφήνει ελπίδες για ολόκληρη την Ένωση, σε μία εποχή που τα χρέη και τα ελλείμματα που αφήνει πίσω της η πανδημική κρίση απαιτούν μεγάλες αλλαγές στους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Όσο περνάει ο καιρός ο Ντράγκι δείχνει ολοένα περισσότερο να μιλάει εξ ονόματος ολόκληρης της Ευρώπης. Με αυτό το σχόλιο οι New York Times αναλύουν τα δεδομένα μετά την άνοδο του Μάριο Ντράγκι στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης, μία εξέλιξη που αλλάζει ήδη τις ισορροπίες, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρεί αργότερα μέσα στο έτος και ο Εμανουέλ Μακρόν έχει μπροστά του μία δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.

Ο διεφθαρμένος Ερντογάν αφέθηκε να ζητά αναίσχυντα, το μισό Αιγαίο…

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μας αφήνει να …ησυχάσουμε. Όχι επειδή είναι απρόβλεπτος… Διότι τελικά αποδεικνύεται ότι είναι εύκολο να προβλέψει κανείς την επόμενη κίνησή του. Ο ισλαμοεθνικιστής ηγέτης της Τουρκίας έχει μία αυταρχική ατζέντα και υλοποιεί τους στόχους που θέτει, διότι οι μεγάλες δυνάμεις δεν έχουν αποφασίσει να τον γειώσουν και με νόμιμα μέσα να τον στείλουν στο σπίτι του. Αν και η θέση του είναι στη φυλακή.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal


Όπως όλοι οι αυταρχικοί ηγέτες είναι και αυτός διεφθαρμένος στον ανώτατο βαθμό.